- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Ако хуморот живее во Рим, ти си на Галапагос.Напишав и порано : Хуморот е најдобра заштита против апсурдноста...
P.S. На вас се' ова што се случува сега ви е ок, така ?
Ако хуморот живее во Рим, ти си на Галапагос.Напишав и порано : Хуморот е најдобра заштита против апсурдноста...
Мирен !!!Ако хуморот живее во Рим, ти си на Галапагос.
Добро. Живи били па видели.Чека насоки сега, некако не им оди пристапот со Левица шо ги тролаат по социјални мрежи има контраефект, како беше она дека нема лоша рекламаплус се покакаа за се и сешто...
Абе озбилен сум, твојот хумор може да биде оружје во името на патриотизмот.Напишав и порано : Хуморот е најдобра заштита против апсурдноста...
И заборави да го кажиш најважното!Имаме независно судство!Прво е тоа што резултатите на референдумот ептен непријатно ги изненадија, имаа бришан медиумски простор, исклучително агресивна кампања и невидена до сега поддршка наспроти минорна опозиција и максимално потфрлија, не успеаја ниту излезност да постигнат колку што имаа гласови на парламентарните 2016 сите тие кои беа дел од кампањата ЗА, за цензус да не правиме муабет.
Второ е шо веројатноста на следни избори да се оди со некој востаник, борец за слобода и демократија како заеднички кандидат на удбобалистите е голема, а резултатите на референдум не им одат во прилог воопшто. Артан Груби изјави дека се одлага на неодредено се она шо остана нереализирано од т.н Тиранска (необалистичка) платформа бидејки приоритет се дава на НАТО интеграцијата, шо значи ептен не им оди, ако имаа поддршка за тоа шо прават ќе распишеа избори. Сега со отворени карти (помина жими децата, воздухот и сл шверцерски финти) ако настапи СДССМ без албанските партии сигурно ќе освојат помалку пратеници од декември 2016.
Трет е фактот шо се покажа на дело дека во Собрание има исклучиво претпиремчиви ликови (или суштества), и тоа шо не може да се „испегла“ јавното мнение кај граѓаните како им одговора за реализација на нечија агенда, многу полесно и поефтино се реализира преку пратениците. Со гласањето ЗА докажаа т.е се уверија дека сме пластелин од народ и никому влакно нема да фали шо и да направи и тоа е тоа. А како беше се блокирано и стегнато пред и после гласањето за уставни промени (вклучително и форумот) е доказ дека активно работеа на превенирање на артикулација на револтот кој де факто постои, значи сепак се плашеа.
Инаку ако ДПМНЕ остане само на фарсата која се обидуваат така невешто да ја продадат на јавноста преку исклучувањето на некои ликови и со тоа покажување со прст кон нив буквално за продажбата на националните интереси и преку тоа обид за целосно перење, како шо можеа удбобалистите (и логистиката) да ги натераат да гласаат ЗА можат да најдат начин да им извршат притисок да поднесат оставки или што и да е...најмногу ќе изгубат од сите.
уште малку и Зајко кажува Македонија без Северна, не е ратификувана спогодбата,,,
Терајте со дискусијата, јас еве дојдов да ширам говор на омраза![]()
Кога сме кај Мирка, годи нешто сега или пак по старо си тера? Знам дека едно време во лоша серија беше со прогнозите...А[DOUBLEPOST=1540560973][/DOUBLEPOST]Закон!
Мирка ли ви ги смислува овие кованици?
Ова ти како вицот кога жената му вели на мажот дека ќе освои второ место на натпревар за неспособни, затоа што не е способен за првосакаш да кажеш дека дпмне се неефикасни во крадењето, за 10 години не украдиле колку овие сега за 1 година
па повеќето методи за крадење дпмне ги донесе: субвенции за се и сешто, грантови за стартапи, легализации на дивоградби за евро квадрат и што уште не
мора да им се признае дпмне се махери за крадење, овие сега ни 100.000 евра на може да земат, а да не ги разберат сите
може да се формира со време и затворска пратеничка групаовие нареден пат ќе станат пратеници откако сдс ќе ги кандидира, со тој состав и под тоа име во иднина за нив ќе гласа само поблиската фамилијата.
Да бе да...Абе озбилен сум, твојот хумор може да биде оружје во името на патриотизмот.
Нема што да ми е ок, едноставно знаев што ме чека, затоа и бев за договоров и за се што ми имаа смислено, затоа што убаво се сеќавам на 2001, колку се чукаа во гради некој луѓе во пролета за тоа што ќе им направат на албанците за ова што се кренаа, за да ги видам после неколку месец сите фатија врски да не одат на фронт.Напишав и порано : Хуморот е најдобра заштита против апсурдноста...
Е не е баш така, свеста почна да се менува...уште кој не дојде за референдумот од странциве...милионска кампања, се форсираа нато еу, а не суштината на референдумското прашање...и на крај жалосни 30 и кусур посто, а според анкетиве 70 до 80 % се за еу и нато...значи народот не ги голта тие финти...Во врска со протестите, се виде ефектот од нив...кој го рецка народот ? Дури и вие тука се зезате со него а сте дел од него ? Во цела Македонија имаше протести кога се формираше владата и што се постигна - ништо ! Ама да се ситам на вакви работи, како што сега се прават - стварно е ниско !Нема што да ми е ок, едноставно знаев што ме чека, затоа и бев за договоров и за се што ми имаа смислено, затоа што убаво се сеќавам на 2001, колку се чукаа во гради некој луѓе во пролета за тоа што ќе им направат на албанците за ова што се кренаа, за да ги видам после неколку месец сите фатија врски да не одат на фронт.
Абе си ги знам бееееее сите ги знам, еве не мора 2001 т.е. војна, абе само пари да снема да не ни пуштаат кредити, абе одма сите ко дунди ќе избегаат, што се вика нема кој грбот да ти го чува. Бев и пред собранието после Арачиново кога влезе маса народ во Собранието, кога сите политичари бега од Скопје за секој случај.
И му викав на сите што беа за Бојкотирам, дека ќе помини бе се само стрпетесе до Нова Година, абе ми се силеа дека името било како очите да ти ги извај некој и дека ќе протестираат и нека му ја мислат сите ако помини во Собрание.
И еве ги сега истите, не можат да си го нарушат својот комодитет, па ако можи ДПМНЕ да излези на протести да блокира улици и институции. Тие ко ќе имаат време од поручек после работа ќе им се придружат после кафе со пријателите.
Извини стварно, сум го згрешил човекот на кого му се обраќам, продолжи со твојата патриотска борба шерувајќи ги Ванковска и АпасиевЕ не е баш така, свеста почна да се менува...уште кој не дојде за референдумот од странциве...милионска кампања, се форсираа нато еу, а не суштината на референдумското прашање...и на крај жалосни 30 и кусур посто, а според анкетиве 70 до 80 % се за еу и нато...значи народот не ги голта тие финти...Во врска со протестите, се виде ефектот од нив...кој го рецка народот ? Дури и вие тука се зезате со него а сте дел од него ? Во цела Македонија имаше протести кога се формираше владата и што се постигна - ништо ! Ама да се ситам на вакви работи, како што сега се прават - стварно е ниско !
Ти ако си за договорот значи си ја гласал оваа влада? И сега јас на улица ко канаринец со кондоми ќе мавам по споменици итн...
Извини стварно, сум го згрешил човекот на кого му се обраќам, продолжи со твојата патриотска борба шерувајќи ги Ванковска и Апасиев![]()