Зошто не пишеш барем водед во проблемот? Форум е и анонимноста ти е загарантирана, башка и слабо кој ја чита оваа тема. Повеќето се фокусирани на темите поврзани со спорт (фудбал поконтретно), религија и политика.Ми треба разговор, мислење од повозрасно лице, може и родител.
Не сакам да го пишувам проблемот јавно од свои причини па би сакала некој да ми се обрати во лична порака.
ekstremno slab, nesozrean karakterза социјалните мрежи, зошто секогаш се враќам на фб иако го деактивирам и викам дека никогаш повеќе нема да се вратам? што е тоа што ги тера луѓето да се враќаат на фб?
Ги бришеш сите слики, па сите пријатели и деактивираш .И нема назад ! Проверено и функционира (кај мене ) . Навиката се губи полека, ке си најдеш друга занимација. Ако ти фали за флертување е друга работа .за социјалните мрежи, зошто секогаш се враќам на фб иако го деактивирам и викам дека никогаш повеќе нема да се вратам? што е тоа што ги тера луѓето да се враќаат на фб?
Стравот да не се биде дел од трендот? Фб ти е тренд кој што полека изумира, младите гледам повеќе се префрлаат кон инстаграм, и тоа е некој вид на тренд, претпоставувам.за социјалните мрежи, зошто секогаш се враќам на фб иако го деактивирам и викам дека никогаш повеќе нема да се вратам? што е тоа што ги тера луѓето да се враќаат на фб?
Неколку причини би рекол.за социјалните мрежи, зошто секогаш се враќам на фб иако го деактивирам и викам дека никогаш повеќе нема да се вратам? што е тоа што ги тера луѓето да се враќаат на фб?
Ајде де амбициозен а седиш дома и си затворен ? Кој вели дека нема или неможе да се заработува добро и кај нас ? Реално ако си таака аамбициозен и квалитетен немаше да седиш и ништо да не правиш. Јас батка почнав со ништо 1500 денари месецот земав (додека студирав) ама ми беше платено превоз и храна . Дипломирав работев за 8800 не лежев и не чекав од моите битно. Оставив си најдов поплатена работа 15000 солидно така ? Продолжив се борев си најдов и подобра и полесна работа што е уште поплатена. Е тоа е амбиција дечко . Инаку сите ај ќе кукаме нема , малку е , ај да си заминеме или незнам што оти амбициозните едвај ги чекаат каде било надвор од Македонија.
Сакав да се навратам на овие два одговори, кои ги добив кога побарав помош или утеха на анонимен форум, никој не ме охрабри туку напротив ми кажаа да се соочам со реалноста И не немам намера да се карам или фалам, туку само да охрабрам, сите оние кои се чувствуваат безнадежно во еден или друг момент, да веруваат во себе и да се борат за она што го сакаат. Бидејќи соништата се остваруваат.Не знам дали ова го пишуваш со доза на цинизам кон оние мамини/татини синчиња. Нејсе...
Проблемот кај тебе се содржи во тоа што имаш преголеми очекувања во оноа што си го постигнал досега со некаков труд. И сметаш дека целиот тек на животот тера праволиниски, вклучувајќи и собирање на плодовите на трудот. Никаде во светот не е тоа така, така и тука во нашава земја. Не дека сега ја бранам нешто, далеку од тоа.
Ти да имаш амбиции како што досега го имаш постигнато оноа што го кажуваш, немаше да жалиш по Македонијава туку пошто-пото ќе ги спакуваше куферите и ќе заминеше.
Зошто не навлезеш подлабоко во „проблемот“ и не пробаш да заминеш па макар и сезонски да работиш некаде за почеток. Пошо нели, веќе имаш искуство за тоа.
Амбициите ти се уништени тебе, делумно поради сликата на нашево општество, но голем дел и по сопствена вина. Секогаш постои избор во животот. Само треба да се има воља. Ако ја немаш, секогаш вината ќе ја бараш кај друг.
треба само да си веруваш на себе т.е. да слушаш што ти кажува интуицијата... ако е време кога депре ти иди само од себе тогаш не оди со инает, прифати го и гледај да не ја одржуваш таквата ситуација како перманентна.Многу сум депре у последно време не знам што ми е, така се чувствувам, поттиснати чувства имам а вака ако гледам објективно на работите најдобар период у живот ми е у материјална смисла и генерално на многу полиња сум средена освен на социјални релации тоа не го ни сметам за проблем барем јас лично како проблем не го сфаќам затоа што функционирам и ваква асоцијална каква што сум е сега од друга перспектива може испаѓа дека тоа е проблемот што вака у себе се чувствувам безволно, тажно, незадоволно...итн.
Ми треба мислење, совет..не знам што да правам баш интензивни непријатни чувства се, како депресија личи да е
Slicna situacija sum i jas, no problemot e toa sto e relativno, ke me fati period od 4 dena epten uzasno u smisla se osekam loso vnatresno neznam kako da opisam, no koga sum na rabota, primer imam 6 dena rabota i nekako preokupiran i ne mislam na nisto osven rabotata, i zatoa vo posledno vreme zimam ekstra denovi saatovi pa nekako si mislam deka mi e win win situacija, em okupiran em finansii.Многу сум депре у последно време не знам што ми е, така се чувствувам, поттиснати чувства имам а вака ако гледам објективно на работите најдобар период у живот ми е у материјална смисла и генерално на многу полиња сум средена освен на социјални релации тоа не го ни сметам за проблем барем јас лично како проблем не го сфаќам затоа што функционирам и ваква асоцијална каква што сум е сега од друга перспектива може испаѓа дека тоа е проблемот што вака у себе се чувствувам безволно, тажно, незадоволно...итн.
Ми треба мислење, совет..не знам што да правам баш интензивни непријатни чувства се, како депресија личи да е
Абе да ама незнам, дали оти во странство сум плус некако брзо се одлучив на тој чекор па сеуште се привикнувам, дали дека сум осамен немам некој свој круг овде па затоа е, шознам.. а знам дека овде така функционира општеството ретко некој да има потесен круг, обично се е пријателска базаZatoa e receno: "Dzabe raboti, dzabe ne sedi."
"Nezaposleni um je Dzavolja radionica."
Epa sigurno e toa - osamenosta, koa nema so koj da se druzes normalno deka nema da se osekas dobro.Абе да ама незнам, дали оти во странство сум плус некако брзо се одлучив на тој чекор па сеуште се привикнувам, дали дека сум осамен немам некој свој круг овде па затоа е, шознам.. а знам дека овде така функционира општеството ретко некој да има потесен круг, обично се е пријателска база
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Совет мал: запиши се на некој спорт, фитнес центар, теретана, кошарка, спа центри, било што каде што има народ. Ем физичката активност подобро ќе ти влијае, ем голема е шансата дека ќе се спријателиш, нормално тоа зависи од твоите способности за социјализација.Абе да ама незнам, дали оти во странство сум плус некако брзо се одлучив на тој чекор па сеуште се привикнувам, дали дека сум осамен немам некој свој круг овде па затоа е, шознам.. а знам дека овде така функционира општеството ретко некој да има потесен круг, обично се е пријателска база
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk