Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Haier e do

Ti izgleda temava si ja utnal. Nesto za Manchester ima li novo?
Прочитај си го постот бе мали, нешто збркан си ми! Што Хајер, што Манчестер? Далеку се, баго стопанката!

Ne citas, uci i ti, Haier ne e grad pa da e daleku do Manchester. Uzas....teraj topka i uzivaj.

Za da ne se napagjate ushte, i da ni ja zatvorat temava radi edni isti, peokleti lugje tuka, od zena mi i nejzinite roditeli i nejzinite baba i dedo stavija Tundri, ednive 3,5ka drugive 5,5ka. Izdrzete nekoj mesec, neka dojdi zimata pa ke vi napisham tuka nivni iskustva. Inace se toa lugje shto dosega vo zivot se greele na drva. Ednive vo ednosoben stan, so dnevna-kujna zaedno i edna spalna, se na se 40-46 m2 (ne znam tocno) stavija 3,5ka, taka im kazale deka ke im e dovolno od Setec od kade shto ja kupile klimata. Stanot e inace na prizemje, so PVC dograma i izolacija, mislam deka e 8cm stiropor, nova zgrada, pred 6-7 godini pravena.

Drugive baba i dedo, ke pochekam da vidam shto planiraat da great i kako, pa ke napisham tuka.

A be strucnjak, pak pravis utki....... LOMO LCLH NE E KAPILARA, zemi citaj malce poveke.
Ајде сега шефот нека те почести -10% на плата. Не дека е научна фантастика да се најдат спецификациите на вашите клими. Еве конкретно таа ЛЦЛХ GWH18QD-K3DNA5G/GWH18QD-K3DNA1G
http://www.inventor-klimatyzacja.pl/wp-content/uploads/2015/05/LIFE-18k24k-service-manual.pdf
http://homezonemalta.com/manuals/parameterstemplate-for-lomo-18k-regular.pdf
upload_2018-10-6_18-34-48.png

Доволно голема е сликава за да се чита ZHUHAI LANDA и Capillary или и официјалните документи ќе ги негираш

Ednive vo ednosoben stan, so dnevna-kujna zaedno i edna spalna, se na se 40-46 m2 (ne znam tocno) stavija 3,5ka, taka im kazale deka ke im e dovolno od Setec od kade shto ja kupile klimata. Stanot e inace na prizemje, so PVC dograma i izolacija, mislam deka e 8cm stiropor, nova zgrada, pred 6-7 godini pravena.

Ова е тоа што ме нервира. Шанса нема Тундрата 3.5 или било која основен модел да згрее толку голем простор. Кога ќе залади ќе припуштаат други грејни тела и на крајот ќе испадни дека климите не чинат...

е тоа што ме нервира. Шанса нема Тундрата 3.5 или било која основен модел да згрее толку голем простор. Кога ќе залади ќе припуштаат други грејни тела и на крајот ќе испадни дека климите не чинат...

Spalnata nema da ja great, ni porano ne ja greeja. Samo dnevnata kaj shto sedat, toa ti e nekade 30m2.

Јас прашав позади буњаковец кај вас за цена и монтажа многу фино и културно. И за Ломо Еко и за Хансол Солар. Мислам дека тоа е баш фер од моја страна и нема потреба да е дочекано на нож тука.

А другиве ми се земени од енергосистем. Не сум зимал од клими.мк до сега.
Vo prethodniot post,konkretno sakase da prasas nekogo? Deka gledam pacientot sam si se proziva

Ајде сега шефот нека те почести -10% на плата. Не дека е научна фантастика да се најдат спецификациите на вашите клими. Еве конкретно таа ЛЦЛХ GWH18QD-K3DNA5G/GWH18QD-K3DNA1G
http://www.inventor-klimatyzacja.pl/wp-content/uploads/2015/05/LIFE-18k24k-service-manual.pdf
Прегледај го приврзокот 197754

Доволно голема е сликава за да се чита ZHUHAI LANDA и Capillary или и официјалните документи ќе ги негираш

Ова е тоа што ме нервира. Шанса нема Тундрата 3.5 или било која основен модел да згрее толку голем простор. Кога ќе залади ќе припуштаат други грејни тела и на крајот ќе испадни дека климите не чинат...
Ete taka, si zemal i si pocnal da citas...ama pak ne dovolno, eve zosto. Lomo LCLH 9K i 12K ne e kapilara, 18K i 24K e kapilara. Zatoa "strucnjak' koga pisuvas nesto pisuvaj kako sto e ......ke naucis vaka poleka poleka nesto.
I uste edna golema greska, specifikacijata sto ja postiras ne e za LOMO LCLH 18K.......koga ke procitas poveke ke ti kazam od sto e.[DOUBLEPOST=1538847738][/DOUBLEPOST]Zemi zaedno so tvojot sef da citate poveke..a ako si ti sefot...katastrofa.

Vo prethodniot post,konkretno sakase da prasas nekogo? Deka gledam pacientot sam si se proziva
Prasuva toj ama za negoviot Procent %% ko bozem neznael, nevidel, ne bilo pokazano samo on pokazal edno golenmo NISTO....trol trol neviden.
Nek si kupi Dacia od Vivax
prasalnik.jpg
Ama on nevidel deka u potpis mi stoi link so video za Defrostot na Amberot, on nema pojma kaj treba da prasa nekoj so Amber, na drugiot forum me baniraa za da Toj trola ja da nemam pravo da kazam zbor.....pogolema tajfa dvocevki nema od toj forum.[DOUBLEPOST=1538848739][/DOUBLEPOST]
Fikshe im ja ucukal pa se vadi na Setec....koa predlaga i se pravi pameten sea i panelki da si nabavi na vreme zasto ke mu baraat babata i dedoto :)

Последно уредено:
Ete taka, si zemal i si pocnal da citas...ama pak ne dovolno, eve zosto. Lomo LCLH 9K i 12K ne e kapilara, 18K i 24K e kapilara. Zatoa "strucnjak' koga pisuvas nesto pisuvaj kako sto e ......ke naucis vaka poleka poleka nesto.
I uste edna golema greska, specifikacijata sto ja postiras ne e za LOMO LCLH 18K.......koga ke procitas poveke ke ti kazam od sto e.[DOUBLEPOST=1538847738][/DOUBLEPOST]Zemi zaedno so tvojot sef da citate poveke..a ako si ti sefot...katastrofa.

Епа тие се тие конфузии кога ви одговара кога не. Инаку Invertor климите и сам знаеш дека се rebrand на Грее па ги носат истите спецификации. И точно тие се спецификациите и на Ломото 18к внатрешна и надворешна единица

Мислам дека Амбер е пониска класа од Хансол на Грее, согласно тоа и пишаното.

Како што гледаш се најпозитивно реков за Хансолот и акцијата за него. Затоа што за него има многу повеќе искуства, за амбер се твоето и муабетот на влавот Се на Се! Две! И немам сигурност дека е подобра од Хансолот најискрено кажано. Тоа е муабетот.

Епа тие се тие конфузии кога ви одговара кога не. Инаку Invertor климите и сам знаеш дека се rebrand на Грее па ги носат истите спецификации. И точно тие се спецификациите и на Ломото 18к внатрешна и надворешна единица
Of sto ke se pravi so tebe, NE E INVERTOR tuku e INVENTOR.
Konfuziite se od takvi kako tebe sto mislat deka znaat se.
INVENTOR e OEM, ne e GREE. Mozebi se proizveduva vo GREE, ali ne e GREE.
Zatoa specifikaciite od GREE ne gi sporeduvaj so INVENTOR.

Прегледај го приврзокот 197754

ako e dobra izolacijata i prozorite ke gi zgree bez problem, a vo toj slucaj e, ako e slaba izolacijata i zjapaat prozorite i vratite i 5.5 ke se maci vo ladnoto.[DOUBLEPOST=1538849755][/DOUBLEPOST]
Of sto ke se pravi so tebe, NE E INVERTOR tuku e INVENTOR.
Konfuziite se od takvi kako tebe sto mislat deka znaat se.
INVENTOR e OEM, ne e GREE. Mozebi se proizveduva vo GREE, ali ne e GREE.
Zatoa specifikaciite od GREE ne gi sporeduvaj so INVENTOR.
Tie inventor dosta gi ima vo hrvatska i gi falat.

A SINCLAIR sto go sporeduvate so GREE ili site drugi rebrendirani GREE sto imaat eurovent ,sto se calamite ako se OEM i ne treba da se sporeduvaat.
Koga ti odgovara sporedi koga ne ti odgovara ne se isti,aj sega veruj mu na Strelco belco i alter egoto negovo Sv b .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom