- Член од
- 16 февруари 2018
- Мислења
- 37
- Поени од реакции
- 6
Со што тоа гарантираш .... од каде знаеш што тој ќе прави, или неговите пулени.Да не одам офтопик у другата тема, тука ќе те цитирам.
Што е толку страшно во (хипотетичка) власт на Апасиев. Сигурно нема гулази да отвара.
Јас го напишав тоа за Мирка, свесен сум дека нема шанси он и неговата партија да дојдат на власт, освен ако не се задеси некоја тешка катаклизма на политичко поле, но дури и тогаш таквата Левица кон коа би се приклучиле голем број членови на СДСМ и ВМРО не би била истата со оваа сега, како што Сириза не е истата од своите почетоци и сега како партија на власт, но не гледам ништо лошо да имаат неколку пратеници и да бидат некој фактор во решавање на политички кризи,во изгласување закони и во други битни државни прашања.Со што тоа гарантираш .... од каде знаеш што тој ќе прави, или неговите пулени.
Позната ти е изреката : Been there, done that. Левичарите секогаш своите си ги уништуваат, сакаат сите како нив да мислат, да ги следат нивните препораки, додека тие уживаат во благодетите на функција.
И за Грујо тие на почеток што кажуваа, алоо освестете се, врховисти се, ќе ни е*ат мамата, им се смееа, ги правеа луди, етикираа дека се комуњари итн итн.
Јас не сум спремен на таков ризик, а не ни мислам дека ќе живеам 200год, па ај да видиме што ќе биде, па ако не биде, дај друго дете.
Човекот можда си го бива за правник и има добра намера, но патот до пеколот е поплочен со добри намери. Во светот на високи државни позиции се се правници па види до кое дереџе сме. Луѓето не се роботи па да следат закони напишани на хартија, а и одговорните за да важат тие закони (повеќето закони се ретардирани) не ги спроведуваат.
Некој тука напиша дека Мирка В го величела Апасиев, од искуство нели треба да ви биде јасно секој што таа величи е катастрофа за доброто на народот.
Милијарда закони имаме а општеството се повеќе назадува, да не е тука проблемот![]()
Абе еднаш да напишеше нешто конкретно, еднааааааш за маќеа Русија, а не паламудења. Толку богата со природни ресурси, со територија со се и сешто и пак да не се во топ5, кажува доста за тие што мислат. Што си добил од е*аната Русија... најскап гас, царини има за нашите производи, во домашните фирми кај што се газди, парче прават (слични се и западот ама не до толку)Муабетот се сведе дека културната супериорност на западот е всушност деградација на основната клетка во оштеството-семејството. Муабет тебе ти се сведе на ниски сарказми, и навивање.
Ова што nти пат ja повторуваш супериорноста, е доказ за навивачкото ти разсудување. Глобализмот, модернизмот, американизацијата или како и да ги нарекуваш го доживаа пикот, сега стагнираат следува пад. Така е со секој тренд или уредување. Промовираниот од Русија мултиполарност и сувереност на културите е во подем.
Ако бабата имаше мадиња ќе беше дедо.
И не само тоа туку и наплам бомби ќе фрлаше врз Егејците како пред 70 години
И се меша во внатрешните работи на други земји, за разлика од западот кој ја почитува сувереноста на државите.
Скрипал тука си го пропуштил.
Овие не не пуштаат за нив не знаеме. Вреди да се проба нема што толку да изгубиме.
Значи сепак немаат демократски капацитет. Излегува дека или сте со нас под наши услови или сте против нас? Тоа е демократија??? Еве досега не сме биле со Русија а сме имале западни аспирации, Русија сепак соработува. Од ова излегува дека Русија е по-демократска од "светиот" запад.
Признавање на националниот и културен идентитет, гаранција за териториална целост, енергетски проекти, слободна трговија на 180 000 000 пазар...
Имаш историски примери и тоа не ти е доволно јасно на каде ќе забегаме..... а спремен си да дадеш шанса.... Ок секој е одговорен за својот живот и иднина.Од друга страна, точно е дека јас немам гаранции дека знам, ама ниту ти во постот не напиша зошто знаеш дека тој и неговата идеологија би унишитиле нешто, ти претпоставките ги градиш на одредени историски примери во други држави.
Баш левичарите се причина за олигарси. Олигарсите моќта ја добиваат од левичарите, тие им гарантираат иднина. Еве ти ги како пример сите комунистички земји. Во повеќето владеат олигарсите и пак ништо не се случува на подобро.Јас лично мислам дека обичниот македонски работник, земјоделец, службеник, лекар, судија, професор нема зошто да се плаши од потенцијална власт на Апасиев или негови идеолошки истомисленици. Можеби треба да се плашат одредени класни слоеви во општеството, но и тоа не го гледам како нешто лошо, од причина што во овие 30 години олигарихистички башибозук каде не се снаоѓаме како држава и општество, можеби баш ни треба еден Апасиев и малку радикална идеологија.
Како викале на времето, и Голи Оток е за луѓеАпасиев гледај му емоционална реакција во дебатите. Кога ќе науми нешто, а да е на власт, доколку некој му се спротивстави, гарантирам сместа, одма ќе јаде Голи Оток.
Чул те бoг,oд твoјa устa у бoјжи ушиKRAJ SVET IDE
Јас ќе гласам за Левица, ако на овие предвремени избори не учествува ДПМНЕ, затоа што ќе бидат добра опозиција ако влезат во парламентот.Како викале на времето, и Голи Оток е за луѓе
Нема да се сложиме јас и ти никогаш на оваа тема, гледам бар за руската „љубов“ кон Македонија го делиме ставот.
Левица во суштина ми делува како да се профилира во еден нов тип левичарки популисти, некаков вид „алтернативна левица“ како одговор на Alt-right движењето, така што „влегуваат во дворот“ на десничарите со одредени националистички, антиимигрантски, антиглобалистички ставови, нешто слично како овие 5 Ѕвезди во Италија. Во Италија моментално што е на власт, партии кои го застапуваат западниот капиталистички правец или нешто сосем трето?
Одговорот на бранот на нови популистички десничари ќе биде уште порадикални нови левичари, прашање на време е кога самостојно ќе бидат власт во некоја европска држава или можеби во САД.
Ние како по обичај касниме во се, па уште се држиме цврсто до традицоналните социјалдемократи или пак оние десно од центарот, демохристијани и слични глупости.
Kамарад да бидешЈас ќе гласам за Левица, ако на овие предвремени избори не учествува ДПМНЕ, затоа што ќе бидат добра опозиција ако влезат во парламентот.
Да во право си дека нема да се сложиме, бидејќи ти се НАДЕВАШ, јас за разлика од тебе не се занимавам со надеж. Резултати, педигре и историско искуство. Се друго е залажување и експерименти на моја сметка.Како викале на времето, и Голи Оток е за луѓе
Нема да се сложиме јас и ти никогаш на оваа тема, гледам бар за руската „љубов“ кон Македонија го делиме ставот.
Левица во суштина ми делува како да се профилира во еден нов тип левичарки популисти, некаков вид „алтернативна левица“ како одговор на Alt-right движењето, така што „влегуваат во дворот“ на десничарите со одредени националистички, антиимигрантски, антиглобалистички ставови, нешто слично како овие 5 Ѕвезди во Италија. Во Италија моментално што е на власт, партии кои го застапуваат западниот капиталистички правец или нешто сосем трето?
Одговорот на бранот на нови популистички десничари ќе биде уште порадикални нови левичари, прашање на време е кога самостојно ќе бидат власт во некоја европска држава или можеби во САД.
Ние како по обичај касниме во се, па уште се држиме цврсто до традицоналните социјалдемократи или пак оние десно од центарот, демохристијани и слични глупости.
Па може е обратно, ние сме првото куче кое се фрла во вода. Кај нас имавме "десница" (со левичарски активности), во ЕУ сега се засилуваат, кај нас избравме премиер кој доаѓа од бизнис фамилија, после нас САД го добија Трамп.Ние како по обичај касниме во се, па уште се држиме цврсто до традицоналните социјалдемократи или пак оние десно од центарот, демохристијани и слични глупости.
оф другар, зар го прашува некој машиновозачот, зар смее да се побуни некаде а да каже дека нема да вози, ќе летне од работа и ќе вработат некој партиски папагал што ќе вози низ се и А нема да каже.[DOUBLEPOST=1538557273][/DOUBLEPOST]https://kurir.mk/makedonija/vesti/vnimatelno-vozete-bez-struja-tunelite-na-patot-demir-kapija-smokvica/И не само Грците, ги заебавме и Кинезите со нивниот пат на свилата. Испаѓа дека уствари сите сме ги заебале се до источниот брег на Кина
Инаку како машиновозачот ризикувал да помине кога мостот бил веќе видливо оштетен? Толку ли му сече да ризикува да направи уште поголема беља?
Овој беше оној автопат што го отворија со чочекhttps://kurir.mk/makedonija/vesti/vnimatelno-vozete-bez-struja-tunelite-na-patot-demir-kapija-smokvica/
П.С. Беше добро додека траеше![]()