Мислам дека макс е 100мбпс dow a za uplpad тeшко 100 ка да бидеОкеј.
Сега сваќам дека за хибриден интернет не е се до каблите или 4G покриеност.
Побарувачката за ваков интернет е огромна,пошто не сите живеат во места каде што има оптички интернет.
Ова е сосема океј,но сега засега од Телеком не го нудат,едино како што кажаа господава погоре или преку врски,или некој ако живее на место каде што нема оптика.
За ова со брзините јас бев грешен бидејки,4G сепак може да ги постигне тие брзини што ги постига и на мобилните телефони,но бидејки тие сега што користите сигурно живеете доста далеку од најблиската централа,па затоа брзините не се толку високи. Да искочи ова хибридот во јавност (со ова мислам да може било кој да го избере овој вид на интернет,а не преку врски...),тогаш еве на пример ја ако се сменам,тогаш би имал брзини за Upload над 100 mb/s ако јас живеам на едно 2 километри,или помалце оддалеченост од локалната централа. 4G хибридниот интернет на Телеком,може многу лесно да достигне високи брзини,и покриеноста за него е доста голема,бидејки Телеком последниве 4+ години,доста го има развиено 4G интернетот,каде во споредба со интернетот на Неотел,брзините за 4G не се толку високи,бидејки они 4G мрежа немаат развиено доста во споредба со Vip или Телеком.
Ако Телеком го пушти овој хибриден интернет во јавноста,тогаш побарувачката за него сигурно би се зголемила,и профитот на Телеком би рипнал,нормално ако стават разумна цена,и минимум 700GB limit.
Толку,за денес.
Епа ете на тебе ти се малце поголеми брзините дека си блиску до централата, јас сум 5км оддалечен, а иначе како единствена мана за 4г рутериве е тоа што пингот некогаш знае да се качи и до 30 мс на спидтест.... не е константен сакам да кажам.Кај мене е супер 4г интернетот 80 /40 инаку сум одалечен 2 км од централата.на секој го препорачувам поздрав.
Колку покажува сигнал во проценти кај тебе, имаш на задната страна за антена да приклучеш. За поголема брзина.Епа ете на тебе ти се малце поголеми брзините дека си блиску до централата, јас сум 5км оддалечен, а иначе како единствена мана за 4г рутериве е тоа што пингот некогаш знае да се качи и до 30 мс на спидтест.... не е константен сакам да кажам.
Каде се гледа тоа за проценти ? ако е тоа со 3 цртички мене сите 3 ми светат, а и ова со антенава не гледам да има каде да се стави... да не ни различен рутерот?Колку покажува сигнал во проценти кај тебе, имаш на задната страна за антена да приклучеш. За поголема брзина.
Колку ти е брзината ако си на магенда треба да ти дадат доколку имаш слаба брзина.[DOUBLEPOST=1537905416][/DOUBLEPOST]Абе да питам, виде погоре пишувате на некои нови модеми џа интернет, кај мене е тој првиот што ми гондадоа дома, али многу мала брзина имам, па дали ако се јавам и прашам ќе ми дадат од хибридните модеми или треба да се доолаќа нешто, на ѓагента -м сум
Sent from my iPhone using Tapatalk
Исти ни е рутерот од позади треба таа пластиката да ја тргнеш како лента што е инаку за да провереш за сигналот, мора преку интернет од компјутер да влезеш во поставките на рутерот на долната страна на имаш username : admin i pasvord.ако ти е нејасно пиши.Каде се гледа тоа за проценти ? ако е тоа со 3 цртички мене сите 3 ми светат, а и ова со антенава не гледам да има каде да се стави... да не ни различен рутерот?
Коа симнувам торент максимум 900кб/с ми е, а коа уклучам некој хд канал од макс тв уште намалеКолку ти е брзината ако си на магенда треба да ти дадат доколку имаш слаба брзина.[DOUBLEPOST=1537905416][/DOUBLEPOST]
Исти ни е рутерот од позади треба таа пластиката да ја тргнеш како лента што е инаку за да провереш за сигналот, мора преку интернет од компјутер да влезеш во поставките на рутерот на долната страна на имаш username : admin i pasvord.ако ти е нејасно пиши.
Од многу фактори зависи брзината, а дека ке добиете 4г рутери малце тешко.Треба да ви е линијата по 2мб па да се смилуваат.Или оптика стави или тоа е тоа од телеком.Коа симнувам торент максимум 900кб/с ми е, а коа уклучам некој хд канал од макс тв уште намале
Sent from my iPhone using Tapatalk
Аха еве влегов во поставки на рутерот на интернет преку тоа 192.168.1.1 ама каде да проверам тоа што викашКолку ти е брзината ако си на магенда треба да ти дадат доколку имаш слаба брзина.[DOUBLEPOST=1537905416][/DOUBLEPOST]
Исти ни е рутерот од позади треба таа пластиката да ја тргнеш како лента што е инаку за да провереш за сигналот, мора преку интернет од компјутер да влезеш во поставките на рутерот на долната страна на имаш username : admin i pasvord.ако ти е нејасно пиши.
Аха еве влегов во поставки на рутерот на интернет преку тоа 192.168.1.1 ама каде да проверам тоа што викаш
Многу лесно иди со стрелката на логото т мобиле мк до него има 3 црти иди на нив и ке ти покаже колку имаш сигнал.Аха еве влегов во поставки на рутерот на интернет преку тоа 192.168.1.1 ама каде да проверам тоа што викаш
Најдов, ми пишува: ''Signal is excelent - 54''Многу лесно иди со стрелката на логото т мобиле мк до него има 3 црти иди на нив и ке ти покаже колку имаш сигнал.