Било кое тврдо дрво, а црешата мислам дека не е баш тврда, барем тоа парче што јас го имав...Дечки, кое дрво би ми го препорачале да направам рачка (од нула) на Опинелот што го модифицирав?
Малку претерав со делкањето, си работи убаво но не се закочува добро, надворешниот прстен нема каде да допира кога е заклучен, а и башка сакам да си чепкам и модифицирам. Мислев на (срцевина од) орев и црница, ми препорачаа и цреша. Што мислите вие?
Немам искуство со дрва, затоа прашувам, а срцевината од скоро сите дрва е сигурно поцврста од остатокот од дрвото.Било кое тврдо дрво, а црешата мислам дека не е баш тврда, барем тоа парче што јас го имав...
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Побатај на стара чаршија по тие замаетчиите, или @eMilanist .Местото не е баш тука но може да се каже дека е попратна опрема.
Каде може да се најде кај нас кожа за футроли за ножеви и слично ?
Во неколку кожари каде што имам прашано обично се доста тенки и не вршат работа,а имам користено кожа од стар војнички опасач од ЈНА и од прилика таа дебелина ми ја треба.
Првиот е топ, а вториот е hollow grind .
И јас се мислев помеѓу Trailmaster'ot и Soldierot 08, ама на крај пак се одлучив за Soldierot 08, има многу поубава рачка. После некое време во трампа добив уште еден. Многу добар нож за EDC, скоро секој ден го носам и е лесен за одржување. Со здравје да си го користиш.Набавив Victorinox Military 08.
Се мислев да го земам Trailmaster'ot но сепак се одлучив за овој бидејки тие додатоци не ми прават разлика.
Гербер ножевите што ги имам купено во глобала фабрички се многу остри но Victorinox'от ме изненади бидејќи е невероватно остар.