https://galama.website/2018/10/neka-go-objasni-nekoj-ova-tsenata-na-naftata-padna-za-poveke-od-4-a-vo-makedonija-dizelot-poskape/[DOUBLEPOST=1539701856][/DOUBLEPOST]Не постои данок на капитална добивка. Приходите од капитална добивка се собираат заедно со останатите персонални приходи и тоа е даночната основа на персоналниот данок на доход. Ако збирот на сите приходи ти ја надминува пропишаната граница тогаш за сумата над границата ќе плаќаш 18%. Секако тоа нема да се спроведе годинава, а скептик сум и за следната.
За нас важно е дали ќе го продолжат даночното ослободување за приходите од капитална добивка кое трае до 31.12.2018. Имаше најави дека ќе продолжи до 2021 ама не можамнда ги најдам вестите во врска со тоа.
За горивата верувам дека знаеш како се формираат цените. Не биди димче апасиев плс![]()
Nemoj be,ne se troši tolku.Саакам да пробам да купам некшто до 10 000 денари. Дајте предлог за да карам нешто и да се подлажам и по ова.
Dali ovaa znaci deka ke ima dividenda do kraj na 2018 i toa najgolema do sega?
Колку се провизиите тамо.U Komercijalna imaat nov broker ... go preporacuvam...
https://galama.website/2018/10/neka-go-objasni-nekoj-ova-tsenata-na-naftata-padna-za-poveke-od-4-a-vo-makedonija-dizelot-poskape/[DOUBLEPOST=1539701856][/DOUBLEPOST]
Nemoj be,ne se troši tolku.![]()
Имеше еден нафташ како се жалеше дека малку им било, плаќале 0,5ден/литар провизија за плаќање со картичка и многу слабо заработувалеCitaj koga pisuvam i ke ti stane jasno deka regulatorna im doaga kako telo za sigurna dobivka vo naredni 15 dena na naftashite!!
Vaka reguliran pazar so profit nema !!!
Samo ti trebaat kolicini i trupash pari ne e berza tuku sigurna dobivka posto ti ja garantira regulatorna . Ne e slucajno sto site uvoznici na nafta se nafatiraa kako da rabotat so droga![]()
Najniska provizija ima u Komercijalna broker 0.75%startna... posle 2mil den. 0.45% .. posle 6mil den. 0.35% i nad 12mil den. 0.3%Колку се провизиите тамо.
Na sto se karuva mnogu i koj e toj sto vika deka ima dobra zarabotuvackaИмеше еден нафташ како се жалеше дека малку им било, плаќале 0,5ден/литар провизија за плаќање со картичка и многу слабо заработувале
незнам од која фирма беше не се сеќавам
Да, мене така ми изгледа. Решиле словенците да си го земат заработеното пред продажбата на НЛБ.[DOUBLEPOST=1539764342][/DOUBLEPOST]Еве го истото соопштение и на официјалната страница на банката.Dali ovaa znaci deka ke ima dividenda do kraj na 2018 i toa najgolema do sega?
Може да ми го пратиш мејлот во порака?U Komercijalna imaat nov broker ... go preporacuvam...
Ова кумулативно треба за 1 година/ месечно да направиш толку промет или штом стигнеш до таа сума ти важи за секогаш.Najniska provizija ima u Komercijalna broker 0.75%startna... posle 2mil den. 0.45% .. posle 6mil den. 0.35% i nad 12mil den. 0.3%