Ако и машините им се исти квалитет како и телевизорите, подобро немој
мислам дека
@мкд владе e најкадарен да даде мислење на тематикава
Ние имаме дома една Вирпул, мајсторот доаѓа почесто кај нас него роднини некои што ги имаме. И моиве абер немаат да ја сменат, многу ме нервираат а за тие пари за сервис што ги дадоа ќе купеа некоја спејс-шатл машина.
купив Индесит WT82 ,со
горно отварање , не се сеќавам 99 или 2000 беше, со дојч марки...мајстор не дошол се уште, едно тркало ми се размрда од преполнета што се пушташе на големи вртежи, пред 4 години, сам го средив. Пред 2 години со другарот го сменивме каишот превентивно, мислам околу 400мкд беше, 15-20 минути работа, се сомневавме дека од каишот мириса во купатилото на изгорена гума... после утврдив дека ни тоа не требало, мирисот бил од надвор, такви биле температурите се јавуваше обратна циркулација, го видов вентолаторот од купатилото како исклучен врти обратно...
Единствен мал дефеткт се појави пред 2 години, програматорот кога работи со предперење на едно место на програмата, по исцрпење на водата , се губи контакт , застанува, па треба мануелно да го свртиш тркалото од програматорот за една цртка. за да продолжи до крај. . . Ми кажаа од Сервисот Буч да не се чепка, кога некогаш ќе се случи нешто покрупно, машината да не работи, тогаш ќе се отвара....
А ми има капено вода врз машината од сигурносниот на новиот бојлер што го вградивме 2009 НАД машина.... среќа видов бргу, па на цуцлата од сигурносниот вентил наместив цревце... по 9 години имаше на капакот корозија во една зона; земав од Јоди еден бел спреј и шмиргла и го дотерав капакот од машината како нов ...
б.т.в., кој е од Аеродром а бара поефтин приватен мајстор, посебно за класични машини, нека пише на ПП... имам пријател уходан...