- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.348
- Поени од реакции
- 26.350
Па едноставно скренаа последниве денови... срцки тиеСекој што бојкотира за мене е противник на државата
Кога нема либертаријанска партија, морам со ВМРО да се задоволам...не дека е според мој мерак ама подобро од СДСМ. А националните прашања за кој ВМРО е посилна ги гледам од контекст на самоопределување и лична слобода. Како и да е не сум краен либертаријанец или анархокапиталист мислам дека државата има улога во општеството и минимално во економијата т.е. умерен либертаријанец сум (барем според политикал компас). Јас би за подесна и по прокапиталистичка улога на ВМРО ама ова со социјализмот на СДСМ и антипатриотизам е многу понеприфатливо од Грујо и Компанија. Реално изборот е меѓу СДСМ и ВМРО мене ми е поблизок ВМРО. Не дека се сложувам со нив напротив за 50% имам различни ставови ама со СДСМ имам за 80-90%.Кажа дечкото кој 10години гласал за дпне и Грујо.
Дпне и дерегулацијаСтефус бе, кај забега
Бате, некој од фамилија да не ти го користи профилот или од сабајле едно верглаш а попладне друго
Примери имаме, Србија, Либија Украина итн итн, дали е некст левел или што ти ја знам, НЕ сакам да дознаам лично ако кажете не.
Твоја мајка Русија, тешко дома ќе ги реши пензиските проблеми, па Балкан ќе средувала. Ој таму радуј се на пијано пи*е.
Izgleda nie na kraj na silata na evro atlantskive sili ke se priklucime, u poslednite 15 minuti.Aлетернативата на евро-атланските интеграции е да се давиме во куп сопствени гомна се додека не се сврти тркалото на геополитиката.
Ne sme bogata i bitna zemja za nekoj da ne tepa pa za da mu se pridruzime.Според тебе што е подобро, да не скршат од ќотек, ко Либија,Србија и сл, па да ги молиме и Македониа да не биде во името, или овака мирно да си поминеме.
Сепак една педа земја, со интернет воини, кои во животот се немаат ни степано ( паметно сепак тоа) vs моменталната империја![]()
Епа толку гости, толку поздрави, толку битни луѓе зар идат кај небитниNe sme bogata i bitna zemja za nekoj da ne tepa pa za da mu se pridruzime.
Bukvalno nemame nisto da ponudime na NATO i EU, zatoa i se smesni onie pokana za uslov za pokana ili kako ke ti dojde.
Da bese toa slucajot, uste pred 10 godini ke ne istepaa.
Дпне капиталисти билеЈас би за подесна и по прокапиталистичка улога на ВМРО ама ова со социјализмот на СДСМ и антипатриотизам е многу понеприфатливо од Грујо и Компанија.
A што бојкотираат знаеш ли ти?[DOUBLEPOST=1537724662][/DOUBLEPOST]Овие што ќе бојкотираат, има ли некој понудено план што понатаму со земјава, некоја визија?
Пред месец дена циган не се вртеше на темава, сега земале замав како Заев бил најдобар и најхрабар политичар. Не мириса на арно, циганскава работа заразна е.....не е чудо и да успее референдумов. Али циган како циган....претежно неписмен, се бори за договор што го нема ни прочитано.Ај, вака
Направете уште една анкета, да видиме како стои работава по сите овие кампањи, убедувања, кодошења, тенкови.. Колку да се добие општа слика
Од овие што бојкотираат, да ти одговорам.Овие што ќе бојкотираат, има ли некој понудено план што понатаму со земјава, некоја визија?
kazi mi koj e planot od koga na 30ti ke im kazes "fuck you" na NATO i EU?A што бојкотираат знаеш ли ти?
СамоукинувањеСеверните муртони работат со полна пареа.Плашат со санкции,војни,изолација и штоуште не ако не помине референдумот за самоукинување.
Зошто на сила во Нато ?Од овие што бојкотираат, да ти одговорам.
Кога се потшиша договорот, грција си доби отпис на долгот, што доби Македонија? Кога нешто продаваш, барем земи ќар.
Друго, аир од договорот ние немаме, ќе ќарат некои политичари.
Нема гаранции за влез во еу, во нато на сила ќе не пикнат
Треба нов договор во кој ќе ќари народот а не политичарите.
Сега земи апкај сендвич дури го чекаш авионот за еу
Што понатаму, доколку се сметаш паметен и мислиш со своја глава ќе ги видиш опциите, наместо да те плашат, но дури дремиш по штабови си ја зафркнал
Референдумот не е за влез во НАТО и ЕУ. Јас сум да направиме референдум консултативен со две посебни прашања за НАТО и ЕУ....а ова е глупости у боја, приказни за мали деца. Знаеш деца како се плашат со фори како Баба Рога?kazi mi koj e planot od koga na 30ti ke im kazes "fuck you" na NATO i EU?
Ако не свати, не е целта еу, туку нато, плус имаше еден труд од хан, пред да стани тоа што е. Точно предвиде или режира се ова што се случува. Македонија ќе ја игра селективната точка на мигрантите во еу, ако Македонија влезе во еу, тогаш ќе влезат и мигрантите, ако е во нато, како вазали, ќе ни товарат што сакаат. Истото важи и за Косово и АлбанијаСамоукинување[DOUBLEPOST=1537725016][/DOUBLEPOST]
Зошто на сила во Нато ?