- Член од
- 10 април 2018
- Мислења
- 2.254
- Поени од реакции
- 2.550
Dobro be se fati za toj dolgot kako pijan za bandera. Dobro de kolkav e dolgot na Japonija onaka za primer. Ili na SAD? Pretpostavuvam deka si postar, kolkav bese dolgot na Romanija nekade 89-90 godina. Nemam provereno no nekoj kazuvaat deka bil 0 ili mnogu mnogu mal. I se toa bi bilo vo red ako bil mnogu mal ama poprilicno znaeme kakov bese zivotniot standard vo Romanija. I sega stvarno ako bil takov kako sto se zboruva deka bil koga ljugeto leb nemaja da jadat. Sto fajde od toa? Ajde ke go doneseme dolgot na nula i da umrime vo megjuvreme, bitno ke umrime bez dolg.читај ги бројките за бдп овие 15 години. Повеќе од ова не знам, да ти цртам едино. Читај ги бројките и кажи ми што гледаш. Колкав бил долгот % од бдп 2008, колкав е сега. И кога е направен тој пораст. И колку е сега, овие 2-3 години.
...ова ме потсетува како му велеа на ТОЈ од Беса Министеро за култура....Цар! ..„ е вакви ни требаат во политиката“...Сам се демантираш, мислиш глуп е па не може да го прочита графиконот. Покрај тоа треба да се гледа од 2017, 2016 не може да ја земаш за релевантен фактор, две изборни години, непоставена структура.. За оваа влада репер треба да è 2017/8.
"Хуморов" си го упалил на 500Каде е Груевски? Не е достапен на својот мобилен телефон, ниту пак е активен на Фејсбук
абе ѓон образ, лешинарите 2 дена дремат на ладно пред шхутка да го усликаат тој ги дупи... башка што уште ПРЕД референдумот требаше да биде бајбукиран, пред да дојде фрау меркел,, така всушност и и ветија, ама неспособни, а ѓонот не сакаше да соработува и сам да си дојде во шхутка и без второстепена
![]()
Ako nemal pasosh togash malku e problem, treba da se krie vo bagazhnik...Mozhno e da se zasolnil vo nekoja ambasada pa se pazari za azil.Каде е Груевски? Не е достапен на својот мобилен телефон, ниту пак е активен на Фејсбук
абе ѓон образ, лешинарите 2 дена дремат на ладно пред шхутка да го усликаат тој ги дупи... башка што уште ПРЕД референдумот требаше да биде бајбукиран, пред да дојде фрау меркел,, така всушност и и ветија, ама неспособни, а ѓонот не сакаше да соработува и сам да си дојде во шхутка и без второстепена
![]()
Aj prasajgo toj tvoj prijatel po nekoe vreme, da ne smeni mislenje vo megjuvreme.Ќе ти цитарам еден мој пријател во врска со ова:
"Стварно овие се заникаде, ама не сакам да се врати ниту времето на ВМРО"
Mene licno oko ne mi trepnuva ako odi vo zatvor. Uste na vremeto napisav deka cim ne apsese koga mozese sega neka go apsat. Tuku ne e toa muabetot dali ke mu go zemat mandatot ili dali ke odi vo zatvor , tuku za tvoite crveni linii za vo NATO. Posto deklarativno i gaz ke dades za vo nato a voedno kolku sto mozime tuka da sfatime Gruveski ti e nokjna mora pa ete si rekov da prasam onaka hipotetticki sto ti e pomilo NATO ili Gruevski da ti bidi vlast uste nekoja decenija?Ок, бе не е крај на светот, ако му го одземаа мандатот. Гарант има таму жалби или штотијазнам други правни зафрканции. Ич да не се нервираш, сеуште ценам дека нема да лежи затвор.
ова е сосем друг муабет од она што го збореше оној погоре. Тоа што е постирано се однесува на временска серија за 1 држава. Ти вртиш сосем друга тема, споредба на долговите помеѓу разни држави. Ова се целосно различни теми. Али ок.Dobro be se fati za toj dolgot kako pijan za bandera. Dobro de kolkav e dolgot na Japonija onaka za primer. .
јасно ми е Хоре. Доколку по 2008-2009 не почнеше да се случува она што почна да се случува, сега многу нешта немаше да се какви што се, да кажам на полошо. Ама занес, култ, парица...Lurtz
Абе овие можеби не планираат со кредите да го полнат буџетот, ама со парите од народот ќе го полнат. Државен долг може нема многу да се зголеми, ама народот ќе го соголат, крвта ќе му ја испијат. Крвопијци се овие, најголеми душмани на народот.
https://fokus.mk/ertfondot-za-inovatsii-preseche-torta-po-povod-15-000-lajkovi-na-fejsbuk/
Какво достигнување, стварно заслужува торта и прослава, ова се тие проекти кои го подобруваат животот на граѓаните и не приближуваат кон ЕУ.
Ne vi go pratev muabetot tuku se nesto javniot dolg, statistiki ti rekov mi rece. Javniot dolg e javen dolg, Kina , Japonija, SAD ili bilo koj dolg si e dolg. Nema tuka ama , zosto , kako i od kade. Treba da se vrati neli.ова е сосем друг муабет од она што го збореше оној погоре. Тоа што е постирано се однесува на временска серија за 1 држава. Ти вртиш сосем друга тема, споредба на долговите помеѓу разни држави. Ова се целосно различни теми. Али ок.
Не споредуваш со Јапонија, трета економска сила во светот, со трговски суфицит од неколку милијарди евра. Или држави каде јавниот долг е и од други држави. Навлегуваш во една комплексна сложена тема за која треба малку повеќе економија од ова овде.
Инаку ти моеш да споредуваш и пораст на бдп што само по себе не е којзнае каков параметар. На пример Германија во 2018 порастот на бдп е 0.4-0.5%. Албанија е 1.15-1.5% Moldavija 1.7.... Накратко, Владе, нели е битно ако земеш кредит на што го трошиш? И колкава ти е платата и дали имаш дополнителни приходи за да го враќаш?
Ова со јавниот долг како % од бдп не знам каква врска има. Ќе ме потсетиш? Дека плата била 45 марки или ќе се перело на рака...такво нешто или некој податок?Drugo, za razlika od drugite, mene memorijata sosem dobro me sluzi i pamtam mnogu poveke od 10-11 godini kako povekjeto tuka i poprilicno znam kako se ziveese, taka da nemoj mene so tie kursumi ok .
Ne be voopsto ne se perelo na raka, barem ne vo urbanizirani sredini. Od druga strana pak imase mnogu pozaebani raboti od perenje na raka.Ова со јавниот долг како % од бдп не знам каква врска има. Ќе ме потсетиш? Дека плата била 45 марки или ќе се перело на рака...такво нешто или некој податок?
Инаку ако ти е за утеха (обврските мора да се плаќаат), се прогнозира раст на долгот на над 55% од бдп, а уште поинтересно ќе ти биде 2020 и 2021 кога ќе достасаат еврообврзниците од 2014 и 2015 и заемот од СБ, се заедно околу 900 милиони. Во евра, секако. Епа слободно радувајте се и правдајте ги и релативизирајте претходните задолжувања.
Штом не сум во право, што се обидуваш да ме демантираш? . Нема сива зона или е црно или е бело. Нема потреба да го докажувам очигледното, ти имаш потреба да го докажеш скриенотопа фино те замолив да напишеш кој % бил 2008, кој % е 2016 и 2017. Не е страшно, само 2-3 бројки се. Впрочем, ако не сакаш, твое право. Само не знам зашто и ми реплицираше 2 дена за податоци кои и мало дете би ги прочитало.
Економијата број 1 во светот и пошироко, се до 2016. Најдобро здравство, најдобра економија, најдобри кошаркарски игралишта...
јас тебе сум те демантирал? Вие млади, ко на деменција да сте. Се убаци ко џокер, те замолив и не напиша цифри од графиконот и фајлот кој го постирав и ја сум те демантирал. Имаш податоци, читај си гиШтом не сум во право, што се обидуваш да ме демантираш? .