Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.494
Поени од реакции
5.597
Стварно бе, ме подзамисли изјавата на оној што рече "да ја честитаме новата криминална коалиција Зоран Заев, Вице Заев, Сашо Мијалков".

Дали сега Сашо ќе треба да го сметаме како невина душа-жртвено јагне кое настрадал ради злобниот ум на братучед му Груки? :unsure:

Работава е #чесилежите или #чесикоалицираме?

Дали Мијалков е Др. Џекил, а Грујо Мр. Хајд?

Павле и Туфегџиќ ќе фрлаат бои кон Сашета? :icon_mrgr:
Мене ми изгледа дека е жртвено јагне Сашо колку да го тргнат неговото име од партијата а тој мирно да си се повлечи во позадина. Не ми се верува дека ќе избркаат човек кој има влијание на 100 000 членови од партијата кои го гледаа мање више како бог последните 10 години и му бацуваат рака за државната работа која им ја дале. Многу тежи Мијалков за вака да се откажат од него.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.801
Мене ми изгледа дека е жртвено јагне Сашо колку да го тргнат неговото име од партијата а тој мирно да си се повлечи во позадина. Не ми се верува дека ќе избркаат човек кој има влијание на 100 000 членови од партијата кои го гледаа мање више како бог последните 10 години и му бацуваат рака за државната работа која им ја дале. Многу тежи Мијалков за вака да се откажат од него.
луѓето се менливи идеологијата не, мијалков можда вреди многу милиони, милијарди евра (оние што ги украде) ама дека има влијание над 100.000 членови тешко, и ова е еден од најдобрите моменти што му се случува на дпмне како партија .. а тоа е ослободување од криминалот и префрлање на топката во туѓ двор ( оној на сдс ). Од друга страна на сдс им е потребен кадар како Мијалков, за да им го покаже правиот и единствен, вистински пат кон криминалот. (не дека не се кадарни и сега но им требаше докторант по криминал, а тоа го добија во него ). Уште еднаш честитки за најкриминалната власт во историја на РМ - заев- мијалков-вице.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Истиот оној за кој не толку одамна по 50 поста на ден пишувавте дека "че си лежи" По се изгледа тој е.
A toj e znaci. Da te prasam nesto, ama ubavo razmisli sto ke odgovoris. Sto ti mislis, dali e Saso junak na DPMNP ili predavnik?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Нека помини ова па ќе има зголемување на данок на имот, данок на приход, данок на штедни влогови, ДДВ на 22 проценти, и уште некоја Европска давачка има да пресликаат од таму и убавини.

А ти гласај за оние две удбашки творевини, кај што моќтта и парите се најважни, нема пари за болни за операции нека умрат, затоа што смртта е нивна забава.

А имаше овде еден член на форумов @Toecutter пишуваше за крвни жртви, педофилија кај политичарите и дека ќе дојди време се што скриено го прават да не може да се крие повеќе. Мислев дека е будала или се заебава, ама излезе дека натаму ќе оди работата.
Уште никој не е свесен за тоа или се праиме будали... кога ке ни дојде јајцеро ма гзот тогаш ке видиме која е убавата страна на еу и нато...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
луѓето се менливи идеологијата не, мијалков можда вреди многу милиони, милијарди евра (оние што ги украде)
Cekaj, cekaj, pa zarem e vozmozno Mijalkov da ukral tolku mnogu? I koga gi ukrade, za vreme na 11 godini vlast na DPMNP ili vo poslednite dva tri meseci? I koga dozna ti za ova, vcera ili zavcera?

Bidejki ako znaese od porano, sigurno vo ovie 11 godini ke napisese nesto za toa deka MIjalkov ja privatizira drzavata, vaka pravdoljubiv kako sto si.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.801
A toj e znaci. Da te prasam nesto, ama ubavo razmisli sto ke odgovoris. Sto ti mislis, dali e Saso junak na DPMNP ili predavnik?
Битно е што ти утре ќе треба да гласаш за коалицијата заев-мијалков, другото веќе ништо не е битно за тебе ;)
Cekaj, cekaj, pa zarem e vozmozno Mijalkov da ukral tolku mnogu? I koga gi ukrade, za vreme na 11 godini vlast na DPMNP? I koga dozna ti za ova, vcera ili zavcera?

Bidejki ako znaese od porano, sigurno vo ovie 11 godini ke napisese nesto za toa deka MIjalkov ja privatizira drzavata, vaka pravdoljubiv kako sto si.
Ете сега дознавме, ама што ти ќе правиш понатака ? Ќе игнорираш, ќе ги бараш парите назад, ќе протестираш или фино лепо ќе си гласаш како попче за Саше ?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
За мене е само мафијаш.Уште еден мандат да земеа да не беа бомбите,ке снимаа документарец за него како оние за Коза Ностра на natonal geographic што ги гледаме.И тогаш бил и сега е.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Битно е што ти утре ќе треба да гласаш за коалицијата заев-мијалков, другото веќе ништо не е битно за тебе ;)
Pa ti 11 godini glasase za Mijalkov za denes da ni kazes deka za celo toa vreme dodeka ti glasase za nego toj ukral milijarda evra.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.801
Cekaj, cekaj, pa zarem e vozmozno Mijalkov da ukral tolku mnogu? I koga gi ukrade, za vreme na 11 godini vlast na DPMNP? I koga dozna ti za ova, vcera ili zavcera?

Pa ti 11 godini glasase za Mijalkov za denes da ni kazes deka za celo toa vreme dodeka ti glasase za nego toj ukral milijarda evra.
Пошто гледам љубомора дека некој гласал 11 години за криминалец, му паднало жал и оставил сега ти наредни години да си го гласаш. Со здравје да си го користиш и не заборавај парите што ги украде да му ги побараш. ;)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Пошто гледам љубомора дека некој гласал 11 години за криминалец, му паднало жал и оставил сега ти наредни години да си го гласаш. Со здравје да си го користиш и не заборавај парите што ги украде да му ги побараш. ;)
Slabo, slabo. Tesko e koga sam ke se zapletkas vo sopstvenite gluposti.

Ti vsusnost denes priznavas deka 11 godini si glasal za krimilaec. Toa prakticno te pravi soucesnik vo kriminal, i ne, gluposta ne e opravduvanje.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.801
Slabo, slabo. Tesko e koga sam ke se zapletkas vo sopstvenite gluposti.
И сега ќе му ги бараш парите и годините што ти ги украде саше назад, или му ги прости сите гревови откако ти стана коалиционен партнер ?
Сашееееееееееееееее :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
п.с. сега ја сваќам понетата со лубрикантите, ве спремале за саше цело ова време !!!! за полесно и поглатко да го примите во коалиција.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
И сега ќе му ги бараш парите и годините што ти ги украде саше назад, или му ги прости сите гревови откако ти стана коалиционен партнер ?
Сашееееееееееееееее :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Glup, ti treba da mu gi baras parite nazad. So tvoja pomos i pomosta na drugite sendvic kurtoni ja opljacka Makedonija.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.801
Glup, ti treba da mu gi baras parite nazad. So tvoja pomos i pomosta na drugite sendvic kurtoni ja opljacka Makedonija.
Затоа сега со твоја помош ( и помошта на семоќниот лубрикант ) ќе продолжи да ја пљачка Македонија.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Затоа сега со твоја помош ( и помошта на семоќниот лубрикант ) ќе продолжи да ја пљачка Македонија.
Секако дека ќе продолжи, еве јас ти признавам дека не ми е гајле што ќе продолжи да краде и што украл толку. Едноставно не ми е, ти од друга страна имаш ли некогаш пишано за тоа кој колку украл, или сега наеднаш ти текна дека крадел? Ако си пишал, повели цитирај се.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom