Најекономично греење и ладење

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.533
Поени од реакции
2.831
Ајде сега шефот нека те почести -10% на плата. Не дека е научна фантастика да се најдат спецификациите на вашите клими. Еве конкретно таа ЛЦЛХ GWH18QD-K3DNA5G/GWH18QD-K3DNA1G
http://www.inventor-klimatyzacja.pl/wp-content/uploads/2015/05/LIFE-18k24k-service-manual.pdf
http://homezonemalta.com/manuals/parameterstemplate-for-lomo-18k-regular.pdf
Прегледај го приврзокот 197754

Доволно голема е сликава за да се чита ZHUHAI LANDA и Capillary или и официјалните документи ќе ги негираш

Ова е тоа што ме нервира. Шанса нема Тундрата 3.5 или било која основен модел да згрее толку голем простор. Кога ќе залади ќе припуштаат други грејни тела и на крајот ќе испадни дека климите не чинат...
Ete taka, si zemal i si pocnal da citas...ama pak ne dovolno, eve zosto. Lomo LCLH 9K i 12K ne e kapilara, 18K i 24K e kapilara. Zatoa "strucnjak' koga pisuvas nesto pisuvaj kako sto e ......ke naucis vaka poleka poleka nesto.
I uste edna golema greska, specifikacijata sto ja postiras ne e za LOMO LCLH 18K.......koga ke procitas poveke ke ti kazam od sto e.[DOUBLEPOST=1538847738][/DOUBLEPOST]Zemi zaedno so tvojot sef da citate poveke..a ako si ti sefot...katastrofa.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Vo prethodniot post,konkretno sakase da prasas nekogo? Deka gledam pacientot sam si se proziva
Prasuva toj ama za negoviot Procent %% ko bozem neznael, nevidel, ne bilo pokazano samo on pokazal edno golenmo NISTO....trol trol neviden.
Nek si kupi Dacia od Vivax
prasalnik.jpg
Ama on nevidel deka u potpis mi stoi link so video za Defrostot na Amberot, on nema pojma kaj treba da prasa nekoj so Amber, na drugiot forum me baniraa za da Toj trola ja da nemam pravo da kazam zbor.....pogolema tajfa dvocevki nema od toj forum.[DOUBLEPOST=1538848739][/DOUBLEPOST]
Ова е тоа што ме нервира. Шанса нема Тундрата 3.5 или било која основен модел да згрее толку голем простор. Кога ќе залади ќе припуштаат други грејни тела и на крајот ќе испадни дека климите не чинат...
Fikshe im ja ucukal pa se vadi na Setec....koa predlaga i se pravi pameten sea i panelki da si nabavi na vreme zasto ke mu baraat babata i dedoto :)

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.962
Поени од реакции
8.163
Ete taka, si zemal i si pocnal da citas...ama pak ne dovolno, eve zosto. Lomo LCLH 9K i 12K ne e kapilara, 18K i 24K e kapilara. Zatoa "strucnjak' koga pisuvas nesto pisuvaj kako sto e ......ke naucis vaka poleka poleka nesto.
I uste edna golema greska, specifikacijata sto ja postiras ne e za LOMO LCLH 18K.......koga ke procitas poveke ke ti kazam od sto e.[DOUBLEPOST=1538847738][/DOUBLEPOST]Zemi zaedno so tvojot sef da citate poveke..a ako si ti sefot...katastrofa.
Епа тие се тие конфузии кога ви одговара кога не. Инаку Invertor климите и сам знаеш дека се rebrand на Грее па ги носат истите спецификации. И точно тие се спецификациите и на Ломото 18к внатрешна и надворешна единица

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Мислам дека Амбер е пониска класа од Хансол на Грее, согласно тоа и пишаното.

Како што гледаш се најпозитивно реков за Хансолот и акцијата за него. Затоа што за него има многу повеќе искуства, за амбер се твоето и муабетот на влавот Се на Се! Две! И немам сигурност дека е подобра од Хансолот најискрено кажано. Тоа е муабетот.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.533
Поени од реакции
2.831
Епа тие се тие конфузии кога ви одговара кога не. Инаку Invertor климите и сам знаеш дека се rebrand на Грее па ги носат истите спецификации. И точно тие се спецификациите и на Ломото 18к внатрешна и надворешна единица
Of sto ke se pravi so tebe, NE E INVERTOR tuku e INVENTOR.
Konfuziite se od takvi kako tebe sto mislat deka znaat se.
INVENTOR e OEM, ne e GREE. Mozebi se proizveduva vo GREE, ali ne e GREE.
Zatoa specifikaciite od GREE ne gi sporeduvaj so INVENTOR.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Ајде сега шефот нека те почести -10% на плата. Не дека е научна фантастика да се најдат спецификациите на вашите клими. Еве конкретно таа ЛЦЛХ GWH18QD-K3DNA5G/GWH18QD-K3DNA1G
http://www.inventor-klimatyzacja.pl/wp-content/uploads/2015/05/LIFE-18k24k-service-manual.pdf
http://homezonemalta.com/manuals/parameterstemplate-for-lomo-18k-regular.pdf
Прегледај го приврзокот 197754

Доволно голема е сликава за да се чита ZHUHAI LANDA и Capillary или и официјалните документи ќе ги негираш

ako e dobra izolacijata i prozorite ke gi zgree bez problem, a vo toj slucaj e, ako e slaba izolacijata i zjapaat prozorite i vratite i 5.5 ke se maci vo ladnoto.[DOUBLEPOST=1538849755][/DOUBLEPOST]
Of sto ke se pravi so tebe, NE E INVERTOR tuku e INVENTOR.
Konfuziite se od takvi kako tebe sto mislat deka znaat se.
INVENTOR e OEM, ne e GREE. Mozebi se proizveduva vo GREE, ali ne e GREE.
Zatoa specifikaciite od GREE ne gi sporeduvaj so INVENTOR.
Tie inventor dosta gi ima vo hrvatska i gi falat.

Член од
19 декември 2014
Мислења
566
Поени од реакции
735
A SINCLAIR sto go sporeduvate so GREE ili site drugi rebrendirani GREE sto imaat eurovent ,sto se calamite ako se OEM i ne treba da se sporeduvaat.
Koga ti odgovara sporedi koga ne ti odgovara ne se isti,aj sega veruj mu na Strelco belco i alter egoto negovo Sv b .

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.533
Поени од реакции
2.831
A SINCLAIR sto go sporeduvate so GREE ili site drugi rebrendirani GREE sto imaat eurovent ,sto se calamite ako se OEM i ne treba da se sporeduvaat.
Toa e samo potvrda deka EUROVENT moze da go ima sekoj sto ke plati.
Nekoj neke da plati, i tolku. Dovolni mu se negovite sertificirani labaratorii.[DOUBLEPOST=1538850077][/DOUBLEPOST]Sinclair e OEM, nema NISTO, osven kancelarija.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
@HEKOJ
Капиларка од 33,5кг имаш, значи еднореден изменувач има во 18ката твоја и само на компресор ке вади киловати...не се мери со Ломо на двореден од 45кг.
Твојата прво нема со што измена на топлина да прави и да има ЦОП, него и ке спие у Дефрост под -7c.
Зашто Тундрите 12ки имаат ТОЛ -10 и не ги тестирале на -15 ?
тоа не ти напишале на Еуровент :)

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
19 декември 2014
Мислења
566
Поени од реакции
735
Tocno,ako ne sakas ne mora eurovent treba kes kako i vo se,ne veruvam na Gree ko golema kompanija deka i e do parite tuku drugo nesto koe nie samo nagagame .

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
:lolzz:

ODLICEN MODEL to majstore

Klime a sto velis za ovaa prosecna e

download.jpg

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Мислам дека Амбер е пониска класа од Хансол на Грее, согласно тоа и пишаното.

Како што гледаш се најпозитивно реков за Хансолот и акцијата за него. Затоа што за него има многу повеќе искуства, за амбер се твоето и муабетот на влавот Се на Се! Две! И немам сигурност дека е подобра од Хансолот најискрено кажано. Тоа е муабетот.
Браво што си го пофалил Хансолот....ама го фалиш и оној Хансол до -30 со двостепениот....а тој Хансол е ист со Амберот исто на двостепен само на R410A . Ако тој Хансол ти е добар тогаш што не ти чини у Амберот ? Влавот ти е пајташ и другар, заедно лапате процент и симате видеа на кои не се гледа никаков дефрост на Амберот.
Ја знам каков манипулант си...а добро е да те знаат и другите

Kajgana Shop

На врв Bottom