Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.482
Поени од реакции
84.923
Цццц, е колку си настран. Најчудно е што не можам ни да се изнервирам, можеби дека муабетот е од тебе.
Ти рече дека бил ок типот (за на маса или за било каде) што кинел мвр обележја и место тоа систаил УЧК на униформата, што се занимавал со лихва или рекет, а на крајот убил и потоа го запалил труп и колата, за 4000 евра.
И потоа дојде до заклучок дека ја сум настран.
really?

T

Terroir

Гостин
Ти рече дека бил ок типот (за на маса или за било каде) што кинел мвр обележја и место тоа систаил УЧК на униформата, што се занимавал со лихва или рекет, а на крајот убил и потоа го запалил труп и колата, за 4000 евра.
really?
Абе он не е како тебе да ги суди луѓето според нивното минато, не е никаков показател за неговата интелегенција тоа што ставал амблеми на учк и користи стероиди

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Референдумот не ништо друго него уцена.Значи треба да смениме име историја и идентитет.Само господ знае со шо уште ќе не уценуваат понатаму.Замисли која беда соседите да ни ја пишуваат истотијата:Не знам дали во светов има ваков пример.Исто така гарант ќе бидиме уценувани и со мигрантски кампови,тоа е повеќе од јасно.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Има, има, во Штип е контра-маршот, ќе се изнајадат сендвичиња денес сите пијавици партиски
Какви сендвичи бе, имаш погрешен мозок туку сдс им даваат сенГвичи на шарените идиоти и еве сега повторно и за тие за ЗА таканаречена ,,европска Македонија,, ако не ми веруваш прашај ги

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.779
Поени од реакции
9.583
На нет прочитав коментар дека луѓево во Скопје за „машров“ не ги носеле со притисоци како во минатото туку сеа владава (партијата) им излегла у пресрет и само им организирала превоз а они самоволно си дошле, никој не им наредил :D
Не знам зошто досега никој не ги запраша со чии средства се платени автовусите. Собранието со народни пари ги плаќа и нив?
Веќе скоро еден месец гледаме приватни забави на партиите на власт со народни пари.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Како беше оноа „нема да имаме класична кампања туку ќе потрошиме само ххх евра за кампања на социјални медиуми“.
У овие 10 дена видов СЕ, само кампања по социјални медиуми не видов.
Тие ххх евра ги потрошија само денес на автобуси.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.691
Поени од реакции
88.675
Колку сендвичари се собраа денес во Скопје (бројка одприлика)?

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
really?
Се кај тебе се врти кон навреди и клетви, тоа е поради неможноста за здраворазумно дебатирање и незрелост. Таквото безобразие е одлика на недоразвиена свест, па затоа те одбегнувам, сметајќи те за њус појава на либералното размислување донесено како суплимент, т.те. замена за квазидемократијата.
Моето мислење е моје за било што, а доколку не се согласуваш е твое право

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
7.145
Влегоа пред пола саат едни во Brown Sugar, десетина беа, влагаат и одма галама, едниот го зема менито и вика „Ам мене ми се јајт, немат тука нешто за јадење???“, тројца разместуваат маси, четвртиот вика келнерка на цел глас како да е на чешма сред село, вода му се пиело :facepalm: Не знам што е проблемот, се поуверена сум дека сендвичиве од двете страни се канцерот на државава.
Сендвичите им ја даваат најголемата сила на партииве за да ја пустошат државава. Има меѓу нив и луѓе кои се уценети, многу сиромашни, едвај преживуваат со 10000 денари што им ги дава некое партиско говедо, а му црнчат на работа по цел ден, па ја злоупотребува нивната лоша позиција да ги понижува и претвори во робови и искрено ми е жал за овие луѓе. Но повеќето од сендвичиве се ниско интелегентни луѓе, без грам достоинство, без свое јас, верни на нивниот лидер, послушни до таа мера, да ако им кажат и трева да пасат, говна да јадат, ќе го напраат тоа без проблем. И предходно го имам пишано ова, овие се најголемијот проблем на Македонија, овие се најсилното оружје на политичарите.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не знам зошто досега никој не ги запраша со чии средства се платени автовусите. Собранието со народни пари ги плаќа и нив?
Веќе скоро еден месец гледаме приватни забави на партиите на власт со народни пари.
Дали мислиш дека би добил одговор поразличен од „што бе сеа ви смета трошење пари за автобуси? Што ќутевте у време на Грујо? Сеа ви е слободно да зборите па ќе јадете гомна.“? :D

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Дали мислиш дека би добил одговор поразличен од „што бе сеа ви смета трошење пари за автобуси? Што ќутевте у време на Грујо? Сеа ви е слободно да зборите па ќе јадете гомна.“? :D
Прво едните па другите, за исто г..... Се работи

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom