Не. Вака иде тоа. Имаш избори и на избори гласаш за тие за кои сметаш дека ги артикулираат најбоље, твоите интереси. На пример, најбитно у свет ти е Македонија да не го мења името. Идеш и гласаш за тој кој вели дека ќе ги напушти преговорите со Грција. Или пак, можда ти е најбитно Рамковниот да не важи, припадниците на ОНА да немаат статус на борци за права, него за терористи. И оп, гласаш за таа опција која сметаш дека ќе ги исполни твоите очекувања.
Ја на избори не глеам никој да го прашува, ни Заев, ни Груевски, ни Мицковски за овие работи, а ги прашуваат за други нешта, како вработување за близок или друг вид на лична услуга. Ваљда тие работи, од погоре, не им се битни на луѓето, кои сега не можат да ме убедат дека одеднаш им стануваат битни.
Ловиш во матно исто како настапите на политичарите.
Еве типичен пример, Заев што ветуваше предизборно по однос на преговори со малаките и т.н Тиранска платформа?
Или, што говореше Груевски за промена на името во јавност, како секој еден кој ќе кажеше нешто поинаку се жигосуваше и шиканираше на секој моежен начин со еден телефонски повика, а во меѓувреме како да им е приватна своина него и на братучедот се пазареле о малаките за истото и тоа уз некоја закуска колку шо може да чуе од bonbite
Немаат јасен став и никој не повикува на одговорност, едноставно не ми разводнувај сега кога сме начисто
Не можеме да знаеме од тие што не гласале, колкумина се против договорот, а колкумина ги боли уво за договорот дали ќе се изгласа или нема, дали можеби меѓу нив има луѓе кои уопште не ги боли цеф за договорот, Заев и/или Мицковски или уопште за политика.
Во потполност се согласувам, значи јас бојкотирав зошто сум против документот од Преспа и сметав дека тоа е легален и според праксата од референдумот од 2004 и апсолутно легитимен начин за борба против истиот, значи две в`едно.
Со кое право Лејди Зло и СДСМ брчат за бојкот кога тие истото го правеле 2004 ич не ми е јасно.
Згора на се имаш Устав кој јасно дефинира што може а што не, во поглед на усепшност на референдум е јасно напишано кои се основни услови, така да се надвор од законот е ветер во магла муабет...борбата со корупција може да тече паралелно и не знам со кој памет некој поврзува политички и правосудни процеси. Е се прашање е имањето т.е немањето кредибилитет. Ама тоа е друга тема.[DOUBLEPOST=1538935324][/DOUBLEPOST]
Во право е Берик. Од после конфликтот сите кои дојдоа на власт ги амнестираа и ги рехабилитираа терористите со наш амин - глас. Сега они се рехабилитирани и не се веќе терористи.
Никој не понуди друга опција, од една страна кога им одговара се повикуваат на прагма од друга страна на политчка теорија.
Нели велат мора да избереш од понуденото?
А ете никој глас не пушта за
една изборна единица со отворени листи, па да видиме шо има да кажат гласачите?!