Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
На Србија. Црна Гора и Албанија никој не им става вето, тоа е разликата. И ние ќе бевме сега и во ЕУ и секаде да не беа нашите ни јужни глупави соседи.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Миленко Неделковски shared Aleksandar Pandov's post.

7 hrs ·
Сопственик на зградата е Енвер Маличи.
Со 2 стана и 1 дуќан е поткупен Златко Марин за оваа дозвола за градба.
Маличи е заменик на пијаницата Шилегов.
Протeст во 17.00 ч

Обезбедувањето на објектот се луѓе од Батинци.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.384
Поени од реакции
8.991
Извештајот за Македонија усвоен во комисијата за надворешни работи на ЕП

Со 47 гласа за, девет против и еден воздржан, комисијата за надворешни работи на Европскиот парламент го усвои извештајот на известувачот Иво Вајгл за Македонија во кој се поддржува отворање на преговори со ЕУ во јуни 2019.

Вчера на последната расправа за Македонија пред денешното гласање, европратеникот Едвард Кукан предупреди дека доколку дојде до предвремени избори во земјата “долго време ќе има мешаница“.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Сега објавија сопственик бил Фатмир Етеми. Тој го купил земјиштето од Орце Камчев. А Орце го купил од Ратко Димитровски.
http://www.dokazmk.online/za-neshtata-da-bidat-pojasni-fatmir-etemi-od-dpa-e-sopstvenik-na-zgradata/[DOUBLEPOST=1539101416][/DOUBLEPOST]
Наводно ќе им требале за средбите со грчките и бугарските комисии.

Последно уредено:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
Сега објавија сопственик бил Фатмир Етеми.
каде може да се најде целото одобрение не вака исечок ?
1. издадено правосилно одобрение (издадено 13ти а заверено 19ти - има рок за жалба од 15 дена освен ако не се откажува од право на жалба за да истото стане правосилно со што и му се удоволува на инвеститорот - од тука се гледа и дека на Марин му се брза)
2. законот запрел за овие во општина аеродром последна измена од 2013 година а има уште 20 заклучно до денешен датум (168/18).
3. цитиран стар ЗОУП има нов и истиот наведен е неважечки итн.
4. во делот согласно член 66 од законот треба да стои и не подолго од 10 години.
5. домување во А2-станбени згради (можина)... игра на зборови пошто ова е еден објект а не повеќе.

помизерно одобрение здравје :) којзнае што има во основниот проект којзнае какви второстепени пластики и конзоли се дозволени ... ова да седне човек гарант во проектот ќе најде 100 недозволени работи со кои може да се бутне одобрението .... а тек па за постапката при усвојување на деталниот урбанистички план за градска четврт да не коментираме ...

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.468
Поени од реакции
84.882
Мило ми е што сите куртони сеа се стрчавте по документи и докази за зградава. Не е битно тоа што до пред некоја година кур ве болеше за сите милион такви згради кои вашите газди ги правеа, битно е дека сеа сте на вистинската страна. Стварно.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
Мило ми е што сите куртони сеа се стрчавте по документи и докази за зградава. Не е битно тоа што до пред некоја година кур ве болеше за сите милион такви згради кои вашите газди ги правеа, битно е дека сеа сте на вистинската страна. Стварно.
А уште појако што тебе тогаш те болеше а сега не те боли ... што ти прави власт !!!
Она што го напишав погоре е точно само што тебе не ти одговараат факти и аргументи, тебе ти одговараат само насоките од штаб. Ако сакаш подобра држава почни да ги исправаш грешките на оние пред тебе а не истите да ги повторуваш. Ама што знаеш ти куртони само у глава ти се вртат, сега таман и лубрикантче набавено !!!!
Башка одобрението е сега издадено 09.2018 година а не пред 2 години .. значи онака чисто математика за 2 одделение ... 15тина дена е старо.

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Oвa сегa ти штo гo прaвиш е уште пoнебитнo oд тoa штo нa куртoните пoрaнo не им билo битнo.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Види го овој, каков бот човече. Од 6299 страни, на 6295 има негов коментар, си го троши небитниот живот.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.468
Поени од реакции
84.882
Oвa сегa ти штo гo прaвиш е уште пoнебитнo,oд тoa штo нa куртoните пoрaнo не им билo битнo.
Микја ако типови ко тебе и БрајанГигс се загрижени за дивоградбите, после 11 години ќутење за истите работи, ја сум среќен. Стварно.
Ме боли кур тоа што утре да дое Коневски два, ќе заќутите одма ко пички, битно ми е сега што сте на страната на разумот и доброто на граѓаните.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Викаат битолчани таа градочалничката била бајги штракната. Пример при секој состанок со нејзе барала мобилните телефони да бидат оставени кај секретарката, да не ја прислушкувале случајно. :tapp:
Можеби не е од страв за прислушкување, ова мене перверзни мисли почнува да ми создава :cenzura:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Микја ако типови ко тебе и БрајанГигс се загрижени за дивоградбите, после 11 години ќутење за истите работи, ја сум среќен. Стварно.
Ме боли кур тоа што утре да дое Коневски два, ќе заќутите одма ко пички, битно ми е сега што сте на страната на разумот и доброто на граѓаните.
Не се зaмaрaј штo билo пoрaнo,сo истoријaтa.Сврти се кoн иднининaтa.Дивoгрaдбите не ми се пoентaтa нити ме бoли кур зa нив.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
Значи ако сме ќутеле 11 години треба да ќутиме уште 11 години ? И дај доста наведуваш погрешно 27 години е репресија и грабеж не само задниве 11 години, 27 години во кои настанаа олигарски како гуштеров, тодоровиќ, орце, мите, минчо, бране итн ... украдените пари се таму а не во умрените пропаднати политичари.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.468
Поени од реакции
84.882
Не само да ги срушат лимените огради, него треба континуиран притисок и присуство тоа да не се изгради. И други денови.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom