Зошто постоењето на Господ не е очигледно?

• Креатор на темата Креатор на темата 840223
  • Време на започнување Време на започнување
Кажи ми суетата, ароганцијата и простотилукот е грев кај очигледниот?

Зборуваш за својата суета, ароганција и простотилак? Да, грев се пред Севишниот.

Ke se varime vo katran i ke ne pecat na vecniot ogan. Happy?

Сакаш да кажеш дека (според твојата стомачна логика...) печењето во вечниот оган е „хепи„ состојба?...:icon_lol:
Или дека верните ќе бидат „хепи„ оти неверните ќе се печат?...:)

Сакаш да кажеш дека (според твојата стомачна логика...) печењето во вечниот оган е „хепи„ состојба?...:icon_lol:
Или дека верните ќе бидат „хепи„ оти неверните ќе се печат?...:)
So ogled na tvoite komentari si pecen za pecenje.
Jas ne se zamaram za toa ako postoi sevisen kako vo Biblijata neka mi obezbedi kazan od sega. Nemislam da go druzam. Ednostavno ne se slagame i ne se mirisame, bolje pecenje od bezkicmarenje. Barem si ziveam dostoinsven, moralno ispraven i bez lazenje zivot, ako ne mu se sviga toa f.ck off idam kaj rogatiot moze bolji karakter e. Toa e moeto resenie za vecnata dilema.

So ogled na tvoite komentari si pecen za pecenje.
Jas ne se zamaram za toa ako postoi sevisen kako vo Biblijata neka mi obezbedi kazan od sega. Nemislam da go druzam. Ednostavno ne se slagame i ne se mirisame, bolje pecenje od bezkicmarenje. Barem si ziveam dostoinsven, moralno ispraven i bez lazenje zivot, ako ne mu se sviga toa f.ck off idam kaj rogatiot moze bolji karakter e. Toa e moeto resenie za vecnata dilema.

Stefus,

еве го „ритамот„ во кој ги пишуваш своите постови:
- ред „набадње„,
- ред сциентстички „копи/пејст„, (без никакво познавање...),
- ред Богоборство,
- ред „набадње„,
- ред Богоборство...

И така натаму...

Stefus,

еве го „ритамот„ во кој ги пишуваш своите постови:
- ред „набадње„,
- ред Богоборство,
- ред „набадње„,
- ред Богоборство...

И така натаму...
A da vidis kolku sum ubav, plukata kopija na stariot na oblacite. :angel:

...и секој ден велиш: „Огледалце, огледалце...„. :icon_lol:
Taka pisuva vo knigata od pred 3000 godini a tamu e se opisano od Golemoto abrakadabra do nekade zalezezot na rimskata imperija plus minus nekoj vek...pa sledi golemoto molcenje i slobodnoto tolkuvanje na kvazi prirodo-istoriski bladanja na Egipetsko-izraelsko-palestinski ovcari.

Vo osnova site Bogovi koi moze da se dokazat se dokazani kako nepostoecki. Moze da postoi na primer simulaciski bog, mrtov bog, inerten bog, premnogu ineligenten do tolku sto lici na slucajnost. Generalno
se sto e definirano kako Bog od strana na religija e dokazano deka ne postoi. Ostanuvaat samo nekoi novi koncepti na bog koj se izvedeni od naucni otkritija. Vo osnova apstraktni teorii koj sega za sega se nedokazlivi vo afirmativna smisla.
Prosto kazano samo moze da izmisluvame i smestuvame bogovi vo dupki vo naukata znaci variaci na god of the gaps.
Спомна наука.....ај вака, објасни ми на кој начин влијаат луѓе кај рандом генератори на броеви.[DOUBLEPOST=1540689909][/DOUBLEPOST]
Taka pisuva vo knigata od pred 3000 godini a tamu e se opisano od Golemoto abrakadabra do nekade zalezezot na rimskata imperija plus minus nekoj vek...pa sledi golemoto molcenje i slobodnoto tolkuvanje na kvazi prirodo-istoriski bladanja na Egipetsko-izraelsko-palestinski ovcari.
Дали има слободна воља, и дали имало биг бенг?

Тоа се псеудо-рандом генератори на броеви, каде што наместо беконечен број на почетни состојби во реалноста се користат голем, но сепак конечен број на такви состојби, што доведува до повторување на генерираните „случајни“ броеви. Нема никаква врска со влијанието на луѓето врз резултатот, туку со несовршеноста на системите за генерирање на вакви броеви.

