Najdi na Midea web site i pisi.Kako ne moze da se najdat modelite na Midea vo Vivax koga Eve ovoj model na Midea e Ist so toj na Vivax AEZI
http://hidroset.mk/mk/11-midea/31-midea-12
Ne na nekoj si site na hidroset.
Najdi na Midea web site i pisi.Kako ne moze da se najdat modelite na Midea vo Vivax koga Eve ovoj model na Midea e Ist so toj na Vivax AEZI
http://hidroset.mk/mk/11-midea/31-midea-12
Vivaks vo eftinite modeli se prefrli na midea ama vo nordiskite drzavi prodolzi da go.rebrendira Gree Ucrown uste godina dve.Taka Stoese na sajtot na Vivaks za Finska.Abe covek kako 2 godini pa togas ispaga deka Mojata AEZI e gree a do vcera Vie zborevte deka Vivax-ot AEZI-to e vsusnos Midea
A Jas AEZI-TO go imam 3 godini
I e odlicno za cena VS kvalitet
Sami se demantirate
Од каде, па сигурно од продавница. Од каде може? Климата беше за ладење, така да, многу-многу не избиравме. Појдовме, кажавме квадратура и зедовме. Нема што. Е за греење е малку различно.[DOUBLEPOST=1537109607][/DOUBLEPOST]Neznam od kade ovoj ured 2014 so R22, koga uste togas bese zabranet uvoz na R22. Ova e nekoj oldtimer model.[DOUBLEPOST=1537108244][/DOUBLEPOST]
Ti klime nikako da naucis, VIVAX zima od Midea fabrika modeli koi Midea nikogas nema da gi promovira za nivni model. Zatoa i gi nema na Midea web site, nema nikade da gi najdes.
Значи, од овие, Panasonic е најекономична и во долг рок најисплатлива?Кои се тие задоволни, а да не се препродавачи и луѓе од иста ип адреса
Прегледај го приврзокот 196838
Од она што последниов период го разбарував низ интернетот овие се клими кои што според мене се најблиску цена-перформанси базирано врз еуровент сертификат.
Најбитно од се е да провериш кој и е лимитот на климата што сакаш да ја купиш ако не сакаш да тресиш заби на минусни температури. Сепак на 2-3 години имаме такви зими па да не треба да доплаќаш дополнително за греалки и струја.
Јас не би зел ни Грее ни Вивакс затоа што немаат документ. Реално се евтини и многу луѓе ги имаат но како буџет клима би ја издвоил Haier, кој според мене би бил подобар избор од овие две. За 1000 евра можеш да земеш две тундри 5.5 и 3.5 не верувам дека би згрешил.
Втор совет, купи грее клима, но пази да не ти ја увалат пошто тоа е она што знаат најдобро да го прават
Прегледај го приврзокот 196839
@Astra_Astra и сите останати, ова е уште еден обид за манипулација ако не си доволно информиранTundra со "документ" на греење ептен економична
G класа или по нашки Шкљ класа.
Прегледај го приврзокот 196842
Еве уште една манипулација, нигде не ја спомнува цената од 48990 на клими мк и тимокомпјутерс за панасоникот туку нормално таа поскапатаHansol 42.990den
SCOP 4,7
Pdesign 3,5kw
Panasonic Z12 52.990den
SCOP 4,9
Pdesign 3,2
Za 0,2 pogolem SCOP imaiPanasonikot zaradi toa sto pomalce gree samo 3,2kw.
ama i 10.000den e Panasonikot poskap, pari sto tesko ke ja vratat investicijata posto smetkite za struja u 100den ke se razlikuvaat.
ECONAVI + INVERTERDali Panasonikot ima twin kompresor?
Dali ima greaci?
Dali e optimizirana za greenje?
Kako raboti? nikoj neznae
Zasto da dade nekoj 10k pojse koga osnovnoto greenjeto ke bide isto.
Da ne go vrakjam postot so Jorkot dosadni ste so toj dokument koj neznaete da go tumacite, Hansolot e vrvna klasa model ne e niska Vivax klasa. Ne mi treba dokument ako masinata ima sve sto treba.
A zoshto nema vrachunat SCOOP?@Astra_Astra и сите останати, ова е уште еден обид за манипулација ако не си доволно информиран
ова со Г класа е напишано затоа што не е пресметан SCOP, но не значи дека навистина има G во штедливост.
Тоа SCOP е сезонски пресметан COP и иако го нема во сертификатот, имаш посебен пресметан COP за сите температури и на +7 и на -7 и на -15.
Аман нека го банира некој овај Стрелец, ќе заеби многу луѓе.
Инаку првата Панасоник во мојот список е најштедлива од сите, има најдобар софтвер што знае да управува со температура во соба.
Им фали што негреат, сите имаат 3,5кw само на ладење, на греење ти ги заокружив со црвено кругче колку даваат на -10CАјде пак да прашам - што им фали на новиве модели Vivax.
Тоа не знам, но можам да ти гарантирам дека не е круцијално нешто. Некаде ќе видиш дека некои клими имаат SCOP 5.1 на греење, а тие да ти рачунале на warmer climate. Тука фали параметар за SCOP на average climate, нешто што еуровент не го пресметал.A zoshto nema vrachunat SCOOP?