- Член од
- 2 март 2017
- Мислења
- 1.396
- Поени од реакции
- 441
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Videoto e samo dokaz sto znaci brend klima i kvalitet klima, na zadadeni 20 stepeni mu pokazuva 20.1 se dodeka ne mrdne od taa temperatura normalno klimata ne se uklucuva, sto e tuka nejasno ????И Јапанците се ОнОфф на +20 надвор, ако веќе треба да ти ја измериме Тошибата таа и повеќе е у Офф и неработи во споредба со кинеско Хитачи, Хитачиво бар цели две минути работи на 200.
Значи непродавај *уда за бубрези дека јапансkо-тајванско-корејските клими работат со 50W по цел ден.
Vnatre mu e 20 zasto toj ima zadadeno 20, normalno e klimata da gasi za da ne ja pomine taa temperatura, lud si ili ti mirisat corapite navecer, ne si mi jasen.Внатре му е 20 зашто климата поработела можда 5 пати у денот по 2 мин и угасила.....на видеото климата неработи што непокажува јапанска технологија и алгоритам дека климата не е Он/Офф. Узпут и чоекот сам го има кажано дека му гаси, скриншот ти треба?
Stedi brka cop. A ovie doma po montkiВнатре му е 20 зашто климата поработела можда 5 пати у денот по 2 мин и угасила.....на видеото климата неработи што непокажува јапанска технологија и алгоритам дека климата не е Он/Офф. Узпут и чоекот сам го има кажано дека му гаси, скриншот ти треба?
Башка самите си кажаа, ова било Сузуми ефтина класа за домашна употреба небило ова Професионална серија за да работи 24/7. И секако дека нема да работи 24/7 со минимум што ти го збориш а да те*ам у 10 год тролање не го покажа ниеднаш.
se spremaat za skijanje.
A sto ima razlika ovoj han-solo so on-off klima, aj opisi kako toj raboti ???Па дигнала до 1000W и угасила, што тука има разлика со Хансолот?
Ne se mesaj predvereme, on prvo nigde nema kazano kade mu e 24C, odnosno dali na senzorot so Temp e 24, ili vnatre izmeril 24 ....ima li kazano ? NEMAAbe chitajte malku. Deckovo imal zadadeno 22 na dalinskoto, znaci klimata treba da meri 22 stepeni gore kaj nea shto znaci vo sobata nekade ke e 20 stepeni. Toj veli deka 24 se krenala temperaturata. Ako e tocno toa shto go kazuva, toa moze da znaci deka senzorot od vnatreshnata edinica ne chita dobro. Znam, zoshto jas go imav kompletno istiot problem. Nrka gi slika dupkite od crevata da vidine kako i dali mu se zatvoreni.
Ti kaj go procita toa ? A go cekam da kazeNovava edinica za pomalku od 5 minuti zagrea i iskluci. So setirani 22 stepeni, zapocna da gree od 20 stepeni, do 24 i na 24 iskluci.
Na greenje vi se ili na ladenje.So +25C nadvor ako si i zadal 20C na klimata, sekako deka nema da ukljuci....tvojata e na zadaeni 20C pa sigurno meracot ti e na nula.Kako vi se uklucuvaat klimive na toplovo ne znamNa greenje vi se ili na ladenje.

A kade mozel da izmeri ako ne u sobata,Ne se mesaj predvereme, on prvo nigde nema kazano kade mu e 24C, odnosno dali na senzorot so Temp e 24, ili vnatre izmeril 24 ....ima li kazano ? NEMA
[DOUBLEPOST=1541284342][/DOUBLEPOST]
Ti kaj go procita toa ? A go cekam da kaze
Vtoro....klimata moze da ja setira preku daljinskoto i da promeni kopenzacijata na senzorot ima nacin kako se prvi toa preku daljinskoto.
na senzorot so temperaturata
, aj ke drkame raboti demek ne e jasno sto e kako e.Druze kompletno te razbiram na sto mislis. Megutoa poslednata minuta klimata duvase znacitelno polandno, taka da veruvam dekane mozese da spusti pod nekoj minimum za toa toa izgasna. A zosto krena do 24 ne znam. Mozebi senzorot otcituva na 1 minuta namesto vo real time. Vo sekoj slucak vakvata rabota za mene e poprivlecna, odkolku predhodnata defektna edinica koja vlece po 800W celo vreme i ne isklucuvase.Ova sto tuka go opisuvas e opis na prosecna, a mozda i podprosecna on-off klima.
Zosto !!!
Na zadadeni ili kako sto velis setirani 22 stepeni podiga 24 stepeni, toa e nedopustlivo za brend klimi.
Za 5 minuti ako podignala 4 stepeni znaci rabotela so nominala od 1000 wati a mozda i poveke, znaci identicno kako on-off klima.
Rabotela 5 min. i izgasnala, Otidi kaj nekoj sto koristi on-off klima i ke vidis deka raboti isto kako ovaa.
Da ne me svatis pogresno no prav inverter ne smee da raboti na vakov nacin.
Dupkata e kompletno ispolneta so kamena volna, zrnca od stiropor a na krajot zatvorena so silikon.Dali ti ja zatvorija majstorite dupkata na zidot niz koja shto pominuvaat cevkite od klimata?
toj amberot ke te unisti, osekam, na vakvo toplo vreme trosis ko na drva da se greesSo +25C nadvor ako si i zadal 20C na klimata, sekako deka nema da ukljuci....tvojata e na zadaeni 20C pa sigurno meracot ti e na nula.
Samo slikni go meracot da se popali raja deka najmalce trosis![]()
po 2 kubika na mesec.