Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.687
Поени од реакции
88.661
Инаку ноќта на 30 Септември во населба Волково, во едно од училиштата (незнам дали беше Јоаким Крчоски или Тихомир Милошевски) било спречено полнење на кутиите... по 19 часот откако завршило гласањето, кутиите им биле предадени на група Роми кои требало со нивниот автомобил (крнтија) да ги префлат до ДИК. Во дворот имало 2-3 набљудувачи од ДПМНЕ, кои веднаш реагирале бурно кон полицијата (и таа била намерно ставена на тоа место т.е. партиски војници) се со цел да привлечат внимание и да се собере населението на тоа место.
Овие виделе-невиделе за да избегнат скандал морале да им ги дадат кутиите на вистинските луѓе да го однесат изборниот материјал до ДИК
Информацијава е од човек кој било таму на лице место.

Е сега се сеќававте како молеа да не бојкотира народот, туку да излезат на гласање и да заокружат ПРОТИВ? Куршумот е избегнат, луѓево не подпаднаа под глупата молба на СДС да излезат и да гласаат на референдумот. Очигледно беше дека ќе има полнење на кутии со ЗА, доказ за тоа е Сарај, Центар Жупа, тетовските села, на некои места во Струга итн.

Сета одговорност за понатамошниот дел од спроведувањето на овој штетен договор, ќе биде врз грбот на СДС, а не народот.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
И ти поверува во оваа приказна.

Барем да кажеше дека кутиите се дадени на оној истиот што киднапираше деца низ молови, а не цигани да ги носат со оние колите, што носат крадени дрва.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.687
Поени од реакции
88.661
И ти поверува во оваа приказна.

Барем да кажеше дека кутиите се дадени на оној истиот што киднапираше деца низ молови, а не цигани да ги носат со оние колите, што носат крадени дрва.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Како прво ЦИТИРАЈ МЕ ако веќе мене ми се обраќаш.

Како второ, не е приказна или басна, ова се деси на 30 Септември, после 19 часот во едно од училиштата во населба Волково... патем човекот кој ми ја кажа оваа "приказна или басна" ми е прв братучед со кој секојдневно комуницирам , значи стварно човек од недоверба.

И под три, болдираното... само ти знаеш што сакаше да кажеш со тоа:facepalm:
:sramezliv:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Инаку ноќта на 20 Септември Мицковски е виден како излегува од станот на Заев. Ова ми го кажа братучед ми кој живее веднаш до Заев. Ми кажа дека разговарале за референдумот и дека Мицко се сложил да гласа за промена на Уставот.

Нема шанса да не ми верувате, со братучедот комуницирам секојдневно.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Ова со полнење кутии низ цела З.Македонија е уште еден доказ колку сме неспособни и си гледаме строго за лична корист. И тоа за локални е најизразено во градови како Струга и Кичево каде има на велико полнење а институциите ќутат.
Ги наведов овие два града затоа што без полнење има реална шанса за да победи македонец или пак евентуално македонец муслиман поддржан од СДС и ДПНЕ

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
А мора ли да има договор? Мора ли нато и еу? Иначе да без договор ни едните ни другите, подобар договор не дека овој е добар па ќе прават по-добар, е приказни за мали деца.
Па не мора, но при сегашните проблеми мегу Косово, Србиja и БиХ на друга страна... колко е вероватно да има проблеми во регионот на западните Балкани? Колко лесно проблемите от Косово се прелеват во РМ? Тоа не го ли гледавме веке един пат?[DOUBLEPOST=1539070864][/DOUBLEPOST]
Мора да се направи договор околу разликите за нашето име во ОН, да речеме, меѓународното име ќе ни биде Р. Северна Македонија. Другото не се преговара.
А како си представаш тоа да помине во Грциja?[DOUBLEPOST=1539070918][/DOUBLEPOST]
Е ако де, нека се помешаат картите малку поинаку :). Добар договор со Грција во никој случај не е можен така да за тоа не се замарам а овој не верувам дека ќе биде усвоен.
Е, тогава само се вртиш во круг и си без излез.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.687
Поени од реакции
88.661
Абе вие сакајте верувајте, сакајте не, али ФАКТ е дека од 15 часот па се до 19 имаше масовно полнење на кутии, посебно низ западна Македонија каде мнозинство се албанските гласачи. Тетовските села, Сарај, Центар Жупа, долно Свиларе, Кичево, Струга, Дебар...а и самите знаете дека на тој ден излезноста на албанците беше слаба, што уште повеќе ја потврдува тезата дека полнење имало.

На ваша жал еден таков беше спречен во Волково ;)

Али тапкајте се по рамо ако мислете дека од 660.000 излезени на референдумот, 610.000 гласале ЗА. Ако ви е така полесно, ондак пеки, референдумот е "успешен"

:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Z

zmej gorjanin

Гостин
Добро бе мме до толку ли нема закон што ќе ги стави у затвор вакви буџевани ко Камчев, Чифлиганец итн, па матер му ебаа на Скопје. И затоа ич не ми е жал за дпмнеовците што ги затвараат, све им е криминал до криминал, провизија до провизија, па уште ко патриоти ќе пробуваат да се продаваат сега, најкриминална власт у Европа у задњи 50 години

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.687
Поени од реакции
88.661
Камчев јавно го поддржа референдумот на 30 Септември... еве сега си ја користи наградата од тој потег.

Член од
21 јуни 2010
Мислења
165
Поени од реакции
39
Тоа ако му веруваш на Иван Бабамовски... И јас му верував да ти кажам на времето, ама сега воопшто не... Башка човекот не е богат... А за децата негови, кој бре ги пушта децата сопствени да гинат во денешницата.... Царевите престанале до одат во битки уште од времето на Александар нели ...[DOUBLEPOST=1539032135][/DOUBLEPOST]

Колку и да негираме, Србија од некои причини не ни праеше проблеми во осамостојувањето...
Таа работа навистина е многу интересна. Србите не посакае да се повлекаат дури од Словениjа, а па од братска и сестринска Македониjа избегае, гаче некоj да им заврел лута пиперка во задникот. Мора да се запраша Шешил, тоа како супер-трупер интелектуалец мора да знае.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Последно уредено:
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Битно се гради пизда им материна, олигархија, тоа владее во Македонија, какви ВМРО, какви СДС, десетина олигарси ни ја кројат судбината, си градат објекти, си прошируваат без да се земе во предвид ништо освен чист профит.

На тој реон, често доаѓав таму последните години, тоа што се случува не е нормално, бројот на згради, високи згради со +10 катови во последните 5-6 години е зголемен, да не претерам ама за десеткратно сигурно, ако имало на времето 3-4 згради оние црвените кај Тобако, позади со паркинг, нешто зеленило и празен простор, денес таму сигурно има уште 7-8 други нови градби.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom