Тоа е... бидејќи лидерот на позицијата не сака да му дојде на дебата...и овој сега "тепа време на Телма"...Едно прашање не сака да одговори, кој дибек.
Која црна содржина какви мулѕиверзуми, нарачана од министерство за вистина.битна е содржината на колумната, а не на кој медиум е напишана, вајда ја немаш ни прочитано.
Te prasav za link od NBRM kade moze da se informiram kolku nasava drzava e moderno El Dorado, ti pasus od geografija za 5to odelenie mi pisuvas.Не си знае со што се располага сопствената земја, ама име, идентитет, плус вели дека немаме ништо.
Ти кажав утепани сме во мозокот.
Иди побарај колку:
- рудници имаме за бакар, олово, цинк, а успат се вади злато.
А немаме модерна топилница
- колку имаме разни други природни богатства и минерали ко мермер, доломит (2 во свет по квалитет) и сл
- индустриски објекти со целосна инфраструктура која е доста скапа кога би градел нова. ФЕНИ, ЈУГОХРОМ, Скопски Легури, Макстил, Миталстил и остали во тој круг, ФЗЦ 11 Октомври, ОКТА, итн итн
- супер климатски услови за афион индустриски коноп, вирџинија тутунот. Тоа да се дозволи без регулации никој нема да бара субвенции.
- 100ци милиони евра секоја година излегуваат само преку дивиденди, а кај се трансфер цени и други манипулации.
Има уште, но се е џабе кога немаме акал во тимбата.
Напади немаше кога требаше да има, па сеа ќе имало, ја додуша ако не прејде во групњак тоа утре ќе бидам задоволен.Се надевам дека утре во таунхол дебатата барем пола од овие напади ќе ги видиме и према заев![]()
Знам, саркастично и иронично ми беше тоа пишаноНапади немаше кога требаше да има, па сеа ќе имало, ја додуша ако не прејде во групњак тоа утре ќе бидам задоволен.
Epa namesto da kokodakas kako rasipana gramofonska ploca ili lobotomiran papagal daj nekoja direkna i realna sporedba za brojot na ljocki vo segasnava kosovska javna kuka i site prethodni vladi.Edna decenija pomina, nikoj ne kazuva oficijalno kolku ljocki imashe vo vladata na VMRO, dali ustvari imashe mnogu poveke ljocki nego makedonci i kade e tuka pravoto na zastapenost spored procentite i opevaniot ramkoven.
Ја искина Глупевска со прашањето " Вие дали ќе гласате ? "![]()