2015,До каде е стигнато ,има ли некој информација!!
8128/2015 на финална
8153/2015 на дополнителна
2015,До каде е стигнато ,има ли некој информација!!
Мене бројот на молбата ми е 107## /2015..а преписката ми се води 2016..8128/2015 на финална
8153/2015 на дополнителна
А кoј ви кaжa тaкa?Edno prasanje bev na intervju pred nekolku dena i tamu ni kazaa deka ko ke izlezit pasosot se naplacalo po 210€ za podiganje
Dali nekoj e zapoznaen so ova
Vo agencijata na posrednikot ni kazaa deka sega bilo tolku a duri izlezele nasite pasosi za 1.5godina ne se znaelo kolku ke bidiА кoј ви кaжa тaкa?
Дa не гo вклучиле нивниoт aнгaжмaн вo ценaтa? Не ми се верувa дa е тoлкуVo agencijata na posrednikot ni kazaa deka sega bilo tolku a duri izlezele nasite pasosi za 1.5godina ne se znaelo kolku ke bidi
Каква е таа агенција на посредникот жити се? Пасош е пасош. Законски е утврдена цената за вадење на пасош во секоја земја и не може на нас да ни наплаќаат повеќе отколку на тековните жители на Бугарија, од проста причина што, кога ќе ти дадат указ и ти стануваш полноправен жител на Бугарија. Ова може да е само финта на посредникот како да ти земе повеќе пари или регуларно, посредникот си зима процент за услугата, што е ок ако така сте се договориле.Vo agencijata na posrednikot ni kazaa deka sega bilo tolku a duri izlezele nasite pasosi za 1.5godina ne se znaelo kolku ke bidi
https://www.mvr.bg/dbds/дејности/такси-и-банкови-сметки/lichna_karta_pasportEdno prasanje bev na intervju pred nekolku dena i tamu ni kazaa deka ko ke izlezit pasosot se naplacalo po 210€ za podiganje
Dali nekoj e zapoznaen so ova
Каков споменик бараш,потврда дека дедо ти бил бугарски војник дава архивот во Велико Трново,но ти треба да им кажиш каде служел и кога,тие ќе побараат во архивот тамо.Zdravo mn mi e vazna vastata pomos dali znae nekoj kade da prasamm za spomenikot tie sto se od bugarskata strana( na bugarskata strana e pra dedo mi samo sakam da znam koj odred sa bile ili nesto slicno ) dali znae nekoj kade mozam da prasam file:///C:/Users/PC/Desktop/123.jpg
Каков споменик бараш,потврда дека дедо ти бил бугарски војник дава архивот во Велико Трново,но ти треба да им кажиш каде служел и кога,тие ќе побараат во архивот тамо.
Тешко да го најдат во Велико Трново само со име и презиме,бараат и која единица служел,каде ,од кога до кога,види што можеш најди па пробај прати маил до архивот Велико Трново можеби ќе имаш среќа.ne mozam da pratam slikata na spomenikot pise na 25 juli 1942 se sretnale patrizanskiot odret so bugarskata vojska, od partizanskiot odred ima napisano iminja no go nema na mojot dedo bidejki bil od bugarskata strana neznam kako da najdam spored taa data koi bile tie sto se borele od bugarskata strana i taka ke doznam vo koj odret e bil
znam deka bil pokovnik toa e se
Кажи ми те молам дали изводот го преведе во Македонија или во Бугарија. Претпоставувам дека потоа преводот си го заверил на бугарски нотар, само потврди ми за сигурно.Иначе за во полиција ќе ми треба писмото од општина со ЕГН (удостоверение за постојанен адрес), копија од пасош, извод од матична книга на родени - преведен и заверен на нотар (го средив тоа), зајавление кое ќе ми го дадат таму и ќе го пополнам на лице место и плаќање на каса во полиција, ќе одам по бавна постапка која е 20-30 дена и ќе ме чини 18 лева за л.к. и 40 лв. за пасош.