Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
https://fokus.mk/mitskoski-so-zaev-ima-shansa-samo-da-konstatirame-deka-dogovorot-e-mrtov/

На прашањето дали има шанса да се најде заеднички јазик со Заев, тој одговара:

– Има шанса да констатираме дека Договорот е мртов.

Буквално с***ње у уста на непристојните предлози на Заев и заканите од помошник клозетарот на Стејт Департментот. Само дилема ми е кој стои зад него што не ебава жива сила при вакви притисоци.. Биче интересантно.

Хидрожмицко сакал да цмиздри во Собрание дека пајката, двојче и брајчата и сесри антички кумити му ги осудија за апашлук, Форина ги сиктерисал на ТВ :facepalm:

леле Телма чоече :чда:

Што е со Телма сега?

Ма да вакви наслови ни Сител не правеше во својот прајм тајм :icon_mrgr:

44115345_10214260632167209_891255982217232384_n.jpg

Никој не им е крив на ВМРО што сами од внатре ќе си ја распаднат партијава, (а моментално се у најдобар момент да се вратат на власт после брукава на реферндумов за СДСМ) ама кога ќе се насоберат толку искомпромитирани политичари, што им тежнеат мн мн кривични пријави и мн години ќорка, ќе дојде да на крај сами меѓу себе си се предаваат, местат и сл... нормален процес си е тоа, сите мафијашки здруженија у цел свет така се имаат насамарено сами од себе, после мн пари на страна а желба да си ги потрошиш сам тие пари а да не чекаш 10/20 год у ќорка друг да ти ги троши.
Еве ги сами си искачаат на површина сега :)

Само се надевам на крај јако да им го увалат Бејли и СЈО, да сега си гласаат криминалциве ко Канчевска- Милевска и пак да се одлежат на крај :icon_lol:

Каракамишева доби конкуренција...

Богоевски: Не се отселив од државава само затоа што ќе требаше да си признаам дека сум неспособен

Ги пуштил дрогите на најјако :popce:. Он и Туфегџиќ се најспособните пратеници во Собранието.
Pa ne e lesno da duvas kurtoni, toa e sposobonst, a tek kakva sposobnost imaat ovie sto pusat kurovi, ili ovie sto dremat tuka treta smena a ponekogas prodolzuvaat I preku den bez pauza.

У историја сте вие смрдени и прости сендвичи. Не сите, некои сте и у прдакана каде ве мачкаат со лубриканти. И таму ке си останете. Мрш кажи му на татко ти што те направил така прост, неписмен и беден, секако под претпоставка дека си направен од него.
Јас сум пораснат и воспитан од човек што во 90тите бил навредуван и напаѓан од истите кои тогаш се правеле најголеми Југословени, само затоа што бил национално свесен и сакал суверена независна држава, а сега гласаа за промена на идентитет, и сега се најголеми Нед Старкови вклучувајќи те и тебе. Ме научил да си ја сакам државата, нацијата и да ја поштувам традиционалната култура. За разлика од тебе што уште не знаеш што си, затоа што сигурно си пораснат со муабети од типот да ти ебам државата и колку било убаво у Југославија. За разлика од тебе кој што си партиски штакор, без никаква идеологија и идеја кој си и што си, јас знам што сакам и верувам во идеја која што би сакал некогаш да се реализира. За разлика од тебе јас знам дека по националност сум Македонец и ништо друго, додека ти во животот имаш сменето неколку идентитети и си бил најголем Југословен, Србин, Грк но никогаш Македонец. Те молам иди изгуби се во дупката од штаб наречена Општинска Организација, и слушај си го твојот локален лидер колку ќе ни биде убаво за 10-15 години. Додека тебе животот ти поминува лутајќи да се пронајдеш себеси, јас ќе се борам да имам нормален живот во државата во која сум роден. :kuracc:

Само ако умрената Рада му каже дека е Соросоид :D

Причина повеќе да НЕ се гласа за договорот...за вакви работи кај јужниве глави паѓаат, а овде не убедуваат дека имаме светла иднина (со дн0 од економски раст) :icon_lol:

Причина повеќе да НЕ се гласа за договорот...за вакви работи кај јужниве глави паѓаат, а овде не убедуваат дека имаме светла иднина (со дн0 од економски раст) :icon_lol:
Сигурно му паднала пошо им дадол добар договор на фиромјаните, или....?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom