Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Јака монтажа,

ШТО ПА ИМ ДАДОВМЕ НА ГРЦИТЕ?[DOUBLEPOST=1537192729][/DOUBLEPOST]
Зар и ова талентирано, мудро и чесно дете ќе го плукаат во јавност.
Аманте ве преколнувам форумски колеги, барем тука немојте да му го кратите сонот на овој млад, исклучителен талент. Доволно малата Јана имаше трауми, барем ова дете оставете го на мира!
Така е.. плукајте по татко му. Ишибајте го него, ама оставете го „малиот“ да заврши и да и се најде на.... хммм.... СЕВЕРиНА Маќедони.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.529
Поени од реакции
18.438

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.005
Поени од реакции
51.185
https://www.signal.mk/lazhniot-prints-od-tsrna-gora-i-makedonija-go-odlikuvashe-zoran-zaev/

Ој леле, она кога мислиш дека телетабисиве го пробиле дното, те сечат со демант одма. Го памтам будалава што се праеше принц по Европа па го фатија. Не бе, не е можно ова мајке ми.
Резултат на инерцијата од примање странски емисари и великодостојници. Од цело тоа тапкање по рамо и обеќање брда и долини, веќе се збунија и мислам дека нема кого не би примиле и испоштувале, само на странски јазик да даде поддршка на референдумот и да ја нарече земјава your country

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Резултат на инерцијата од примање странски емисари и великодостојници. Од цело тоа тапкање по рамо и обеќање брда и долини, веќе се збунија и мислам дека нема кого не би примиле и испоштувале, само на странски јазик да даде поддршка на референдумот и да ја нарече земјава your country
Не ли ви е чудно што во владата не дојдоа високи функционери од: Бугарија, Албанија, Грција за да се обратат на граѓаните од „нашата држава“ и да поддржат промена на името?
Овие не се пожелни за имиџот на владата? Најдобрите ни пријатели?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Син му на Хари Локвенец лапнал стипендија од 110 000 долари.Момчето било многу јак ученик и ќе му се најделе за низ Лондон.А вие шо дремите пред Стив кој ве е.е!
Синови и ќерки од партиски ботови и функционери да ти биле млади ајнштајновци. Паметни тие на мама и тато.

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Син му на Хари Локвенец лапнал стипендија од 110 000 долари.Момчето било многу јак ученик и ќе му се најделе за низ Лондон.А вие шо дремите пред Стив кој ве е.е!
Мене најсмешни ми се овие што се пењавеа за ќерка му на шармантниот и еве ќе се пењават во одбрана за син му на Локвенец, па и кога видов дека на ФБ ќерка му на шармантниот ја брани една професорка од ЈБТ во тоа школо небитна како семафор во Чаир :tapp: Мој другар ги исполнуваше сите услови за стипендија за да студира на Беркли и го шиканираа со глупостине од типот на „ти фали документ“. За мајчиниве се кладам цела документација била спремна.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ок, тоа стои. Сепак референдумското прашање не е само за договорот. (може да полемизираме дали е тоа коректно или не)
И излага сега Тодоров, вика мојот став е во рамки на ставот на партијата, јас сум за ЕУ и НАТО, и сум против договорот.
Прашање за милион денари: Каков е ставот на ДПМНЕ во однос на референдумот?

Заради вакви изјави во јавноста сум на мислење декам многу членови и симпатизери на ДПМНЕ ќе излезат на референдум и ќе гласаат против или ќе поништат. Можеби и сум грешка, ќе видиме.
А зошто па баш е прашање за милион денари ?
Уопште не е битно дали вмро има став за референдумот или не. Ама јбг у држава како Македонија каде членот мора да (не)гласа како што ќе му каже партијата, прашањето за ставот на вмро за референдумот добива на важност...

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
А зошто па баш е прашање за милион денари ?
Уопште не е битно дали вмро има став за референдумот или не. Ама јбг у држава како Македонија каде членот мора да (не)гласа како што ќе му каже партијата, прашањето за ставот на вмро за референдумот добива на важност...
Пошто они ако се сметаат себеси за озбилна партија, треба да имаат став. И се тетеравеа со недели ќе го кажеме ставот, ќе го кажеме...и не кажуваат ништо конкретно.
Мене лично гајле ми е, што сакаат нека прават. :D

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Пошто они ако се сметаат себеси за озбилна партија, треба да имаат став. И се тетеравеа со недели ќе го кажеме ставот, ќе го кажеме...и не кажуваат ништо конкретно.
Мене лично гајле ми е, што сакаат нека прават. :D
Милион пати имаат пример кажано дека референдумот не е јасен, дека 3 прашања се ставени во едно (хинт, тоа супер го покажува и статијата со видеото од инфомакс).
Флоскулите што ги пласира сдсм "сериозна партија мора да има став" се зошто не знаат дали ќе го стигнат цензусот па се упрпани.
Да беа сигурни у цензусот ќе ги болеше столе за тоа дали вмро имале став или не.
Момците што вчера (фигуративно) човекот што злоупотреби џип на мвр го ставија главен на одделот за организиран криминал, сеа наеднаш се многу загрижени за демократскиот капцитет на македонското општество и навечер плачат што вмро не кажал јасно дали ќе бојкотираат или не...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
знам дека не го делиш, не ми е тоа муабетот. Ама мора да приметиме дека тоа што личеше на пуштена патка во текот на преговоите дека ќе иаме слеано име од тип на новомакедонци, северномакедонци и слично, што нели беше као од старт отфрлено, по се изгледа дека ќе ни е неминовно, ама на рати.
Па нормално бе брат, не може се' од еднаш да ти залепи у фаца, преголем ризик е зошто сепак постои можност да го сфатиш тоа и да кажеш „еј, не гласам“. Вака, ти кажува во блага форма дека ќе има некакви ситни промени за добрососедски односи и напредок бла бла бла... за која ќе дојде време, за 10-15 години, да се изгубиме.
Не се работи за настани од пред илјада години, од независноста до денес нешто повеќе од четврт век имаш Времена спогодба, Рамковен договор, Закон за територијална прераспределба и сега ова. И цело време ист шаблон на делување.
Од различни аспекти се делува синхронизирано за остварување на иста цел.

Мислам дека нема да биде Северомакедонски Парламент, пошто така ќе го изгубат „македонија“ во целост, повеќе ми делува дека ќе биде Парламент на Северна Македонија.[DOUBLEPOST=1537176162][/DOUBLEPOST]Исто е и за Армија, Претседател и што и да се наброја...
Трагедијате е шо северномакедонски парламент, северномакедонска филхармонија, северномакедонска академија на науки и уметности итн се сеуште институции на условно речено национална земја со во случајот редефинирана, новокомпонирана нација, замисли да биде државна академија на науки и уметности, државна филхармонија итн каде се губи во целост тој предзнак на една дури новокомпонирана нација...затоа шо тоа им пречи на нашите државотоворни автохтони сограѓани, кои во случајот се чувствуаат дискриминирани?! Па или ова или паралелни институции со чисто албански предзнак, змија или магаре изборот.

А во суштина тоа е само уште еден аспект на делување на оној кој им ги влече конците, повторно кон една иста цел а тоа е комплетно редефинирање на оваа територија.

Швајцарија на Балканите сите знаеме дека никогаш нема да бидеме, може да бидеме само некоја полоша варијанта на БиХ.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.118
Поени од реакции
12.698
https://off.net.mk/net-roulette/lokalno/shto-pa-im-dadovme-na-grcite

Што па им дадовме на Грците?

17 Септември 2018 - 12:00

Ееех, да беа барем 10% од сите Македонци партизански деца, не ќе го допревме ова дереџе.

https://off.net.mk/net-roulette/lokalno/jani-bojadzhi-ne-vi-se-plasham-jas-sum-partizansko-dete

Јани Бојаџи: Не ви се плашам, јас сум партизанско дете

17 Септември 2018 - 11:28

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10214998585989740

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom