Најекономично греење и ладење

Член од
21 август 2015
Мислења
72
Поени од реакции
28
HAHAHAHAHHAHAHA.........[DOUBLEPOST=1537104694][/DOUBLEPOST]povikaj prijatel[DOUBLEPOST=1537104903][/DOUBLEPOST]Super si e Vivax, zimaj dodeka ima....da ne se potrosat.
Искрено вака, мене вашиве препукувања не ми се од корист. Инаку имаме Vivax за ладење веќе 4-5 години, супер си е, задоволни сме, па затоа може и такви разгледувавме. Може не се чудо на техниката, ама и Gree не се. За Haier никој ништо нема да каже?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Искрено вака, мене вашиве препукувања не ми се од корист. Инаку имаме Vivax за ладење веќе 4-5 години, супер си е, задоволни сме, па затоа може и такви разгледувавме. Може не се чудо на техниката, ама и Gree не се. За Haier никој ништо нема да каже?
Таа Vivax ако ви е од пред 4-5год е со ознаки кои почнуваат со G....и тие вивакси се ГРЕЕ.
А вие слободно земете си сега од новите Хрватските :)
Eve edna od tie remarkirani GREE vo Vivax klimi.....GEEI serija so Z (Zhuhai) na nadoresnata :)
GREE-Vivax.jpeg vivax-cool-acp-12ch35geei-3.5kw-geei-serija-slika-35946373.jpg vivax-cool-acp-12ch35geei-3.5kw-geei-serija-slika-35946374.jpg
f83.png

Последно уредено:
Член од
1 јуни 2014
Мислења
191
Поени од реакции
281
Каков "грев" направи,спомна клима која не е Gree.Одма се активираа дежурниве кои ти ги спомнав погоре.Мислам дека некои работи ти се појасни сега.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.533
Поени од реакции
2.831
Do pred dve godini Gree gi pravese klima uredite za Vivax t.e. od samiot pocetok na Vivax.
Gree odluci da ja prekine sorabotkata so Vivax pred dve godini. Istoto ke se sluci i so C&H.
Pricinata e jasna.[DOUBLEPOST=1537105838][/DOUBLEPOST]
Каков "грев" направи,спомна клима која не е Gree.Одма се активираа дежурниве кои ти ги спомнав погоре.Мислам дека некои работи ти се појасни сега.
Covekot ne e zapoznat so toa sto go ima t.e. deka ima Gree klima ured spakuvan vo Vivax.
Normalno da e zadovolen, ali treba nekoj da mu kaze deka toj ured sto go ima ne e veke toa vo Vivax.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.533
Поени од реакции
2.831
Uste nesto da znaes, na Midea oficijaniot sajt nema da najdes nitu eden model na Vivax.
http://www.midea.com/global/products/air_conditioning/residential_air_conditioner/ac_split/ Znaes zosto, zatoa sto Midea nestoi zad tie modeli na Vivax. Ete , uste nesto nauci.[DOUBLEPOST=1537107469][/DOUBLEPOST]
Abe covek kako 2 godini pa togas ispaga deka Mojata AEZI e gree a do vcera Vie zborevte deka Vivax-ot AEZI-to e vsusnos Midea
A Jas AEZI-TO go imam 3 godini
I e odlicno za cena VS kvalitet
Sami se demantirate :)
Moze samo da e model kraj na 2015 ili pocetok na 2016.[DOUBLEPOST=1537107530][/DOUBLEPOST]
Te molam ako ne e problem, kazi ni koj model na Vivax go imas.

Член од
21 август 2015
Мислења
72
Поени од реакции
28
Таа Vivax ако ви е од пред 4-5год е со ознаки кои почнуваат со G....и тие вивакси се ГРЕЕ.
А вие слободно земете си сега од новите Хрватските :)
Eve edna od tie remarkirani GREE vo Vivax klimi.....GEEI serija so Z (Zhuhai) na nadoresnata :)
Прегледај го приврзокот 196833 Прегледај го приврзокот 196834 Прегледај го приврзокот 196835
Прегледај го приврзокот 196837
ACP-12CH35LCO Значи сепак не е Gree

Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Uste nesto da znaes, na Midea oficijaniot sajt nema da najdes nitu eden model na Vivax. Znaes zosto, zatoa sto Midea nestoi zad tie modeli na Vivax. Ete , uste nesto nauci.
Znaci i ti nauci deka Vivax ne e so gree od pred 4 godini a ne od pred 2
A toa dali ima Midea web sajt ne mi e bitno bitno e deka Midea e Edna od najpoznatije kompanii za klima uredi i deka uste od vremeto imase modeli na Fonko klima uredi proizvedeni vo fabrikata na Midea i tie uredi Bea mnogi kvalitetni i den Denes se koristat bez nikakov defekt

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.533
Поени од реакции
2.831
Neznam od kade ovoj ured 2014 so R22, koga uste togas bese zabranet uvoz na R22. Ova e nekoj oldtimer model.[DOUBLEPOST=1537108244][/DOUBLEPOST]
Znaci i ti nauci deka Vivax ne e so gree od pred 4 godini a ne od pred 2
A toa dali ima Midea web sajt ne mi e bitno bitno e deka Midea e Edna od najpoznatije kompanii za klima uredi i deka uste od vremeto imase modeli na Fonko klima uredi proizvedeni vo fabrikata na Midea i tie uredi Bea mnogi kvalitetni i den Denes se koristat bez nikakov defekt
Ti klime nikako da naucis, VIVAX zima od Midea fabrika modeli koi Midea nikogas nema da gi promovira za nivni model. Zatoa i gi nema na Midea web site, nema nikade da gi najdes.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.962
Поени од реакции
8.163
Nekoj ili nikoj, zemi citaj dobro, ima mnogu zadovolni...prezadovolni korisnici na Gree.
Niknavte odednas kontra Gree kupista, mnogu e jasna pricinata....ve boli.
Кои се тие задоволни, а да не се препродавачи и луѓе од иста ип адреса

Здраво. Ајде ве молам за помош. Планираме да купиме две инвертер клими.
upload_2018-9-16_16-20-17.png

Од она што последниов период го разбарував низ интернетот овие се клими кои што според мене се најблиску цена-перформанси базирано врз еуровент сертификат.
Најбитно од се е да провериш кој и е лимитот на климата што сакаш да ја купиш ако не сакаш да тресиш заби на минусни температури. Сепак на 2-3 години имаме такви зими па да не треба да доплаќаш дополнително за греалки и струја.

Јас не би зел ни Грее ни Вивакс затоа што немаат документ. Реално се евтини и многу луѓе ги имаат но како буџет клима би ја издвоил Haier, кој според мене би бил подобар избор од овие две. За 1000 евра можеш да земеш две тундри 5.5 и 3.5 не верувам дека би згрешил.

Втор совет, купи грее клима, но пази да не ти ја увалат пошто тоа е она што знаат најдобро да го прават
upload_2018-9-16_16-30-18.png

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.533
Поени од реакции
2.831
Prasaj se zosto.[DOUBLEPOST=1537108561][/DOUBLEPOST]
Eden sovet, na forumov dobi dosta mislenja, imas sigurno mnogu prijateli. Otidi vidi sto imaat, prasaj gi i donesi si resenie od luge sto imaat nekakov klima ured.
Tuka imas mnogu glasnogovornici za se i sesto.

Последно уредено:
Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441

Kajgana Shop

На врв Bottom