Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Nro

Член од
13 јуни 2018
Мислења
75
Поени од реакции
123
Гледам,никој нема пишано дека Груевски ќе лежит во Куманово кој е Александар Палас за Шутка односно ќе полежит една година и како примерен затворник после условно ќе го пуштат

https://www.akademik.mk/pushten-vo-upotreba-noviot-zatvor-vo-kumanovo-4/
Вака гледано ова му беше најдобра инвестиција
Жалам шарени изгледа Шутка на Никола ќе му избега/

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.643
Стварно бе, ме подзамисли изјавата на оној што рече "да ја честитаме новата криминална коалиција Зоран Заев, Вице Заев, Сашо Мијалков".

Дали сега Сашо ќе треба да го сметаме како невина душа-жртвено јагне кое настрадал ради злобниот ум на братучед му Груки? :unsure:

Работава е #чесилежите или #чесикоалицираме?

Дали Мијалков е Др. Џекил, а Грујо Мр. Хајд?

Павле и Туфегџиќ ќе фрлаат бои кон Сашета? :icon_mrgr:

Последно уредено:
Z

zmej gorjanin

Гостин
А брат Љубе ко советник за странски инвестиции и командант Стојанче у МВР сеа ќе викаат ли уште дека доаѓа посветла иднина или пак се враќаме на како ми го начука Сашо Мијалков?:)

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
владините шупелки и мегафони жалат што вмро го исклучил Мијалков од партијата.
шизофренијата е силна кај сдсмовските шарени.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Скечој следно ќе е Мијалков и „исклучените“ гушнати со Зоки негде да се појават. Малку иронично што дел од овие што сега СДС ќе ги помилува беа најмногу нападнати од истите. Ќе оди како „национално помирување“. Уште еден пример каде што поединци односно политичка елита (СДС) користи некоје движење, како шареново, за да се намести. Исто е и бетер него предходно само место црвен дрес овие носат плав. Нели поинаква Македонија сакавме? Ај што можеби ќе влеземе во НАТО, всушност тоа ништо нема да намали од проблемите што ги има Македонија внатре, туку допрва од ЕУ ќе не шамарат за состојбите во државата така да влезот во ЕУ е толку далеку како земјата од сонцето. На крај ни остана да се надеваме дека Грците нема да го прифатат тој договор, каква брука би било тоа све да смениш а на крај пак да не помине.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.425
Мијалков е веќе прешалтан одамна.... све ова е по свадба тапани... Саше заедно со Вицето се влезени во бизнис со медицинска марихуана... Ова се општо познати факти во бизнис круговите и ова инфо го имаше Мицко одамна.... Исто така се знаеше кој ќе лобира за гласањето у собрание....

Све на све овој чекор на Мицко е за да речат вмробовците ете не исчисти Мицко од предавници... Веќе се дефокусираа од промена на името и сега во фокусот е чистката на дпмне.... Како лично Ципрас да го организирал :)

форумов секогаш е добар репрезентативен пример за нештата...

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Во Стив немало топла вода 2 недели!Ама битно сме национално помирени севарњаци!(y)Се очекува цунами од мед и млеко од невидени размери!Тендери фрчат на сите страни,само глупиот народ во се радува на овие прекрасни моменти!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ova so DPMNP e edna mnogu zabavna komedija. :pos:

Pa dali e vozmozno covekot koj ja branese Makedonija, koj se setase so pistoli po belgradskiot aerodrom, covekot na kogo Albancite mu se kolnea na vernost do groP, koj ja privatizira drzavata, velam dali e vozmozno toj covek da go orkestrira najgolemoto predavstvo (po standardite na DPMNP) vo Makedonija?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.801
Супер е тоа со прочистувањето, ама дали има план како партијата да го преживее. И ако примети, не зборувам за луѓето како кадар, тие се заменливи и секогаш ќе бидат. Ама пари и врски не растат на дрво.
Со оглед на тоа дека имаат 450.000 илјади подржувачи пари лесно ќе обезбедат за какво такво нормално функционирање на партијата. Партијата направи нешто што требаше одамна да го направи, а тоа е да го фрли прљавиот веш друг да го пере (сдс) и мислам дека доаѓа во прав и пресуден момент за задржување на нивното членство. Криминалната топка е сега фрлена во дворот на сдс па они нека се снаоѓаат како знаат и умеат.

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682

Pa dali e vozmozno covekot koj ja branese Makedonija, koj se setase so pistoli po belgradskiot aerodrom, covekot na kogo Albancite mu se kolnea na vernost do groP, koj ja privatizira drzavata, velam dali e vozmozno toj covek da go orkestrira najgolemoto predavstvo (po standardite na DPMNP) vo Makedonija?
Само дпмне? Сдссм не?
Не ви е јасна улогата на сашо? Чиј е кој го поставил и кој го оркестрира?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205

Истиот оној за кој не толку одамна по 50 поста на ден пишувавте дека "че си лежи" По се изгледа тој е.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Нека помини ова па ќе има зголемување на данок на имот, данок на приход, данок на штедни влогови, ДДВ на 22 проценти, и уште некоја Европска давачка има да пресликаат од таму и убавини.

А ти гласај за оние две удбашки творевини, кај што моќтта и парите се најважни, нема пари за болни за операции нека умрат, затоа што смртта е нивна забава.

А имаше овде еден член на форумов @Toecutter пишуваше за крвни жртви, педофилија кај политичарите и дека ќе дојди време се што скриено го прават да не може да се крие повеќе. Мислев дека е будала или се заебава, ама излезе дека натаму ќе оди работата.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.801

btw честито коалиција заев-мијалков со здравје нека ви е, и што побрзо у шутка да завршите.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Одлуката ќе беше добра ако беше донесена пред година дена, сега е само дополнително распаѓање. Плус, половична е. Сашо го исклучува, Никола не.
Кога пред година дена? Кога СМ излезе од ИК? Сашо излезе од ИК кон средината на летото минатата година кога веќе партијата беше влезена во предизборна кампања за локалните избори со тие иницијативите за мигранти и сл. Или веднаш откако Мицковски стана претседател на крајот од годината? Или јануари 2018 кога повторно имаше измени во ИК?
Таа ќе биде составена од вистински патриоти, потоа тука ќе се приклучат и фашисти и нацисти, и плус мнозинствотот ќе бидат неопределени.

Таа ќе биде екстремна десница, пандан на Левица. И ќе бидат исто толку конфузни и хаотични како Левица, заради мешаниот состав на партијата која ќе има една цел враќање на името Македонија.
На вакво нешто мислиш?
https://en.wikipedia.org/wiki/Third_Position

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom