Трендови во МК медиумите од кои ни се кења

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
1540392824.jpg

1540392862.jpg

Ваков тип на вести и ваков начин на новинарско изразување не заслужуваат директни линкови, ниту дополнително коментирање за нив.

Последно уредено:
1540392824.jpg

1540392862.jpg

Ваков тип на вести и ваков начин на новинарско изразување не заслужуваат директни линкови, ниту дополнително коментирање за нив.
" Ctrl+c > Ctrl+" новинарство

Туку агрегаториве по кој основ ги пласираат вестиве никако не сфатив? Изгледа интернетов најмногу се користи за само-до-ретардација на народов. Читаш политичка вест некоја и десно ти лебди поле со најчитани вести: Северина го покажа меѓуножјето, а после не верувате што се случи.
Исто што страшно ме пи**и кај србомански медиуми од типот на шител, што не се ни објаснуе у текстот кој е некој си пејач или дроља, туку се збори ко да е од државава.

Ептен "тазе" видео клипче кое е постирано на youtube во 2015 година, промовирано како вест вчера на наш портал :facepalm:
Може го објавиле во рубриката: Деновиве пред години.

Може го објавиле во рубриката: Деновиве пред години.
Објавен е во категоријата Мозаик, а тоа се гледа и на скриншотот.

на денешен ден ....пред 3 години....
На тој сајт има еден куп статии од ваков вид, извадени клипчиња од youtube поставени од пред неколку години а овој ми се види како најмалку логичен и најсвеж пример.

Објавен е во категоријата Мозаик, а тоа се гледа и на скриншотот.
.
Знам бе. Имаше времеплов-емисија на радио порано што се викаше Деновиве пред години.
(јасно ми е дека на форумов никој не може да ја знае таа емисија)

(јасно ми е дека на форумов никој не може да ја знае таа емисија)

Да не звучам арогантно, но јас ја знам таа емисија. ;)

И пладневен весник точно во 15.30 со легендарното одбројување на саатот, и Хихирику на времето во недела сабајле, ноќна програма од 22.30 со различни водители (еден од нив војводата Гиш) и многу други уникатни емисии, кој шо сака нека вика, Македонското радио си имаше и уште има посебен шмек со својата програма што тешко било кое друго комерцијално радио може да го достигне.

Не е баш за у темава, али најблизу е:
Хероите на Југославија кои во Чиле за прв пат виделе киви и далечинско
https://off.net.mk/offside/fudbal/h...edium=block-sidebar&utm_campaign=vo-komshii#1

Давор Шукер: „Во Чиле за прв пат во живот видовме киви и далечински управувач. Некои дури не ни ги лупеа кивите“.

Ова нема везе. Или Шукер се побркал у сеќавањата, или куј знае у која фавела живеел у СФРЈ.
Доста пред Чиле имаше телевизори со даљинско и у боја и тоа од југословенско производство. Баш баба ми имаше таков купено доста пред Чиле (ЕИ Ниш). Некои можеби десетина години.

Можело и без таков наслов. Мислиш и фали цела нога. Ај следен наслов модел без рака и нога освои прво место.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Можело и без таков наслов. Мислиш и фали цела нога. Ај следен наслов модел без рака и нога освои прво место.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Стај го линкот да видиме што е работата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom