а кој политичар тоа заврши на тие дестинации ??Некако не ми се свиѓа идејата и Заев да заврши со огромен украден капитал во Кипар, Чешка, Белизе и Кајмански острови.
Сакаат да го уценат Мицкоски. Изборот му е да гласа за промена со фингиран раскол во партија и брзо да се врати на власт или да оди на избори и да остане опозиција со 50-53 пратеници. Јас би избрал второто.Пресметката веројатно му е да имаат повеќе од дпмне. Што не е невозможно.
Како тоа ќе ја реши ситуацијава кога пак ќе немаат 2/3 мнозинство.Пресметката веројатно му е да имаат повеќе од дпмне. Што не е невозможно.
сега ќе слават националистите во Грекос...https://kurier.at/politik/ausland/mazedonien-referendum-wohl-ungueltig/400132877
Австриски весник: Референдумот не важит, пораз за владата.
Пре би рекол дека е 45-50 пратеници за дпмне, максимум. Али да, тоа му се опциите на Мицко-грицко.Сакаат да го уценат Мицкоски. Изборот му е да гласа за промена со фингиран раскол во партија и брзо да се врати на власт или да оди на избори и да остане опозиција со 50-53 пратеници. Јас би избрал второто.
Ако евентуално дпмне имаат доста помалку, па и да им фалат 2-3 пратеници, полесно ќе ги „купат“. Сега мораат да „купат“ преку 10 пратеници.Како тоа ќе ја реши ситуацијава кога пак ќе немаат 2/3 мнозинство.
Косово и се враќа на Србија, милум или силум и тоа во многу брзо време.Ако името на државата е од витално значење за еден македонец, зошто договорот со Грција поминува толку лесно меѓу вас.
На Косово 2 години лом за направија само затоа што со демарлацијата на границата со Црна Гора беше предвидено едно планинско брдо да му припадне на Црна Гора.
Вчера се собраа 20.000 луѓе во Приштина, против идејата да се разменат територии со Србија.
Денешниот референдум беше консултативен, се знаеше дека договорот ќе се гласа во собрание.
Ако во иднина има избори ќе победи Заев, и уште еднаш ќе испаднете лицемерни.
Сеедно, битно е да се 40+.Пре би рекол дека е 45-50 пратеници за дпмне, максимум. Али да, тоа му се опциите на Мицко-грицко.
Ако ако. Нека каже. На нас Македонците ни одговара тоа. Нека пукне тиквата веќе еднаш.Го местат Таљо да каже дека поминал референдумот
Те имам приметено, спремен си за „војна“. Прв ќе си у ров сигурно.Ако ако. Нека каже. На нас Македонците ни одговара тоа. Нека пукне тиквата веќе еднаш.
Третиот избор заборави да го кажеш, а тоа е да си даде оставка тој и тие со него и партијата да ја превземе другото крило на Филип.Сакаат да го уценат Мицкоски. Изборот му е да гласа за промена со фингиран раскол во партија и брзо да се врати на власт или да оди на избори и да остане опозиција со 50-53 пратеници. Јас би избрал второто.