Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Еве еден што баба ми ми го даде денес, одамна го имала, но многу и бил голем за користење. Пред се, планирам да го направам жилет, а после ќе видам, може и НЕМА да го модифицирам :).
image.jpg
image.jpg[DOUBLEPOST=1543420823][/DOUBLEPOST]И еве што испафна после еден час:
image.jpg

Последно уредено:
Sweet mother of Jesus! :love:
100142d1416346286-new-busse-tglb-finally-arrived-busse-talkingdead_teamg_daryl-amc-1_zps8a357cea.jpg

Тоа е истиот нож од TWD btw. Тие го отстранија сега, и тие го заменија со некаков шит онака.[DOUBLEPOST=1543633377][/DOUBLEPOST]
Еве еден што баба ми ми го даде денес, одамна го имала, но многу и бил голем за користење. Пред се, планирам да го направам жилет, а после ќе видам, може и НЕМА да го модифицирам :).
Прегледај го приврзокот 200173
Прегледај го приврзокот 200174[DOUBLEPOST=1543420823][/DOUBLEPOST]И еве што испафна после еден час:
Прегледај го приврзокот 200200
Добар Озборн S30V, но зошто serration? Само plain edge е подобре за секојдневните задачи едц![DOUBLEPOST=1543633439][/DOUBLEPOST]
Random thought:
Совршен нож според мене.
kephart_3v_black_canvas_micarta_269_95.jpg

Не, термичката обработка на Барк Ривер е УЖАСНА. Верувај ми во тоа.

Не, термичката обработка на Барк Ривер е УЖАСНА. Верувај ми во тоа.

Ножот што го држи Дерил на твојата слика е баш нож за сценарио што никогаш не се случува, само за намената што го користи Дерил е баш идеален, но тоа е само филмско сценарио. Во природа тие дебели ножеви се со многу ограничени перформанси кога станува збор за нормална употреба на ножот (сечење дрво и храна).

Зашто имаш такво мислење за барк ривер? Јас имам Gunny hunter и т.о. му е баш таман.

Добар Озборн S30V, но зошто serration? Само plain edge е подобре за секојдневните задачи едц!
Заради тоа што само таков имаше кога го купив, и напротив, многу се навикнав на запците.

Рачката како на првиот нож најдобро ми лежи во рака мада и тој модел ми е омилен.

Еве еден тип што рандом ми се појави, прави ножеви на расклопување.
C1005102-3F83-4C40-B88E-69C2919F7B83.png

Дечки што мислите за ножињава:
123100.jpg

imagegen.php

Или на пример за нешто вакво:
8981254701086_celum_144461_1280Wx1120H.jpg

Сакам нешто да купам за поклон.
Првиот многу убаво лежи.
Вториов не сум го видела во продавниците ама многу добро ми изгледа.
А ова третово ми е најпрактично.

Последно уредено:
123100.jpg

imagegen.php

Првиот многу убаво лежи.
#1 зарем го има кај нас? Добар е за поклон, посебно варијантите со поинтересно дрво.
#3 сигурна варијанта за поклон, има голем избор и тука.
#2 не би го коментирал, не го знам.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

#1 зарем го има кај нас? Добар е за поклон, посебно варијантите со поинтересно дрво.
#3 сигурна варијанта за поклон, има голем избор и тука.
#2 не би го коментирал, не го знам.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Благодарам за мисењето.
Ги нема кај нас Opinel. Преку нет планирам да порачам.

123100.jpg

imagegen.php

Првиот многу убаво лежи.
Opinelот и Victorinoxот се добри, и за подарок, и за себе, а за тој средниот немам искуство.

Опинел има во едно тобако во Т.Ц. Бисер, баш тој опинел на сликата. Одма позади и под главните скали е тобакото. Но, покрај трите работи што си ги ставила, дефинитивно викториноксот, т.е. последната слика. Веројатно малце поскап али долготраен.

@Петра П.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom