- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.801
- Поени од реакции
- 5.076
Кажи ми суетата, ароганцијата и простотилукот е грев кај очигледниот?И, што рече, зашто Божјото постоење не е очигледно?...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кажи ми суетата, ароганцијата и простотилукот е грев кај очигледниот?И, што рече, зашто Божјото постоење не е очигледно?...
Кажи ми суетата, ароганцијата и простотилукот е грев кај очигледниот?
Ke se varime vo katran i ke ne pecat na vecniot ogan. Happy?Зборуваш за својата суета, ароганција и простотилак? Да, грев се пред Севишниот.
Ke se varime vo katran i ke ne pecat na vecniot ogan. Happy?
So ogled na tvoite komentari si pecen za pecenje.Сакаш да кажеш дека (според твојата стомачна логика...) печењето во вечниот оган е „хепи„ состојба?...
Или дека верните ќе бидат „хепи„ оти неверните ќе се печат?...![]()
So ogled na tvoite komentari si pecen za pecenje.
Jas ne se zamaram za toa ako postoi sevisen kako vo Biblijata neka mi obezbedi kazan od sega. Nemislam da go druzam. Ednostavno ne se slagame i ne se mirisame, bolje pecenje od bezkicmarenje. Barem si ziveam dostoinsven, moralno ispraven i bez lazenje zivot, ako ne mu se sviga toa f.ck off idam kaj rogatiot moze bolji karakter e. Toa e moeto resenie za vecnata dilema.
A da vidis kolku sum ubav, plukata kopija na stariot na oblacite.Stefus,
еве го „ритамот„ во кој ги пишуваш своите постови:
- ред „набадње„,
- ред сциентстички „копи/пејст„, (без никакво познавање...),
- ред Богоборство,
- ред „набадње„,
- ред сциентстички „копи/пејст„, (без никакво познавање...),
- ред Богоборство...
И така натаму...
A da vidis kolku sum ubav, plukata kopija na stariot na oblacite.![]()
Taka pisuva vo knigata od pred 3000 godini a tamu e se opisano od Golemoto abrakadabra do nekade zalezezot na rimskata imperija plus minus nekoj vek...pa sledi golemoto molcenje i slobodnoto tolkuvanje na kvazi prirodo-istoriski bladanja na Egipetsko-izraelsko-palestinski ovcari....и секој ден велиш: „Огледалце, огледалце...„.![]()
Спомна наука.....ај вака, објасни ми на кој начин влијаат луѓе кај рандом генератори на броеви.[DOUBLEPOST=1540689909][/DOUBLEPOST]Vo osnova site Bogovi koi moze da se dokazat se dokazani kako nepostoecki. Moze da postoi na primer simulaciski bog, mrtov bog, inerten bog, premnogu ineligenten do tolku sto lici na slucajnost. Generalno
se sto e definirano kako Bog od strana na religija e dokazano deka ne postoi. Ostanuvaat samo nekoi novi koncepti na bog koj se izvedeni od naucni otkritija. Vo osnova apstraktni teorii koj sega za sega se nedokazlivi vo afirmativna smisla.
Prosto kazano samo moze da izmisluvame i smestuvame bogovi vo dupki vo naukata znaci variaci na god of the gaps.
Дали има слободна воља, и дали имало биг бенг?Taka pisuva vo knigata od pred 3000 godini a tamu e se opisano od Golemoto abrakadabra do nekade zalezezot na rimskata imperija plus minus nekoj vek...pa sledi golemoto molcenje i slobodnoto tolkuvanje na kvazi prirodo-istoriski bladanja na Egipetsko-izraelsko-palestinski ovcari.
Докажано е ширењето на вселената и ткн. космичкото микроталасно позадинско зрачење. Овие два клучни докази како и некои други водат до теоријата за биг - бенг, односно настанувањето на вселената од состојба ткн. сингуларност. Ова е сеуште теорија, кога некоја друга подобро ќе го објасни ширењето на вселената и позадинското зрачење тогаш може ќе биде отфрлена, а не затоа што на некој верник така му се сонило.дали имало биг бенг?
Ne sum drven eksert za se...no kolku znam generatorite na slucajni broevi koristat iracionalni delovi od broevi i tuka lugje ne se faktor.Спомна наука.....ај вака, објасни ми на кој начин влијаат луѓе кај рандом генератори на броеви.[DOUBLEPOST=1540689909][/DOUBLEPOST]
Дали има слободна воља, и дали имало биг бенг?
Taka pisuva vo knigata od pred 3000 godini a tamu e se opisano od Golemoto abrakadabra do nekade zalezezot na rimskata imperija plus minus nekoj vek...pa sledi golemoto molcenje i slobodnoto tolkuvanje na kvazi prirodo-istoriski bladanja na Egipetsko-izraelsko-palestinski ovcari.
Докажано е ширењето на вселената и ткн. космичкото микроталасно позадинско зрачење. Овие два клучни докази како и некои други водат до теоријата за биг - бенг, односно настанувањето на вселената од состојба ткн. сингуларност. Ова е сеуште теорија, кога некоја друга подобро ќе го објасни ширењето на вселената и позадинското зрачење тогаш може ќе биде отфрлена, а не затоа што на некој верник така му се сонило.
A big bend e nastan od pred 13.8 milijardi godini za koj ima dosta dokazi deka se slucil.
Mesas istorija so prirodna istorija, da ne baras i zapisi od dinosaurusi deka pisuvale kolku mrazat leb so kvasec i deka nemoze dinosaurusi so kriv nos da vleguvaat vo dinosauruski sveti mesta. Ili za golemata zurka na brodot na 900 to godisen starec od majmuska sorta(kind).Stefus,
нема поголеми „абракадабра„ и „хокупокус„ од:
.1 Големата експлозија, која никој не ја видел,
2. Од еволуцијата, која никој не ја видел.
Се чини дкеа ти е полесно да живееш со ваквите бајковити приказни, кои се, неизбежно „...научно докажани...„, по начелото „Жими мјака, така било!„...[DOUBLEPOST=1540738458][/DOUBLEPOST]
Еве докази и за неширењето на Вселената:
https://www.youtube.com/watch?v=c9B_bE3C8m8