- Член од
- 18 мај 2008
- Мислења
- 7.561
- Поени од реакции
- 17.594
Не пробувај да ги правиш едните почесни од другите. Жмицко имаше милион опции за да го спречи ова, ама збор не зуцна. Задачата на патриотите од ДПЖНЕ беше да ги чуваат улиците мирни, иначе ќе беше калакурница.читам неколку страни наназад и неможам да разберам зашто го обвинувате мицковски за гласањето во петокот у собрание??? сериозно не ми е јасно зашто е тој крив што некои 7 8 души гласале спротивно на партиските ставови... искача дека мицко потфрлил а тој не му ни дадоа шанса да се обрати у собрание.... ако биле уценети платени притиснати или како год тогаш е нивна лична и персонална одлука - онаа канчевска милевска е уште од времето на грујо... мицко не ја донесе неа како нов пратеник... муковски од кога е пратеник??? онаа александрова што 99% прв пат ја слушнаа у петокот како име и презиме од кога е пратеник???
ја ке поставам едно друго прашање.... ај овие од вмро се испоебаа на ИКС начин не е битно.. не ми е јасна една работа - овие конкретно од СДСМ сите имаа исти став и сите исто размислуваат дека треба да се мења устав и име на државата??? ама сите до еден нели?? од 50 души сите исто размислуваат???? неко меџу нама ни је наш.... како тоа од еднаш ги ослободија од притвор овие шо гласаа у собрание? страшно ме интересира каква ке биде казната од судот за нив конкретно за делата кои им се товарат од 27ми и каква ке биде казната за оние кои НЕ се пратеници а се товарат за истото дело... пред извесно време уште пред да биде гласањето се прашував каде се некои ликови кои до пред година две беа многу добро познати на јавноста а денеска ни име не им се спомнува како што се никола тодоров, латас, ивонче милионче. мијалков чавков и ред други фаци.... жал ми е што некои работи преку ноќ се забораваат свесно или несвесно...
Од друга страна нивната коалиција се состоеше од 51 пратеник, што значи 11 им фалат. Да беа потребни 100, 31 ќе им фалеа биди сигурен, булдужер им се случи и тоа е тоа. Нема херојство во ниту еден пратеник, само ситни политички игри, ги заболе нив за народот.