Најекономично греење и ладење

Член од
19 декември 2014
Мислења
566
Поени од реакции
735
@Strelec Mozebi e taka ne znam ama jas ne im gi otekov na site ovde prisutni jaj...a so daisekai tuku ti de so amber pa hansol pa lclh pa fairy pa eco lomo koja od koja podobra stom e na promocija :pos:
Od iskustvo so Gree klimite go spodeliv grenjeto so eco lomo koe ako nemas 20 cm stiripor ne go biva

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Amber imam i za nego ke si zboram...ke meram i ke pokazam. Ti od dve klimi i dvete ti se Toshiba, ednata si ja zemal za 70m2 pa iskoci samo za 40m2 u prvata zima, i so izolacija si a ja nesum..
Pa zema vtora klima zasto prvata poskapata uvide deka nema sansi da gree 70m2 kako po reklamata na Klimei i shibicarine.
A za tie 20m2 i LomoEco ke gi izbutka kaj sto si go stavil Miraito

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Eden moj prijatel se zezna so tezgereto Gree LCLH i ja prodade ( mnogu bese bucna defrost na 25 minuti praese duvase mlak vozduh a od servisot mu se iznasmeaa ne mu bila ok kukata a covekot imase nov krov so tervol izolacija i PVC prozori ) od togas Sun rekol na nikoj ne bi mu preporacal tezgere Gree a nema ni Jas da kupam nikogas Gree.

Znaete kako glasi pogovorkata: koj ke se izgori na mleko posle duva i na jogurt !!!

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Amber imam i za nego ke si zboram...ke meram i ke pokazam. Ti od dve klimi i dvete ti se Toshiba, ednata si ja zemal za 70m2 pa iskoci samo za 40m2 u prvata zima, i so izolacija si a ja nesum..
Pa zema vtora klima zasto prvata poskapata uvide deka nema sansi da gree 70m2 kako po reklamata na Klimei i shibicarine.
A za tie 20m2 i LomoEco ke gi izbutka kaj sto si go stavil Miraito
Cekaj neka pocne zimata ke vidi kako drdna slavnata Toshiba Mirai od 22kg ili 21kg ke da bea.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Cekaj neka pocne zimata ke vidi kako drdna slavnata Toshiba Mirai od 22kg ili 21kg ke da bea.
Ke vidi garant....ama tuka ke napise deka e necujna i nisto nema da pokaze....ako padne sneg i fati ladno racunaj deka ko meckine ke se pojavi so post tek na prolet....u ladnoto nisto nema da napise. Redovno toa se slucuva na forumot.....u toplo merat COP i pokazuvaat meraci....ako fati ladno kjutat i palat panelki. I pak na prolet meracite ke gi pokazat.....u januar stikla site nigde gi nema.

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Член од
19 декември 2014
Мислења
566
Поени од реакции
735
@Strelec vtorata klima ja zemav za greenje no pred se i za ladenje bidejki spalnata e podkrovje i e zesko vo leto a za 16m2 ima da gi zgree ko bara bidi siguren
Imam izolacija no ne celosna nadvoresna samo na 2 zida da ja dostavam i na drugite 2 veruvam i 70 suzumito ke gi zgree.I da ,ima razlika greenje na kuka i stan ko venera i mars.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Na VTT site testirani 9ki na R32 Gree Amberot 9kata na -15dava najmnogu toplina.-gi sie.

Tamu Midae vivaks nema.

Hansol 9i 12ka , Amber 9ka pokraj japoncite. E sega videte sami dali vredi ili nevredi Gree.
Tamu za toj Test na VTT platile za testot Fincite, i cenata za Amberot tamu kaj Skandinvcite e 2000evra edno zaradi testot i sporedbata so drugite nivni testovi, a vtoro zaradi nivnata plateznata mokj i standard.
I kaj nas ke greee klimata kako i kaj Skandinavcite, samo tuka treba da gi ubeduvas i za 700eu zasto ni za 30k nemame standard da platime klima.
Montazata samo vidija e 600evra a kaj nas 60...
amber.jpg

Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Ovoj e toj :) И еден Hansol коа е подобар од еден Suzuimi16 немате муабет, не ја познавате историјава на темава, зачленување и тролање не ве прави искусни....затоа сте на пенал од мене на секој пост....не ви текнува па да ви појаснам :)
Прегледај го приврзокот 199103
So vakvo iskustvo zasto gi ima dvete klimi, samo budala moze da gi frli parite na Suzumi.
Прегледај го приврзокот 199104
Sto me citiras mene Jas nemam toshiba komsijata ima Toshiba Jas imam Vivax i sum prezadovolen si pomesal nesto Jas nemam nikakva toshiba
Mojot Vivax ima Toshiba GMCC Compresor.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
@Strelec vtorata klima ja zemav za greenje no pred se i za ladenje bidejki spalnata e podkrovje i e zesko vo leto a za 16m2 ima da gi zgree ko bara bidi siguren
Imam izolacija no ne celosna nadvoresna samo na 2 zida da ja dostavam i na drugite 2 veruvam i 70 suzumito ke gi zgree.I da ,ima razlika greenje na kuka i stan ko venera i mars.
Ja pak ednostavno ke te prasam a znam nema da dobijam odgovor.....dali Suzumi16 platena 60k nekogas uspeala da gi zgree site tvoi 60 ili 70m2 i na -10C..za toplo ne zborime, za vo ladno prasuvam.

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
Пошто секогаш слаб си бил у математика еве да ти објаснам.
2 Хансола секогаш ке бидат подобри од едно твое сертифицирано тезгере што слабо грее кога е потребно, и уште го фалите со оној капацитет на +7 па као може да грее и 70м2 (само непишува до кој минуси надвор). Алексо у 70м2 затварал врати на -7 и пуштал панелки у преостанатиот простор од 30м2. Појше инфо нетреба да сватиме дека го излажале дека е за 70м2.
Прегледај го приврзокот 199098
Прегледај го приврзокот 199099
Една ваква од 60 или 71.690 на -7 дава едвај 3,8Kw....и тоа е преслабо и сертифицирано слабо за 70м2.

Od druga strana dva Hansola se dobivaat za isrta cena so duplo pogolem kapacitet i SCOP.
Прегледај го приврзокот 199100

Од друга страна за истите пари околу 70.000ден се добиваат не еден туку два Хансола со вкупна моќ дупло поголема на -10 од овие Тошиби18. Башка SCOP =4,7.
Двата Hansoli вкупно ке дадат 7Kw Na -10C а не како Тошибава со само 3,8Kw и тоа на -7C, на -10 се и послаби..
Се надевам сега аритметикава ти е појасна 3,5+3,5=7kw i toa e > 3,8kw
Хансол12 Тест на моќност и минусни температури.
Mislam deka mnogu ubavo go prasav tvojot ALIJAS ali koga se javi veke od ovoj profil eve pak ubavo ke prasam KOLKU E COP NA U-CROWN od OGROMNI 72.000 denari be supace, neli e ova veke najdobroto vase tezgere ili ne e
EVE DA JA RESAM MATEMATIKATA ZA ONIE KOI NE RAZBIRAAT
3600W ZA POTROSENI 970W STRUJA
COP COP COP I USTE EDNAS COP OD MIZERNI 3.71
COP 3.71
COP 3.71
COP 3.71

I TI SEGA SAKAS NEKOJ DA TI VERUVA NA TETRATKITE DEKA KOGA NAJSKAPATA KANTA IMA COP 3.71 NEKOJA DRUGA EKONOMSKA KLASA SO POLA CENA IMA PODOBAR COP I PODOBRI KARAKTERISTIKA OD VASETO NAJSKAPO TEZGERE, E NE MOZE BE, KOGO PRAVITE BUDALA TUKA, I DOSTA TOA LAZENJE SO FINSKI NEKOI SLIKI OD PRED DEDO NOE.

Kajgana Shop

На врв Bottom