дали имало биг бенг?
Докажано е ширењето на вселената и ткн. космичкото микроталасно позадинско зрачење. Овие два клучни докази како и некои други водат до теоријата за биг - бенг, односно настанувањето на вселената од состојба ткн. сингуларност. Ова е сеуште теорија, кога некоја друга подобро ќе го објасни ширењето на вселената и позадинското зрачење тогаш може ќе биде отфрлена, а не затоа што на некој верник така му се сонило.

Спомна наука.....ај вака, објасни ми на кој начин влијаат луѓе кај рандом генератори на броеви.[DOUBLEPOST=1540689909][/DOUBLEPOST]
Дали има слободна воља, и дали имало биг бенг?
Ne sum drven eksert za se...no kolku znam generatorite na slucajni broevi koristat iracionalni delovi od broevi i tuka lugje ne se faktor.
Slobodna volja e slozena rabota, zavisi dali veruvas vo determinizam ili ne, od naucen aspekt poradi toa sto ima procesi so slucaen ishod lugjeto i slozenite sitemi od aspekt na covekot se generatori na slobodna volja ili randomizatori.
Dali covekot e zbir na iskustva, geni i okolina i delata se proizvod na toa so sigurnost nemoze da se kaze...sega za sega slobodnata volja nemoze da se dokaze dali apsolutno postoi ili ne ili e nesto pomegju, najverojatno poslednoto e.
A big bend e nastan od pred 13.8 milijardi godini za koj ima dosta dokazi deka se slucil.

Stefus,

нема поголеми „абракадабра„ и „хокуспокус„ од:
1. Големата експлозија, која никој не ја видел,
2. Од еволуцијата, која никој не ја видел.

Се чини дкеа ти е полесно да живееш со ваквите бајковити приказни, кои се, неизбежно „...научно докажани...„, по начелото „Жими мајка, така било!„...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1540738458][/DOUBLEPOST]
Докажано е ширењето на вселената и ткн. космичкото микроталасно позадинско зрачење. Овие два клучни докази како и некои други водат до теоријата за биг - бенг, односно настанувањето на вселената од состојба ткн. сингуларност. Ова е сеуште теорија, кога некоја друга подобро ќе го објасни ширењето на вселената и позадинското зрачење тогаш може ќе биде отфрлена, а не затоа што на некој верник така му се сонило.

Еве докази и за неширењето на Вселената:

https://www.youtube.com/watch?v=c9B_bE3C8m8[DOUBLEPOST=1540738545][/DOUBLEPOST]
A big bend e nastan od pred 13.8 milijardi godini za koj ima dosta dokazi deka se slucil.

Stefus,

а кои се „доказите„ дека големата експлозија навистина се случила?
Ќе наведеш некој од нив или ќе морам по сто пути да ти поставувам едно и исто прашање, а ти ќе немаш што да кажеш?...

Последно уредено:
Stefus,

нема поголеми „абракадабра„ и „хокупокус„ од:
.1 Големата експлозија, која никој не ја видел,
2. Од еволуцијата, која никој не ја видел.

Се чини дкеа ти е полесно да живееш со ваквите бајковити приказни, кои се, неизбежно „...научно докажани...„, по начелото „Жими мјака, така било!„...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1540738458][/DOUBLEPOST]

Еве докази и за неширењето на Вселената:

https://www.youtube.com/watch?v=c9B_bE3C8m8
Mesas istorija so prirodna istorija, da ne baras i zapisi od dinosaurusi deka pisuvale kolku mrazat leb so kvasec i deka nemoze dinosaurusi so kriv nos da vleguvaat vo dinosauruski sveti mesta. Ili za golemata zurka na brodot na 900 to godisen starec od majmuska sorta(kind).
A za bajki i narodni legendi ima dovolno vo poveke kniznoto izdane na narodni skazki, legedni i umotvorbi od Bliskiot Istok.
Nauka se bazira na dokazi a ne na kruzni tvrdenja na bajki i legendi.
Najsmesno e ako tolku te interesira nauka, stani naucnik i dokazi nesto i vodi se po dokazite a ne ismevanje, cinicnost i negacija na se sto ne e spored nekoi okulu 1000 strani anticki fantazii i epovi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom