Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Знае некој што се дешава во Ченто?
Она шо 15 години се таложеше у населбава, шлајфува секој ебан ден на пладне на семафори сега ваљда си се тепа меѓу себе за кој ќе го врти бизнисот со новата власт.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Она шо 15 години се таложеше у населбава, шлајфува секој ебан ден на пладне на семафори сега ваљда си се тепа меѓу себе за кој ќе го врти бизнисот со новата власт.
албанциве се жалат имало многу полиција, демек што се случува, зошто големо присуство на полиција.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
албанциве се жалат имало многу полиција, демек што се случува, зошто големо присуство на полиција.
Нормално дека ќе се жалат коа сфе тоа им е непознато нив.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
пфф, криво. Има свашта по светов. Него ти како аналитичар, мајданот ќе биде? Ми фали некако тој период на Мајдан, учки, мигранти :(
Мајданот за мајданци... за педери, педербал... јебига толку се може...

а што се однесува до списокот со две работи ... се намали за 2 години, а? колку што ми текнува во тој список беше тиранската платформа, името.... све тоа во главите на жмороните. пошто нели твојот господар во деца се колнеше. Со вакви овци за стрижење не е случајно што главна бизнис гранка кај нас е политиката.....

иначе чоек како мало дете си, се изнервира од суета... али ти си знаеш продолжи си со девалвација :D

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Не знам што е смешно, секој што ја посетил таа земја ван Москва работно, не работно, било како ќе ти го потврди истото што го пишав.
Добро бе што одма расправии вака било така било. Рече дека за руски јазик немало воопшто интерес, па се сетив бидејќи пред извесно време читав дека интересот за руски јазик во Македонија бил зголемен и ти пуштив линк, каде докажува дека она што го пиша е кромид, потикнат од русофобијата ти. Никаде не пишав дека тоа се прави затоа што Русија е не знам што, а Германија што знам што. Просто факт, се изучува руски многу повеќе од она што ти си го пишала и готово. Па си ги активирала и поттрчковците ти да тролаат:facepalm:, некој дури во контекст на ова го споменал и БДПто на соодветниве држави.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Добро бе што одма расправии вака било така било. Рече дека за руски јазик немало воопшто интерес, па се сетив бидејќи пред извесно време читав дека интересот за руски јазик во Македонија бил зголемен и ти пуштив линк, каде докажува дека она што го пиша е кромид, потикнат од русофобијата ти. Никаде не пишав дека тоа се прави затоа што Русија е не знам што, а Германија што знам што. Просто факт, се изучува руски многу повеќе од она што ти си го пишала и готово. Па си ги активирала и поттрчковците ти да тролаат:facepalm:, некој дури во контекст на ова го споменал и БДПто на соодветниве држави.
Другaр не е русoфoбијa,сурoви луге се тoa и не е бaш некoе дoбрo местo зa живеење.И дa се некoму симпaтични русите,тешкo декa би oдбрaл дa живее тaму.Сooбрaќaјнa некултурa бетер oд тукa,aлкoхoличaри 24/7 пијaни,крaјнo сурoви кoн живoтните и прирoдaтa,тепaчки нa секoј чекoр бaшкa у зaдње време чеченци низ Мoсквa тепaaт се живo пред себе.Жените мoрaл нулa,злoупoтребa нa функции,кoрупцијa....Типичнo зa сите сирoмaшни држaви.И тие штo имaaт мaлку пoише мoзoк све се избегaни нa зaпaд.Верувaл или не ене ги у Сoфијa и тие чекaaт ред зa бугaрски држaвјaнствa.Бедa мизеријa нa сите стрaни.

Последно уредено:
Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Da ...toa beše na pocetokot na vladeenjeto na Ljupco G....a funkcionerot( zam.minister) koj zagina mislam deka beše od Demokratska partija na Gošev.
Interesno e sto togaš predhodnicite na segasnive kurtoni na siot glas kreštea za pravda za sekogo i go obvinuvaa Vmro deka se poslusnici na zapadot

Vozese tipot vo obraten pravec na avtopatot Veles -Skopia
Имаше и еквивалентен случај некаде околу 2001, кога пак со оклопно возило на КФОР загина еден албанец во WV Jeta на автопатот Тетово-Скопје.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
NATO ги командал нив?

Колку си ти наивен, мајко мила... Па дури и врапчињата на гранка знаат дека НАТО го управува Сорос кој е докажан член на Масоните и Илуминатите.
Абе види во секоја заебанција има и нешто вистина.Можда Сорос не управува со НАТО ама дека управува со демократите и либералите во Америка гарант.Ова го тврдат и Трамп и Путин,кои во моментов раководат со најмоќните држави!

Последно уредено:
Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Другaр не е русoфoбијa,сурoви луге се тoa и не е бaш некoе дoбрo местo зa живеење.И дa се некoму симпaтични русите,тешкo декa би oдбрaл дa живее тaму.Сooбрaќaјнa некултурa бетер oд тукa,aлкoхoличaри 24/7 пијaни,крaјнo сурoви кoн живoтните и прирoдaтa,тепaчки нa секoј чекoр бaшкa у зaдње време чеченци низ Мoсквa тепaaт се живo пред себе.Жените мoрaл нулa,злoупoтребa нa функции,кoрупцијa....Типичнo зa сите сирoмaшни држaви.И тие штo имaaт мaлку пoише мoзoк све се избегaни нa зaпaд.Верувaл или не ене ги у Сoфијa и тие чекaaт ред зa бугaрски држaвјaнствa.Бедa мизеријa нa сите стрaни.
Предрасуди. Еквивалентно на ова треба да пишам за моралот на запад: педери, џендери, посвојување на деца од истите, жените морал под нула, гетоизаци....Настрана стереотипите, кога пишувам дека на Македонија опција и е Русија, не го пишувам од емотивни причини а пред се од прагматични. Бидејќи која и е опцијата на Македонија ЕУ, НАТО преку самообезличување и удоволување на хировите на соседите, кое и впрочем народот не го прифати-визирам референдумот. Друг начин за интеграција во тие сојузи нема, народот не прифаќа. Просто како грав. Русија од друга страна како непријател на сојузите за кои сме уценувани е логична опција, за која интеграција не сме уценувани за самообезличување- главната причина за не интеграцијата во другиве сојузи. Башка културната близкост, дури и во нај-стереотипните предрасуди. Башка промените во геополитиката кои се случуваат и ќе се случуваат. Во однос на економските бенифити од едното или другото сојузништво. Сум пишал повеќе пати дека со вакви политичари и ваков концепт на владеење не ЕУ, не Русија туку и Австралиско-Новозеландска унија да влеземе е бадиела.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Предрасуди. Еквивалентно на ова треба да пишам за моралот на запад: педери, џендери, посвојување на деца од истите, жените морал под нула, гетоизаци....Настрана стереотипите, кога пишувам дека на Македонија опција и е Русија, не го пишувам од емотивни причини а пред се од прагматични. Бидејќи која и е опцијата на Македонија ЕУ, НАТО преку самообезличување и удоволување на хировите на соседите, кое и впрочем народот не го прифати-визирам референдумот. Друг начин за интеграција во тие сојузи нема, народот не прифаќа. Просто како грав. Русија од друга страна како непријател на сојузите за кои сме уценувани е логична опција, за која интеграција не сме уценувани за самообезличување- главната причина за не интеграцијата во другиве сојузи. Башка културната близкост, дури и во нај-стереотипните предрасуди. Башка промените во геополитиката кои се случуваат и ќе се случуваат. Во однос на економските бенифити од едното или другото сојузништво. Сум пишал повеќе пати дека со вакви политичари и ваков концепт на владеење не ЕУ, не Русија туку и Австралиско-Новозеландска унија да влеземе е бадиела.
Абе зaштo тaкa збoриш,не се предрaсуди.Еврoпa уздуж и пoпреку немa кaј не сум бил и вo нaјзaтуцaните селa у Пoлскa и Слoвaчкa живеaт пoнoрмaлнo кaкo пoследицa нa членствoтo вo ЕУ

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Абе зaштo тaкa збoриш,не се предрaсуди.Еврoпa уздуж и пoпреку немa кaј не сум бил и вo нaјзaтуцaните селa у Пoлскa и Слoвaчкa живеaт пoнoрмaлнo
Сум имал контакти и сум работел со многу Руси, имам пријатели руси, зошто така пиша предходно, никој од нив не е таков.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Сум имал контакти и сум работел со многу Руси, имам пријатели руси, зошто така пиша предходно, никој од нив не е таков.
Амa ти кoгa би живеел вo Русијa,би видел и еднa другa стрaнa штo вo мoментoв не ти е пoзнaтa.Ај дoстa зaбегaвме нaдвoр oд темaтa.

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.890
Поени од реакции
12.425
Мајданот за мајданци... за педери, педербал... јебига толку се може...

а што се однесува до списокот со две работи ... се намали за 2 години, а? колку што ми текнува во тој список беше тиранската платформа, името.... све тоа во главите на жмороните. пошто нели твојот господар во деца се колнеше. Со вакви овци за стрижење не е случајно што главна бизнис гранка кај нас е политиката.....

иначе чоек како мало дете си, се изнервира од суета... али ти си знаеш продолжи си со девалвација :D
човече, двапати си ме цитирал во различни теми. Ај дека не моеш и у Родители и деца. додуша не знам...

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Амa ти кoгa живеел вo Русијa,би видел и еднa другa стрaнa штo вo мoментoв не ти е пoзнaтa.Ај дoстa зaбегaвме нaдвoр oд темaтa.
Да го пуштам у Русија, 24 часа нема да издржи, ќе бара дома одма. Ќе ми плаче по телефон да идам да го земам.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Прегледај го приврзокот 198198

@Peja989 @Ilumious шу праиме со дечково? Има можност или да си чека 01.01 hhhhh

Абе друже, друже...
Си ме цитирал за мислења од 2017 година, кој знајт тогаш што се коментирало.

А јас мислев на актуелнава тема на разговор, редерендумот и промената на името.

А и 200 во 6500 се ништо.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom