- Член од
- 19 декември 2014
- Мислења
- 566
- Поени од реакции
- 735
Greska si ,tipicni makedonski gragani,ne kaj ima uslovi za klima tuku kaj mu se sonilo da ja stavi.So tolkav prozor trebalo edna prozorska klima da stavi

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Станува збор за стан на приземје горе на струја се греат долу визби,со нова пвц дограма во стара зграда без изолација,првпат ке ја греам таа соба.30кв не значи ништо.
До сега со што е греено и која јачина и цена?
Има пвц?
Се грее одоздола и одозгора?
Јужна страна?
Надворешни ѕидови?
Итн...
18 и 12 ќе има иста потрошња, но 18 ќе е со поголема резерва, побучна и слично
Ако си се греел на струја само кажи која ти е најголема сметка и ќе пресметаме преку тоа лесно.
Штом се долу подруми, предимензионирај ја малку т.е. земи ја појаката да имаш резерва. Не гледај што пишува дека е за 60 м2, тоа не е кажано за кои 60 м2 и кадеСтанува збор за стан на приземје горе на струја се греат долу визби,со нова пвц дограма во стара зграда без изолација,првпат ке ја греам таа соба.
.Фала грее лцлх видов претходната зима кај татко ми какви се,хансол можи подобар е ама овај пат ке го скокнам грее.Или тундра или митсубиши или панасоник до 40 000д само дилемата е дали 3.5 или 5.5. ФалаЗначи фино би било да се од на панасоникот/Micutio 12ка или Тундра 18ка, или нешто налик Gree Lomo LCLH или Хансол 12 што е сега на промоција. И тоа која и да е да е со најдобра монтажа возможна!
Згора на тоа да се стават под сите теписи и теписони изолации 5мм, како што е пишан порано во темава.

Фала грее лцлх видов претходната зима кај татко ми какви се,хансол можи подоба sр е ама овај пат ке го скокнам грее.Или тундра или митсубиши или панасоник до 40 000д само дилемата е дали 3.5 или 5.5. Фала
Фала грее лцлх видов претходната зима кај татко ми какви се,хансол можи подобар е ама овај пат ке го скокнам грее.Или тундра или митсубиши или панасоник до 40 000д само дилемата е дали 3.5 или 5.5. Фала
zivi muabetov deka Tundra18 ke trosi isto so nekoja 3,5ka ....isto so FH i ke ima ist SCOP?
Toa taka moze da trosi ama da e Daikin klima na R32 so twin kompresor i 46kg nadvoresna, a ne eftina Thundra 50% poeftina na kapilara so edvaj 33kg.
@bulipilot pusti im sliki da vidat sto e masina.
Bez komsisko iskustvo, i bez nikakvo iskustvo, dobar poznavac na klimi od prva ja pogoduva deka e odlicna masina...Strelec one and only!
Ajde @bulipilot pusti im sliki da gi zacementiras trolovive sto veza nemaat od klimaizacija, poebi gi i FH i SF u komplet.
Што бил проблемот со LCLH? Можеби некоја ситница е во прашање која може да се среди со совет од тука? Таа би требало да е бајаги солидна.Фала грее лцлх видов претходната зима кај татко ми какви се,хансол можи подобар е ама овај пат ке го скокнам грее.Или тундра или митсубиши или панасоник до 40 000д само дилемата е дали 3.5 или 5.5. Фала