Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Aпсурдно е да се истражува само криминалот на една владеачка гарнитура (2006-2017) а да се замиже пред криминалот на сите претходни гарнитури од 90та година па се до 2006та !
Ако СЈОто е наменето само за лов на Груевци па ајде нека се формира уште едно ново СЈО 2 за да лови комуњари и остали why not !
И да не заборавиме за аферата шдетилница ТАТ во битола

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.436
Поени од реакции
4.357
Мислам дека сета оваа постреферендумска циркузијада е шиткање на рати на поразот. Ако ВМРО-вски пратеници гласаат за договорот, тогаш и тие малку симпатии што останаа кај народот кон таа партија ќе бидат минато. Соодветно и шансата за повторно враќање на власт. Впрочем тоа ќе биде одење спроти волјата на народот, што ако некој посака во таков случај ќе му биде доволно искра за да го запали огнот. Вака Црпко ќе си ги измие рацете „еве јас се направив ама ВМРО...“ Ама вторник еве каде е, ќе видиме.[DOUBLEPOST=1539351850][/DOUBLEPOST]
Рокот во договорот до Декември да не се заборави! Уставните измени траат 100 дена, Иванов додека е претседател не потпишува, избори во Грција, Русија најави вето, на тие избори треба да освојат 81 пратеник... Договорот е мртов, треба да се помирите со поразот.
Иванов е небитна свирка, се може и без него, а тоа со русија и вето се чисти глупости.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Да ми кажуеше некој, пред 25 години, дека ВМРО ДПМНЕ толку ќе се искриви и аберира од својата програма и идеологија, да СДСМ ќе ми личат бољи, ќе му викнев жуто комбе.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Да ми кажуеше некој, пред 25 години, дека ВМРО ДПМНЕ толку ќе се искриви и аберира од својата програма и идеологија, да СДСМ ќе ми личат бољи, ќе му викнев жуто комбе.
Не ти е лесно тебе....

Член од
16 август 2018
Мислења
427
Поени од реакции
531
Абе кај е премиеров да фрли некоја лопата за ново игралиште, сала, фабрика, селско патче макар.. Три на број ми се дилемите. Или од цел живот у чушките фобија фатил од лопати па остава некој од пониските гавази да го прават овој ритуал, или медиумиве се уште под вмрсовска контрола па никој не го снима. Евентуално дека човеков две години нема ни канализација у Мокрино ставено што стварно не ми се верува. Нема шанси волку чесна влада што не краде, а се утепа од кредити земање да нема една капитална инвестиција започнато или довршено две години. Нема шанси.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Која програма и идеологија?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.889
Поени од реакции
12.425
Член 22
Јавниот обвинител кој раководи со Јавното обвинителство, може да покрене обвинение или да нареди за- пирање на истражна постапка во период не подолг од 18 месеци од денот на преземањето на предметите и материјалите во негова надлежност.
не знам да тумачам закони. дали ова значи дека никој од транзиција повеќе нема да одговара? Ниту тие што све живо украдоа од стопанство, банки и фирми? Под ова не мислам на последни години или конкретни ликови, него сите познати случаи овие скоро 30 години.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Која програма и идеологија?
Владеењето на Груевски има доста елементи се косат со идеалите на ВМРО.

Програма е несреќно избран збор, за тоа што сакав да го потенцирам, мада - да и изборната програма ако ја прочиташ, од било кои избори, пак ќе видиш дека во многу сегменти нема везе со тоа он што го праеше. Не се трудам во ова опкружување околу семантика ни два посто. Нема потреба.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.796
Поени од реакции
17.019
не знам да тумачам закони. дали ова значи дека никој од транзиција повеќе нема да одговара? Ниту тие што све живо украдоа од стопанство, банки и фирми? Под ова не мислам на последни години или конкретни ликови, него сите познати случаи овие скоро 30 години.
шјо сега гони за 2001 што не се враќале кредити... а забраија на Тајванските кредити, мислам МИЛИАРДА ус $ , а имаше неодамно дека Тајван си ги бара парите, башка им го поништивме признавањето под уставното име :eek:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.316
Поени од реакции
15.486
Заев(Бејли де.....) пратил ,,бомба,, до ВМРО......Северна Македонија ерга омнес по приемот во ЕУ, а по приемот во НАТО само за меЏународна употреба
ИК ја одбил ова понуда............наводно

Член од
12 март 2009
Мислења
20.796
Поени од реакции
17.019
Заев(Бејли де.....) пратил ,,бомба,, до ВМРО......Северна Македонија ерга омнес по приемот во ЕУ, а по приемот во НАТО само за меЏународна употреба
ИК ја одбил ова понуда............наводно
ОХИ, НЕ МОЗЕ, Ципрас демантира план Б, Ц и друго...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom