D
Deleted member 95595
Гостин
Da spodelam malku informacii za moite klimi, cisto onaka, iako sega na ova vreme kakva sakas klima imaj bi trebalo da predat.
Vo spalnata moja imam Mitsubishi WN35, 21m2 + 4m2 malo WC, imam merach staveno, postojano 330w pishuva drka troshi, zadadena 24 temperatura.
Vo dnevnata, 56m2 imam MitsubishFH35 i Mitsubishi WN35 i sega zasega samo FH-to mi e pushteno na 25 stepeni na greenje i troshi 420W spored merachot. Klimite gi pushtiv pred edno 12tina dena (od koi edno 5 dena site tri klimi gi imav ukluceno, onaka od zadovolstvo) i imav otvoreno vrata od dnevnata shto znaci plus go zagrevav hodnikot koj ima edno 7-8m2, i denes bapraviv presmetka kolku struja sum potroshil vo izminative 31 den i sose DDV smetkata za struja mi e 1484 denari.
Tolku sega zasega, shtom dojdr ladnata zima, ke postiram podatoci i togas.
Pozdrav
Vo spalnata moja imam Mitsubishi WN35, 21m2 + 4m2 malo WC, imam merach staveno, postojano 330w pishuva drka troshi, zadadena 24 temperatura.
Vo dnevnata, 56m2 imam MitsubishFH35 i Mitsubishi WN35 i sega zasega samo FH-to mi e pushteno na 25 stepeni na greenje i troshi 420W spored merachot. Klimite gi pushtiv pred edno 12tina dena (od koi edno 5 dena site tri klimi gi imav ukluceno, onaka od zadovolstvo) i imav otvoreno vrata od dnevnata shto znaci plus go zagrevav hodnikot koj ima edno 7-8m2, i denes bapraviv presmetka kolku struja sum potroshil vo izminative 31 den i sose DDV smetkata za struja mi e 1484 denari.
Tolku sega zasega, shtom dojdr ladnata zima, ke postiram podatoci i togas.
Pozdrav
Тоа што се со Ланда или некои такви компресори воопшто не е битно. Уште помалку битно е тоа што моделите на надворешните единици се кријаат ко змија нозе шо крија. Што има ти да се мачиш пред време да видиш што ќе добиеш дома, кога некој ти вика дека грее и на -20 не смееш да не веруваш. Тоа што Амбер -15 изгледа некој постар модел не успевал ланската сезона да загрее просторија од 25м2 е уште понебитно.