Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
хаха да така иде тоа
глупости
интернет и на него све и свашта
и лани и полани имаше параноја
ај бе доста толку многу на форумов
шо ви е луѓе ајде шо треба да биде ќе биде
скандали секаде и секогаш имало
Ама другар ова неможе да нема последици за апликантите.Не велам дека сите ке ги одбијат ама ке има тешки последици.Дајбоже да грешам и да си у право ти.

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
g

greska si,jas sum dekemvri 2015 na intervju i uste sum na dopolnitelna!!!
Со каков документ?

Бидејќи еве јас сум на финална а интервју февруари 2016

Дали тоа значи дека прават селекција?

Знам луѓе кои биле на интервју март 2017 дека чекаат потпис, а некои од мај 2017 добиле државјанство

што значи, прават некоја селекција, веројатно зависи со какви документи се иде[DOUBLEPOST=1541184527][/DOUBLEPOST]
искрено и не жалам поради отказов, пошо некако знаев дека е се џабе... уште кога почнаа проблемите со 2013 па навака, се беше само продолжување на маката!

Да, ЈНА воена книшка-Националност Македонец. Кога ја носев убаво ми кажаа дека ако пишува во неа дека служел во Бугарската армија ке го најделе низ архивите и дека поминава книшката како веродостоен доказ... очигледно не поминува! Или незнам шо би можело да биде проблемот...
Па тогаш се е јасно
зошто ширите параноја
сте поднеле воена книшка на која пишува националност Македонец?
Сите такви документи ги одбиваат
Гледаат што пишува на документот[DOUBLEPOST=1541184602][/DOUBLEPOST]
Ама другар ова неможе да нема последици за апликантите.Не велам дека сите ке ги одбијат ама ке има тешки последици.Дајбоже да грешам и да си у право ти.
Ќе има последици за оние со невалидни документи, а има такви многу
за пари што закажувале интервјуа
знам такви посредници кои го прават тоа
им измислуваат потекло

Се држам до тоа дека ако документите се уредни, со уредно потекло - нема да има проблем
така секогаш било и ќе биде
без разлика дали се чека 1, 2 или 3 години

Произход се добива врз основа на потекло, а од лани бараат цврста поткрепа, документ, црно на бело.

Член од
31 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
306
Ве читам форумџии, не сум многу во тек со ирзазите што ги користите, па да прашам :). Ова ми стој како статус
(Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване), ова ли го викате финална? Знам дека е рано, интервју бев Јуни 2018 а Молбата е од Март 2017, но да прашам што значи. И уште нешто, си проверувам на http://publicbg.mjs.bg , во горните полиња пошто не сум преку конзулат туку во Софија дирекно, и број на молба нели xxxx/2017 и Парола број ми пишува на молбата уствари на веб страната е Пин, така?. Благодарам однапред

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Ве читам форумџии, не сум многу во тек со ирзазите што ги користите, па да прашам :). Ова ми стој како статус
(Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване), ова ли го викате финална? Знам дека е рано, интервју бев Јуни 2018 а Молбата е од Март 2017, но да прашам што значи. И уште нешто, си проверувам на http://publicbg.mjs.bg , во горните полиња пошто не сум преку конзулат туку во Софија дирекно, и број на молба нели xxxx/2017 и Парола број ми пишува на молбата уствари на веб страната е Пин, така?. Благодарам однапред
Статусот ти е моментално на задолжителна проверка. На финална ќе ти биде 10 до 12 месеци од интервју. Бројчето и пинот се тие што ги кажа. Проверувај си и чекај.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Е да, очекувано од бг медиуми да почнат да шират и хистерија. А за тоа дека ќе има големи последици споделувам исто мислење.
Јас на темава бев најголем оптимист и поради тоа бев обележан дека сум посредник и добивав пцовки,клетви и закани у приватни баш поради тој оптимизам,а прв објавив за човек што зема државјаство само со потврда.Тоа што ке следи во Бугарија за кратко време ке биде или тотално стопирање на издавање на државјанства на некое време,или ке се десеткува бројот на издадени државјанства.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
@HammerOfThor

99% од апликантите со бг потекло се со уредни документи т.е. 99% се со неуредни документи, зависи како гледаме на работите, закони/уредби итн. Така според бугарските закони 1% од тие 99% земаа или ќе земат државјанства до 10% максимум.
Ако направат уште некоја измена како онаа во Уредбата бр.1 од 1999г. каде уште построго ќе се дефинира докажувањето на бг потекло тогаш само оние со стари документи ќе може да аплицираат и ништо друго нема да се толерира. Тука може да влезе евентуално и некоја група со постојан престој/студенти и ништо повеќе. Ама сеуште е многу рано за тоа, прво треба да поапсат уште едно 10/20 души и да подигнат обвиненија, па мала криза, па во парламент тешки дискусии итн. итн. Ова ќе потрае подолго време.[DOUBLEPOST=1541188793][/DOUBLEPOST]
Јас на темава бев најголем оптимист и поради тоа бев обележан дека сум посредник и добивав пцовки,клетви и закани у приватни баш поради тој оптимизам,а прв објавив за човек што зема државјаство само со потврда.Тоа што ке следи во Бугарија за кратко време ке биде или тотално стопирање на издавање на државјанства на некое време,или ке се десеткува бројот на издадени државјанства.
Па мислам дека веќе е успорено давањето, за стопирање голема е веројатноста да го направат еден период, сега прво на нашиве посредници да удрат малку и да видиме кој ќе уапсат другата недела и да се размота клопчето.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
@HammerOfThor

99% од апликантите со бг потекло се со уредни документи т.е. 99% се со неуредни документи, зависи како гледаме на работите, закони/уредби итн. Така според бугарските закони 1% од тие 99% земаа или ќе земат државјанства до 10% максимум.
Ако направат уште некоја измена како онаа во Уредбата бр.1 од 1999г. каде уште построго ќе се дефинира докажувањето на бг потекло тогаш само оние со стари документи ќе може да аплицираат и ништо друго нема да се толерира. Тука може да влезе евентуално и некоја група со постојан престој/студенти и ништо повеќе. Ама сеуште е многу рано за тоа, прво треба да поапсат уште едно 10/20 души и да подигнат обвиненија, па мала криза, па во парламент тешки дискусии итн. итн. Ова ќе потрае подолго време.[DOUBLEPOST=1541188793][/DOUBLEPOST]

Па мислам дека веќе е успорено давањето, за стопирање голема е веројатноста да го направат еден период, сега прво на нашиве посредници да удрат малку и да видиме кој ќе уапсат другата недела и да се размота клопчето.
Ма јок.Рекоа од прокуратурата дека нема да се занимаваат со чистачки и портири,а со такви беа врзани нашиве посредници.Имало посредници од висок,од среден и од низок ранг.Сеа ти види

Член од
28 август 2018
Мислења
134
Поени од реакции
107
Ova go pisuva na sajtot na koj e objavena opva informacija:
Екип'т на informiran.net не разполага с ресурсите да проверјава информацијата, којато достига до редакцијата и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в краја на всјака статија е посочен източник'т ѝ, освен ако не е авторска. В'зможно е тази статија да не е истина, както и всјака прилика с дејствителни лица и с'битија да е случајна.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ova go pisuva na sajtot na koj e objavena opva informacija:
Екип'т на informiran.net не разполага с ресурсите да проверјава информацијата, којато достига до редакцијата и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в краја на всјака статија е посочен източник'т ѝ, освен ако не е авторска. В'зможно е тази статија да не е истина, както и всјака прилика с дејствителни лица и с'битија да е случајна.
Абе нормално дека не е точно,поентата е дека се дигна превише галама.Притисокот од медиумите мора негде да избие.Секој ден по стотици објави има по медиумите.Ајде ке видиме со господ напред.Што побргу нека спласне оваа фама

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
И лани беше лошо нели, па некни братучед ми земе државјанство а лани беше на интервју
ни дополнителни ни ништо
со ист документ идеме, у иста позиција сме
шо значи дека не течат процедурите??
Форумов е параноја, а нешто излезе одма параноја се шири
ај ќе видите дека ќе си помине мирно и оваа ситуација
едино ги престегнаа зашто за пари преку ред идеа на интервјуа

некои зимаат државјанства и нема проблеми за нив, некои не, зошто, епа нека размислат тие што аплицирале

И никој не ми одговори како некој бил март 2017 на интервју и чека потпис - само со потврда, преку ред на интервју (за пари)
некој друг бил на интервјју мај 2017 и земено има државјанство - со крштеница од баба

Објаснете го ова?

Прават ли селекции?

Мое мислење е ДА

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Мое мислење е дека во Министерството во однос на државјанствата,работата ќе продолжи да си тече а дали со помалку или повеќе интензитет ќе видиме во наредниот период.А ДАБЧ можат и да го држат под клуч се до моментот кога ќе има(ако има) некоја промена на законот за државјанство!

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Мое мислење е дека во Министерството во однос на државјанствата,работата ќе продолжи да си тече а дали со помалку или повеќе интензитет ќе видиме во наредниот период.А ДАБЧ можат и да го држат под клуч се до моментот кога ќе има некоја промена на законот за државјанство!
Работата отсекогаш течела, побрзо или побавно. И лани работеа само забавено. Годинава е забрзано. Штом почнаа да ги редат на финална сите од дополнителна значи одлучиле сите заостанати преписки да ги исчистат. Плус ова сеа што излезе за ловење на посредници. Као демек они тоа не го знаеја од порано, дури сеа го дознаа....

Ова се знаело и од порано и ова е најверојатно наредба од Европа да го спречат криминалот
Решение: сите заостанати преписки да ги исчистат и конечно да почнат да работат законски
Тоа и го прават во моментов

Ова е сепак мое мислење

Член од
28 јануари 2018
Мислења
20
Поени од реакции
29
Да не знае некој дали институцијата за издавање на бугарски пасош работи во сабота?

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
@HammerOfThor

Јас уште во 2015 кога решив да аплицирам ми кажаа дека само со стари документи може
И овој муабет не е од сеа, и лани го праевме истово време и пак се си е исто, едино ќе стравуваат тие шо плаќаа на посредници преку ред да идат на интервју, да им измислуваат потекло и сл..
Во 2015 ништо не знаев за процедурата и фала богу одам со оригинален документ кој веќе е доставен таму
Најголем дел од апликантите не се со оригинални документи, и бог знае шо ќе се случува со нив
Колку што ми кажаа, Јотова е многу рестриктивна кога иде во предвид потпишување на укази. Затоа некои добија потпис, некои уште чекаат и не се знае дали ќе дочекаат

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom