Jas znam debela vrska 35 iljadi evra kaj karakacanov i pasos imas vednas ako imas tolku pisi ke ti dadam broj razberi se?? Ako sakas pa star dokument od aracinovo covek ke ti sredi 5000evra ama ce cekas redovna procedura ama pa ti garantira 100% deka ke zemisZdravo lugje, dali znaete dali postoi nekoj tip na zabrzana postapka za vadenje na bg pasos? Na primer ako platis nekoi 5-6000 evra, dali znaete nekoj sho posreduva za toa i kako bi idela procedurata?
Koj mesec bese na intervju? Koj broj na molba ili prepiska si? I vo koj protokol bese?Po 1.5 godina smenet statusot od dopolnitelna vo finalna...bev i vo noviot protokol.. e sega dali znaj nekoj kolku vreme se ceka za potpis ? pozz
Мене ми изгледа дека 100 посто во затвор ќе заврши, ама вие си знаете.Jas znam debela vrska 35 iljadi evra kaj karakacanov i pasos imas vednas ako imas tolku pisi ke ti dadam broj razberi se?? Ako sakas pa star dokument od aracinovo covek ke ti sredi 5000evra ama ce cekas redovna procedura ama pa ti garantira 100% deka ke zemis
bate bev januari 2016 na intervju..83**/2015 i vo najnoviot so bese protokolot me imase i mene toa so baraa da se dokazi potekloto povtorno pozzKoj mesec bese na intervju? Koj broj na molba ili prepiska si? I vo koj protokol bese?
lele brate mn e veke po 4 meseci ama ocigledno kaj site e taka na forumov ima mnogu sto se na polozitelno 4ti mesecпочетокот седми месец ми се смени статусот така да от понеделник влегувам во четворти месец
Samo prenesuvam sto mi kazaa za 35 iljadi evra ke te resat pari se vo prasanjeМене ми изгледа дека 100 посто во затвор ќе заврши, ама вие си знаете.
Jas sum 69##/2016 maj intervu bt konzulat.Kade ti bese intervjuto ?Pisi koga ke imas promena pozzIntervju 28-01-2016 prepiski broj 650/2016 i 653/2016 se uste na dopolnitelna, Ajde so sreka na site belki ke krene na arno.
Jas sum 18**/2016 dopolnitelna intervju noemvri 2016 uste nema promena kaj meneJas sum 69##/2016 maj intervu bt konzulat.Kade ti bese intervjuto ?Pisi koga ke imas promena pozz
Да точно, само што она освен изводи со кои се поврза со прв братучед, однесе и Потврда од БККС + комплет изводи за да се поврзе со баба ни(родена пред 1920) наведена во потврдата од БККС во која убаво си пишуваше село 100% бг население според К'нчев. Ама што да правиш изгледа се погодил некој идиот службеник во ДАБЧ којшто или го мрзело да ги напише во Произходот податоците од БККС или решил дека предност има прв братучед.@bella_madchen
Имаат увид затоа што сите документи од ДАБЧ се доставуваат во МП по службена должност. А на сестра ти Удостоверението и е издадено врз основа на прв братучед со кој и се поврзала со изводи, а тоа не поминува веќе од давна.
Kaj najde 300,pojke eПосредникот за 4 изводи шо ќе однесе и преведе ми бара 100 Eвра ејј,.Дај некој нека ја прате молбата за предавање на дополнителни документи ако ја има, јас сам ќе си ги однесам со документот за потекло шо го имам. 300 ден е од извод тој за 4 ми бара 100 евра ...