Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
На Србија. Црна Гора и Албанија никој не им става вето, тоа е разликата. И ние ќе бевме сега и во ЕУ и секаде да не беа нашите ни јужни глупави соседи.

Миленко Неделковски shared Aleksandar Pandov's post.

7 hrs ·
Сопственик на зградата е Енвер Маличи.
Со 2 стана и 1 дуќан е поткупен Златко Марин за оваа дозвола за градба.
Маличи е заменик на пијаницата Шилегов.
Протeст во 17.00 ч

Обезбедувањето на објектот се луѓе од Батинци.

Извештајот за Македонија усвоен во комисијата за надворешни работи на ЕП

Со 47 гласа за, девет против и еден воздржан, комисијата за надворешни работи на Европскиот парламент го усвои извештајот на известувачот Иво Вајгл за Македонија во кој се поддржува отворање на преговори со ЕУ во јуни 2019.

Вчера на последната расправа за Македонија пред денешното гласање, европратеникот Едвард Кукан предупреди дека доколку дојде до предвремени избори во земјата “долго време ќе има мешаница“.

Сега објавија сопственик бил Фатмир Етеми. Тој го купил земјиштето од Орце Камчев. А Орце го купил од Ратко Димитровски.
http://www.dokazmk.online/za-neshtata-da-bidat-pojasni-fatmir-etemi-od-dpa-e-sopstvenik-na-zgradata/[DOUBLEPOST=1539101416][/DOUBLEPOST]
Наводно ќе им требале за средбите со грчките и бугарските комисии.
Ljumi_pavle-e1477489312424.jpg

Последно уредено:
Сега објавија сопственик бил Фатмир Етеми.
каде може да се најде целото одобрение не вака исечок ?
1. издадено правосилно одобрение (издадено 13ти а заверено 19ти - има рок за жалба од 15 дена освен ако не се откажува од право на жалба за да истото стане правосилно со што и му се удоволува на инвеститорот - од тука се гледа и дека на Марин му се брза)
2. законот запрел за овие во општина аеродром последна измена од 2013 година а има уште 20 заклучно до денешен датум (168/18).
3. цитиран стар ЗОУП има нов и истиот наведен е неважечки итн.
4. во делот согласно член 66 од законот треба да стои и не подолго од 10 години.
5. домување во А2-станбени згради (можина)... игра на зборови пошто ова е еден објект а не повеќе.
43536243_352795538793325_4657759073209417728_n.jpg

помизерно одобрение здравје :) којзнае што има во основниот проект којзнае какви второстепени пластики и конзоли се дозволени ... ова да седне човек гарант во проектот ќе најде 100 недозволени работи со кои може да се бутне одобрението .... а тек па за постапката при усвојување на деталниот урбанистички план за градска четврт да не коментираме ...

Последно уредено:
Мило ми е што сите куртони сеа се стрчавте по документи и докази за зградава. Не е битно тоа што до пред некоја година кур ве болеше за сите милион такви згради кои вашите газди ги правеа, битно е дека сеа сте на вистинската страна. Стварно.

Мило ми е што сите куртони сеа се стрчавте по документи и докази за зградава. Не е битно тоа што до пред некоја година кур ве болеше за сите милион такви згради кои вашите газди ги правеа, битно е дека сеа сте на вистинската страна. Стварно.
А уште појако што тебе тогаш те болеше а сега не те боли ... што ти прави власт !!!
Она што го напишав погоре е точно само што тебе не ти одговараат факти и аргументи, тебе ти одговараат само насоките од штаб. Ако сакаш подобра држава почни да ги исправаш грешките на оние пред тебе а не истите да ги повторуваш. Ама што знаеш ти куртони само у глава ти се вртат, сега таман и лубрикантче набавено !!!!
Башка одобрението е сега издадено 09.2018 година а не пред 2 години .. значи онака чисто математика за 2 одделение ... 15тина дена е старо.

Последно уредено:
Oвa сегa ти штo гo прaвиш е уште пoнебитнo oд тoa штo нa куртoните пoрaнo не им билo битнo.

Види го овој, каков бот човече. Од 6299 страни, на 6295 има негов коментар, си го троши небитниот живот.

Oвa сегa ти штo гo прaвиш е уште пoнебитнo,oд тoa штo нa куртoните пoрaнo не им билo битнo.
Микја ако типови ко тебе и БрајанГигс се загрижени за дивоградбите, после 11 години ќутење за истите работи, ја сум среќен. Стварно.
Ме боли кур тоа што утре да дое Коневски два, ќе заќутите одма ко пички, битно ми е сега што сте на страната на разумот и доброто на граѓаните.

Викаат битолчани таа градочалничката била бајги штракната. Пример при секој состанок со нејзе барала мобилните телефони да бидат оставени кај секретарката, да не ја прислушкувале случајно. :tapp:

Можеби не е од страв за прислушкување, ова мене перверзни мисли почнува да ми создава :cenzura:

Микја ако типови ко тебе и БрајанГигс се загрижени за дивоградбите, после 11 години ќутење за истите работи, ја сум среќен. Стварно.
Ме боли кур тоа што утре да дое Коневски два, ќе заќутите одма ко пички, битно ми е сега што сте на страната на разумот и доброто на граѓаните.
Не се зaмaрaј штo билo пoрaнo,сo истoријaтa.Сврти се кoн иднининaтa.Дивoгрaдбите не ми се пoентaтa нити ме бoли кур зa нив.

Значи ако сме ќутеле 11 години треба да ќутиме уште 11 години ? И дај доста наведуваш погрешно 27 години е репресија и грабеж не само задниве 11 години, 27 години во кои настанаа олигарски како гуштеров, тодоровиќ, орце, мите, минчо, бране итн ... украдените пари се таму а не во умрените пропаднати политичари.

Не само да ги срушат лимените огради, него треба континуиран притисок и присуство тоа да не се изгради. И други денови.

ostetna-taraba-aerodrom-majcin-dom.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom