jas sum 13xx/2016 intervju noemvri 2016, dekemvri 2017 na dopolnitelna, taka da koke ima promena kaj mene ke znajs do kaj se stignatiJas sum 18**/2016 dopolnitelna intervju noemvri 2016 uste nema promena kaj mene
jas sum 13xx/2016 intervju noemvri 2016, dekemvri 2017 na dopolnitelna, taka da koke ima promena kaj mene ke znajs do kaj se stignatiJas sum 18**/2016 dopolnitelna intervju noemvri 2016 uste nema promena kaj mene
Jas sum intervju april 2016, broj na prepiska 3 0## , 107##/2015 mi e brojot na molba....da se nadaveme na dobar e izhodjas sum 13xx/2016 intervju noemvri 2016, dekemvri 2017 na dopolnitelna, taka da koke ima promena kaj mene ke znajs do kaj se stignati
Koke ima promena kaj tebe od dopolnitelna na finalna spodeliJas sum intervju april 2016, broj na prepiska 3 0## , 107##/2015 mi e brojot na molba....da se nadaveme na dobar e izhod
jas sum fevruari 2017 so intervju veke 3ipol meseci cekam uste potpis hmmmSo sreka i mnogu uspeh ponatamu.Samo ako mozes odgovorimi kolku cekase za potpis na ukaz kolku meseci posle polozitelno ?Zs i jas sum ista situacija preku dr posrednik isyo supwr samo malku pokasno nekoj mesec posle tebe na intervju,ukazi i od april so intervju 2017 ima dosta veke potpisano,1god i10 meseci si cekal posle intervju do potpiz za ukaz mnogu e toa,ama bitno si uspeal.Pozz i sekoe dobro.
Maj 2016 intervju13##/2016 molba cekam promena od na dopilnitelna.Koke ima promena kaj tebe od dopolnitelna na finalna spodeli
Eve denes na finalna 8417/2015 intervju 02.2015 ova e br na molba so ovoj br sun vo protokolot poteklo pradedo bugarski vojnik V.T krstenici od tetki bugarska egzarhija i pasos -sestra.E sega sto ke bide neznam so sreka na siteAjde nekoj od 2016 da se pofale od dopolnitelnite so mu e smeneno?
Mene ova mi e interesno,pred nekoj den se javiv na prevedyvac da se dogovoram okolu previd na dokumentite sto treba da hi nosam na apliciranjeto,zakazano mi e vo noemvri,inaku zakazav na krakot na avgyst,preku roditel odam. Mi rece deka imam mnogu kratko vreme bidejki trebalo da ucam,trebalo da mi dade prasanja i sl. E sega neli zakazuvaa za podolg period intervju? Da nema nekoi izmeni od ovoj period? Isto taka rece deka vo konzulat ke uplakjam 110 evra istiot den.Ako ima nekoj sto bil skoro ili treba da odi preku roditel nela kaze.Иначе за ова "олеснувањево" ви кажав уште пред месеци, требаше да влезе во сила од 1ви јули ама го префрлија за 1ви јануари. На денот на подавањето на документите ќе се спроведува интевју и толку. Ама затоа пред да се спроведе интервјуто ќе се прегледуваат документите и тие кои не се во согласност со законските норми (Наредба бр. 1 од 1999г. за примена на петта глава од Законот за бг државјанство) ќе се враќаат т.е. одбиваат. Именно моментално се во сила измените (веќе 2-3 месеци) со кои Советот за државјанство директно може да дава Отказ на предметите кои смета дека не ги исполнуваат законските барања, а не како што беше пред тоа да ги ставаат на дополнителна или да изготвувааат протокол за указ/отказ до потпретседателот на Р. Б'лгарија. А за оние на кои сметаат да им дадат, а им недостасува документ, ги ставаат на дополнителна.
Еве еден пример:
Дипломиран Економист од Мала Преспа - Албанија, аплицирал преку прва братучетка, Советот смета дека треба да му се даде државјанство и го става на дополнителна проверка за да достави потврда од здружение и да помине и кај вицепрезидентката како така затоа што нели Дипломирал во Бугарија и говори перфектно бугарски, а не е ставен на положително затоа што тоа положително автоматски значи Отказ од вицепрезидента.
Е сега направете си ја математиката што како....
interesno ti maj 2016 jas noemvri 2016 intervju a razlika vo brojcina na molba 50-60 i jas sum so 13xx/2016Maj 2016 intervju13##/2016 molba cekam promena od na dopilnitelna.
Isto i jas poludev vekeјас бев интервју 6 декември 2017 и уште сум на образувана преписка, нисто се нема сменето досега ))
Zdravo cestito kolku vreme bese na dopolnitelna.pozzZdravo od deneska promena potpisan ukaz 138 intervju pocetokot January 2017 na polozitelno cetrieseci polni i direktno podpis bez proverka od Viceto Preku prv bratuced i dopuna dokumenti so izvodi od pred 1920 god gi gi dostavi Posrednikot koga me stavija na polozitelno golema blagodarnost do najdobriot posrednik A.P Pozdrav site da si docekate
4 meseci polni cekav na polozitelno ne bev staven na proverka od Viceto znaci direktno podpis da si docekate site[DOUBLEPOST=1539013716][/DOUBLEPOST]So sreka i mnogu uspeh ponatamu.Samo ako mozes odgovorimi kolku cekase za potpis na ukaz kolku meseci posle polozitelno ?Zs i jas sum ista situacija preku dr posrednik isyo supwr samo malku pokasno nekoj mesec posle tebe na intervju,ukazi i od april so intervju 2017 ima dosta veke potpisano,1god i10 meseci si cekal posle intervju do potpiz za ukaz mnogu e toa,ama bitno si uspeal.Pozz i sekoe dobro.
ne bev na dopolnitelna 4 meseci polozitelno i ukaz denes bez proverka od Viceto.Zdravo cestito kolku vreme bese na dopolnitelna.pozz
I jas sum isto bez dopolnitelna kratko na polozitelno okulu 2 meseci samo za 10 meseci posle intervju smenet status na polozitelno mi bese i vednas posle polozitelno na potpis se nadevam ke bide za brzo4 meseci polni cekav na polozitelno ne bev staven na proverka od Viceto znaci direktno podpis da si docekate site[DOUBLEPOST=1539013716][/DOUBLEPOST]
ne bev na dopolnitelna 4 meseci polozitelno i ukaz denes bez proverka od Viceto.
На дополнителна со запирка беше или ?Eve denes na finalna 8417/2015 intervju 02.2015 ova e br na molba so ovoj br sun vo protokolot poteklo pradedo bugarski vojnik V.T krstenici od tetki bugarska egzarhija i pasos -sestra.E sega sto ke bide neznam so sreka na site
Cestitki samo moze da kazes tocno na koja data ti bese zavedena prepiskata. PozzDenes potpisan ukaz intervju 2017preku prv bratuced so dopolnitelni dokumenti od pra dedo gi predadov dodeka bev na polozitelno ,na polozitelno bev 4 meseci bez dopolnitelna direkno potpis..
Vi posakuvam sreka na site