Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
decki dali moze da se dobie ukaz samo so potvrda od bulgarsko zdruzenie so albanki pasos . roden sum mala prespa albanija. intervju februar 2018 i uste sum na zadolzitelna.[/QUOTE Можно е да добиеш но ништо не е 100% сигурно.
[DOUBLEPOST=1537184016][/DOUBLEPOST]Можно е да се добие но ништо не е сигурно 100%

tgdk

Go-Run
Член од
5 април 2017
Мислења
126
Поени од реакции
169
Минатата недела промена кај двајца пријатели указ еден со документи од брат интервју почеток на 2017та и кај друг со изводи само не знам кога интервју...а денес кај другар отказ од 2014та документ од внук или вујко мислам...а јас и другар киснеме на дополнителна...јас документ од брат он од сестра на интервју ист ден април 2016 и на дополнителна од јули 2017.

Sent from my iPhone using Tapatalk

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Луѓе како е редот статусите?
1. МОЛБАТА Е РАЗГЛЕДАНА С ПОЛОЖИТЕЛНО СТАНОВИштЕ
2. ПРОВЕРКА ОТ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА
или,
1. ПРОВЕРКА ОТ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА
2. МОЛБАТА Е РАЗГЛЕДАНА С ПОЛОЖИТЕЛНО СТАНОВИштЕ.
Мене ми е сега положително, какви се шансите да ја биде работава?
Со какви документи си и каде?
Подолу наведеното не важи за документи преку прв братучед ,а ако си преку родител ја нема проверката од Вицепрезидент.

3.МОЛБАТА Е РАЗГЛЕДАНА С ПОЛОЖИТЕЛНО СТАНОВИштЕ- после 1-6 дена следи-
4.ВАШАТА МОЛБА Е ВКЛУЧЕНА ВО УКАЗ БР(така нешто беше).......(или ако си преку амбасада-Вашето удостоверение е пратено во конзулат ........)[DOUBLEPOST=1537188561][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 196888 Zdravo. Veke podolgo vreme ja sledam temava, pa resiv i jas da prasam nesto
Na intervju bev 13 mart 2017, vo ambasada, so dokumenti preku brat mi.
Od 2 ili 3 juli sum so ovoj status. Da ne znae nekoj nesto? Uste kolku vreme otprilika ke cekam. Eden poznanik mi kaza uste na pocetokot deka za brzo ke bide, ama uste nisto.
Pozdrav
Кај и да е ,за многу брзо ќе ти го потпишат државјанството.

Член од
5 јули 2018
Мислења
237
Поени од реакции
193
Минатата недела промена кај двајца пријатели указ еден со документи од брат интервју почеток на 2017та и кај друг со изводи само не знам кога интервју...а денес кај другар отказ од 2014та документ од внук или вујко мислам...а јас и другар киснеме на дополнителна...јас документ од брат он од сестра на интервју ист ден април 2016 и на дополнителна од јули 2017.

Vnuk ili vujko a porvrda od zdruzenie odnesel li? Aj malku podetalno za da znaeme so ne ceka!

tgdk

Go-Run
Член од
5 април 2017
Мислења
126
Поени од реакции
169
Сега баш видов во чат на фб...документ од внук...а другиот посредникот му побарал изводи и целата работа ја завршил посредникот.

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
So potvrda od Lazar
Ајде што побрзо до указ!
Знам дека си по конзулски пат па ако може да споделиш кој месец ти е регистрирана преписката во Министерството?[DOUBLEPOST=1537191624][/DOUBLEPOST]
Луѓе како е редот статусите?
или,
1. ПРОВЕРКА ОТ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА
2. МОЛБАТА Е РАЗГЛЕДАНА С ПОЛОЖИТЕЛНО СТАНОВИштЕ.
Мене ми е сега положително, какви се шансите да ја биде работава?
Од кога ти е оваа промена,од денес?[DOUBLEPOST=1537192056][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 196888 Zdravo. Veke podolgo vreme ja sledam temava, pa resiv i jas da prasam nesto
Na intervju bev 13 mart 2017, vo ambasada, so dokumenti preku brat mi.
Od 2 ili 3 juli sum so ovoj status. Da ne znae nekoj nesto? Uste kolku vreme otprilika ke cekam. Eden poznanik mi kaza uste na pocetokot deka za brzo ke bide, ama uste nisto.
Pozdrav
На добар пат си,треба само уште малку да почекаш!
Би били добро да споделиш тука на форумов кога ќе имаш промена на статус!

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Ајде што побрзо до указ!
Знам дека си по конзулски пат па ако може да споделиш кој месец ти е регистрирана преписката во Министерството?[DOUBLEPOST=1537191624][/DOUBLEPOST]
Од кога ти е оваа промена,од денес?[DOUBLEPOST=1537192056][/DOUBLEPOST]
На добар пат си,треба само уште малку да почекаш!
Би били добро да споделиш тука на форумов кога ќе имаш промена на статус!
pojma nemam,ne se sekavam :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom