Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.467
Поени од реакции
84.881
„НАСИЛСТВО ВО ЦЕНТАР“

Груевски веднаш да биде приведен, побара обвинителката Фетаи

Поранешниот премиер Никола Груевски задоцни на денешното рочиште за насилството во општина Центар. Обвинителката на СЈО побара од судот Груевски да биде приведен.

Фетаи во судница се повика на законските одредби според кои ако обвинето лице е уредно повикано, а не се појави на судење, ниту го оправда своето отсуство, веднаш да биде приведен. Обвинетиот Груевски на рочиштето се појави со задоцнување од 20 минути.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Што викаат северњаците сега името нека ве рани.
И ич не се надевајте на 500 евра плата, 600км автопат, живот... сами сте си криви. Таќе рекоа:toe:.[DOUBLEPOST=1539168551][/DOUBLEPOST]
Заради клептоманот, кој 11 години ја опустоши државата.
Иначе овој новиов поштењачина, интелигентен, со чисто минато, прогресивен...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.467
Поени од реакции
84.881
Не гледам која е поентата на секоја ама буквално секоја ебана критика што се повикувате на тоа, "аха ама ти кај беше на форум кога Грујо сите не ебеше колективно". Колку што јас се сеќавам до бомбите немаше тема за политика и ретко кој имаше можност да критикува политика во државава. На крајот мене оваа практика ми личи на релативизирање, не е евидентна само тука на форум туку и во реален живот, за тој што нема две чисти да се замара со политика и да зборува за политика со било кого. Па после Груевски луѓето имаа огромни очекувања, навистина и јас лично мислев дека нешто на подобро ќе се смени, во спротива ако сакаат и нека ја делат државата - зашто реално не ја ни заслужуваме. Вака останува да се помириме со тоа дека сме секс играчки на политичарите и дека никој кур не го боли за некакви идеали или благородни цели, туку сите да бидеме партиски полтрони. Ајде ќе бидеме макијавелисти ама зошто тогаш плачењето како пички овие 3 години?
Не може бре оваа армија на кретени, што око не и трепна кога го подржуваше Груевски и покрај сите работи кои ги напраи, да се праи на удрена и сеа да ми кажува за патриотизам или национални интереси. Не може некое гомно што гласало за Груевски после амнестијата, сега да продава јавно патриотизам или да ме убедува дека му е до име или нешто друго.

А Заев е типичен балкански политичар, кој лаже и краде, како и сите други. За тоа нема збор, али тие кои го подржуваа Грујо и после све што напраи не можат да ме убедат дека им е до правда или национални интереси. Немам никаква морална ни етичка причина со нив да разговарам ко со луѓе.

Има исклучок тука, тоа се мал број на типови кои и покрај се што напраи, го подржуваа гомното, али заради лична причина. Таквите типови кои денес не продаваат муда за бубрези, во патриотска смисла, не се преправаат дека им е до национални идеали и си признаваат зошто биле со груевски.
Тие ми се далеку поокеј од лицемернава багра што мисли дека никој овде не памти ништо и можат да глумат лудило.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
https://fokus.mk/advokatot-na-monika-nedopustlivo-e-drzhavata-da-im-dozvoluva-milionski-biznisi-na-nekoi-firmi-a-uzhivatelite-da-se-gonat-krivichno/

https://fokus.mk/boshnakovski-odlukata-za-30-dneven-pritvor-za-ristevska-e-prestroga-vo-odnos-na-storenoto-delo/

Од кога тоа владин потпарол коментира судски одлуки и зошто луѓето не прочитаат дека според кривичната пријава не е обвинета за пушења марихуана, туку за дилање дрога на други лица.

Настрана кој со каков став е во однос на употребата лесните дроги и нивната легализација, според постојните закони типкава е потенцијален сторител на дело и високи казни се добиваат за тоа.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.427
Дa пoчнaт сo рефoрми,бoрбa сo кoрупцијa пa кoгa ке дoјде ред дa гo решaвaaт тoa.
и јас сум со иста идеја, и јас пцујам за ова. Секој е погоден од нефункционирање на една или друга институција и корупција.
но...за реформи барем 60-70% од јавните претпријатија, државни фирми и сервиси треба да бараат друга работа, која реално не постои. Сеуште се најголем број ликови и службеници по тие институции од оние кои мафтаа транспаренти за претходната власт, за антипротести. Нека не ве лажат "веснициве" дека ги отпуштиле од работа. кинење на ткивото, формирање штабови во министерствата...не се лепи така лесно. Значи на улица да оставиш околу 60.000х4, што е многу, многу е. Идејата беше и се оствари-после мене потоп, така и биѓава.
Така да овој потсмев кон овие огромни сојузи, за нас со големина на вселена, ми се нелогични.

Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Да се потсетиме само дека Прорус живее, работи и ни пишува тука од Германија. :icon_lol:
:bravobe:Ќе те најмам за адвокат, ако ми притреба.[DOUBLEPOST=1539169911][/DOUBLEPOST]
Тој е ист како @Бачето , тие се обидуваат да го размонтираат клетиот запад од внатре.
Оговарач.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.964
Разбравте ли зошто ќе ги набројуваат одлуките од АСНОМ во преамбулата а не како што беше до сега целосно АСНОМ.

:)

Еве малку помош, за еден документ кој ќе биде "пропуштен" во набројувањето и ќе исчезне од нашата историја.

ASNOM-Manifest-na-ASNOM-2-avgust-1944.jpg

Заев требаше да биде искрен, кога велеше дека ќе го надополнеле АСНОМ. Он всушност ќе избрише по некој дел од АСНОМ што не им се свиѓа на Грците.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.467
Поени од реакции
84.881
Чекаа цели три години 150.000 емигранти, кои беше планирано да нагрнат во Македонија само што ќе стапне на власт Заев. Можеби причекаа и се спремаа, ама еве вчера тргнале. Заев забораил да им каже на војниците да не пукаат.
https://kajgana.com/vojnici-na-arm-pukale-vo-vozduh-na-granicata-so-grcija-za-da-sprechat-nelegalno-minuvanje-na

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom