Не гледам која е поентата на секоја ама буквално секоја ебана критика што се повикувате на тоа, "аха ама ти кај беше на форум кога Грујо сите не ебеше колективно". Колку што јас се сеќавам до бомбите немаше тема за политика и ретко кој имаше можност да критикува политика во државава. На крајот мене оваа практика ми личи на релативизирање, не е евидентна само тука на форум туку и во реален живот, за тој што нема две чисти да се замара со политика и да зборува за политика со било кого. Па после Груевски луѓето имаа огромни очекувања, навистина и јас лично мислев дека нешто на подобро ќе се смени, во спротива ако сакаат и нека ја делат државата - зашто реално не ја ни заслужуваме. Вака останува да се помириме со тоа дека сме секс играчки на политичарите и дека никој кур не го боли за некакви идеали или благородни цели, туку сите да бидеме партиски полтрони. Ајде ќе бидеме макијавелисти ама зошто тогаш плачењето како пички овие 3 години?
Не може бре оваа армија на кретени, што око не и трепна кога го подржуваше Груевски и покрај сите работи кои ги напраи, да се праи на удрена и сеа да ми кажува за патриотизам или национални интереси. Не може некое гомно што гласало за Груевски после амнестијата, сега да продава јавно патриотизам или да ме убедува дека му е до име или нешто друго.
А Заев е типичен балкански политичар, кој лаже и краде, како и сите други. За тоа нема збор, али тие кои го подржуваа Грујо и после све што напраи не можат да ме убедат дека им е до правда или национални интереси. Немам никаква морална ни етичка причина со нив да разговарам ко со луѓе.
Има исклучок тука, тоа се мал број на типови кои и покрај се што напраи, го подржуваа гомното, али заради лична причина. Таквите типови кои денес не продаваат муда за бубрези, во патриотска смисла, не се преправаат дека им е до национални идеали и си признаваат зошто биле со груевски.
Тие ми се далеку поокеј од лицемернава багра што мисли дека никој овде не памти ништо и можат да глумат лудило.