Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Во моментот на промената на името на државата Македонецот ќе седел дома. Ќе остави малцинствата да решаваат за нив. Ќе остават владата да реши за нив. Многу глуп народ сме, не знаеме да си го заштитиме тоа што го имаме. Нека се организира ваков референдум во Франција, Германија, Полска, било каде, дали тие луѓе така ќе реагираат и ќе остават Сенегалци, Турци, или Макрон, Меркел да им решат како ќе им се вика државата. Јас не знам со која совест ќе си седите дома, а сте против промена на името. Против не се искажува со бојкотирање, бојкотирање означува не ме интересира, како сака нека се вика државата, а против се искажува со гласање против. А после ќе зборувате Заев е крив, ни го смени името - предавник еден. Не, не, сите вие што ќе си седите дома, а сте против, вие ќе бидете криви за промената на името.
Точно е се што си напишал.
Педерааната од дпне, вклучително дијаспората која е 99% нивно гласачко тело "решија" дека дремење дома е решението.
Јохан вчера љубел кама и пиштол на фејсбук....п материну, книги ќе се пишуваат за тоа. 20 вморонски пратеници дале фејсбук заклетва и share напраиле на статус на Апасиев - тоа е за у историја...
Ќе дојдеше и дијаспората....ене го оној, пишувал таму жалопојки у графата што ќе пишувало. Да му даеше Мекдоналдс слободни денови може и ќе дојдеше до Македонија, ама и без тоа нема пари за авионска карта, па боље му е вака преку фејсбук да џитне некоја клетва до муртинскиот, кодошите, нато шо се растура, да живее путин исл.
северномакедонски фолклор...

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Eve vaka na primer. Pominuva referendumot, se prifakja dogovorot so Grcija i odime ponatamu...Severna Makedonija.
Sega vo taa Severna Makedonija ke dojde vreme da se pravi popis na naselenieto. Dali ke ima mozhnost Makedonecot da se izjasni kako etnichka pripadnost Makedonec i samo Makedonec bez Antichki ili slavjanski ili ke stoi Makedonec/Gragjanin na Severna Makedonija. Ako e taka bi trebalo istoto da vazhi i za onie shto ke se izjasnat za Albanci ili Bugari, Turci, Srbi so toa shto ke se vovede soodvetna grafa za Albanec/ Gragjanin na Severna Makedonja ili Turchin, Rom, Srbin i.t.n /Gragjanin na Severna Makedonija.
Ponatamu, vo Bugarija i Grcija treba da im se dade moznost na onie shti se chustvuvaat kako Makedonci da se izjasnat kako Makedonci/ Gragjani na N.R B'lgarija ili Makedonci/ Gragjani na Grcija ili Elada, seedno.
A Makedonija mozheshe da vodi pregovori so EU kao nikomu nishto, pod uslov koga ke padne odluka Makedonija da se primi vo istata da se oficijalizira kako Republic of North Macedonia.[DOUBLEPOST=1537498181][/DOUBLEPOST]
Ne e toa patot. Ako tebe posle 27 godini ne ti e jasno deka Makedonija e iskluchok po site megjunarodni prava i povelbi na ON, deka Makedonija e poseben sluchaj kade Megjunarodnata Organizacija gi krshi osnovnite prava na Makedonija kako drzhava ti zhiveesh vo tra la la land.
Етничката припадност на населението во попис нема никакво значење ниту во ЕУ, ниту кај нас. Можеш да се пишеш што сакаш, како џедај на пример.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jedi_census_phenomenon

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.273
Точно е се што си напишал.
Педерааната од дпне, вклучително дијаспората која е 99% нивно гласачко тело "решија" дека дремење дома е решението.
Јохан вчера љубел кама и пиштол на фејсбук....п материну, книги ќе се пишуваат за тоа. 20 вморонски пратеници дале фејсбук заклетва и share напраиле на статус на Апасиев - тоа е за у историја...
Ќе дојдеше и дијаспората....ене го оној, пишувал таму жалопојки у графата што ќе пишувало. Да му даеше Мекдоналдс слободни денови може и ќе дојдеше до Македонија, ама и без тоа нема пари за авионска карта, па боље му е вака преку фејсбук да џитне некоја клетва до муртинскиот, кодошите, нато шо се растура, да живее путин исл.
северномакедонски фолклор...
I so rece Alme , ke bojkotiras ili ke si se nacrtas kako popce pred izbiracko mesto?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Во моментот на промената на името на државата Македонецот ќе седел дома. Ќе остави малцинствата да решаваат за нив. Ќе остават владата да реши за нив. Многу глуп народ сме, не знаеме да си го заштитиме тоа што го имаме. Нека се организира ваков референдум во Франција, Германија, Полска, било каде, дали тие луѓе така ќе реагираат и ќе остават Сенегалци, Турци, или Макрон, Меркел да им решат како ќе им се вика државата. Јас не знам со која совест ќе си седите дома, а сте против промена на името. Против не се искажува со бојкотирање, бојкотирање означува не ме интересира, како сака нека се вика државата, а против се искажува со гласање против. А после ќе зборувате Заев е крив, ни го смени името - предавник еден. Не, не, сите вие што ќе си седите дома, а сте против, вие ќе бидете криви за промената на името.
Нaдевaј се ти сaмo.Ти текнуе Миле кoгa "брцaше" у вреќите?

B

Bafra

Гостин
И мене ми е смешно како "потомците" на античките Македонци ја лапнаа мамката бојкотирам.
Нели на претходните избори грујовата тајфа имаа повеќе гласачи за нив. Сите тие гласачи сега да излезат на референдумот, заедно со дел од тие што гласаа за "дојде живот", (сигурно меѓу нив има кои се против менување име) и да гласаат ПРОТИВ, ќе бидат побројни него ли тие што се ЗА . :toe:

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
И мене ми е смешно како "потомците" на античките Македонци ја лапнаа мамката бојкотирам.
Нели на претходните избори грујовата тајфа имаа повеќе гласачи за нив. Сите тие гласачи сега да излезат на референдумот, заедно со дел од тие што гласаа за "дојде живот", (сигурно меѓу нив има кои се против менување име) и да гласаат ПРОТИВ, ќе бидат побројни него ли тие што се ЗА . :toe:
Бојкотирам е поефикасно одколку да одиш да гласаш ЗА или ПРОТИВ и исто се фаќа

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Тие штo ке глaсaaт прoтив,истo кaкo дa глaсaле ЗА ке ги избрoјaт.Зaр глaсoт нa некoјси бaфрa,микјa,aлмеидa oд кaјгaнa фoрум мoже дa ги рaсипе мaтемaтиките нa Меркел?

B

Bafra

Гостин
Бојкотирам е поефикасно одколку да одиш да гласаш ЗА или ПРОТИВ и исто се фаќа

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk
како бе поефикасно, дај објасни.
Ако сте побројни со ПРОТИВ, сите ќе видат дека народот не прифаќа.
Вака со бојкот, ќе се добие претстава дека има позитивно расположение ЗА, иако многу помал % на народ излегол.....

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Мицкоски и ВМРО се ЗА Еу и НАТО, ама неможат да речат одете гласајте ЗА затоа што цела срж на партијата се коси со промена на името, ќе им пропаднат сите аргументи дека се патриотска, македонска бла бла партија.

Е вака бојкот, знаат дека мнозинството од тоа што ќе излезе ќе биде за па макар биле и 60 одсто од минимумот, и во собрание ќе се земи предвид тоа и ќе го протуркаат преку институции, на крај сите среќни и задоволни.

Политика.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
безсцелно е да се оди на гласање затоа што гласовите можело да ги бројат како сакаат? ова некоја нова практика е или така и порано се правело?

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
безсцелно е да се оди на гласање затоа што гласовите можело да ги бројат како сакаат? ова некоја нова практика е или така и порано се правело?
Oд кoгa пoстoи држaвaвa се местaт избoри,a пoгoтoвo кoгa Еврoпa и Америкa ти се грб.Единственo aкo немa излезнoст,тoгaш мoжaт кур дa пушaт.Тoгaш гoспoд дa се симне немoже дa ги нaмести.

B

Bafra

Гостин
Oд кoгa пoстoи држaвaвa се местaт избoри,a пoгoтoвo кoгa Еврoпa и Америкa ти се грб.Единственo aкo немa излезнoст,тoгaшмoжaт кур дa пушaт.Тoгaш гoспoд дa се симне немoже дa ги нaмести.
Ту брее, сакаш да кажеш дека и едните и другите се наместени од ЕУ и САД.
Ја па сметав дпне биле избрани од народот и се против империјалистите :icon_mrgr: . Штом е така, значи ѓорѓи, иреал, пане и остали тврдокорни, 10 год. ги дупчеле јаничари наместени од ЕУ и САД :P

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom