Најекономично греење и ладење

Член од
23 ноември 2016
Мислења
525
Поени од реакции
511
@murto sto se palis tolku, smiri zivci, pa ti na drva se grees so te tangiraat klimive tolku ?
Jas ja prodadov japankata zasto za taa klima od navodno visoka klasa i 1000evra platena cena ocekuvav prvo da NE krcka vnatresnata, vtoro da ima normalen AutoFan zasto trebase da gree 38m2 ama kutrava od 2ra brzina nemrdna i nemozese da gi zgree tie 38m2 so AutoFan. Moze ako dezuras pored nea i najcesto Fanot rucno go menuvas treta ili cetvrta.
Za tie pari Fala....ona ima hardver, ama od iskustvo rabotese mnogu poslabo od toa sto go ocekuvav, zatoa i korisnickite iskustva se najvredni.
Sea procitav na drugiot forum deka vekje ne se ni proizveduvala...taka da uste pogolemo zadovolstvo imam sto ja uvaliv za 600evra :)
Kako i za klimive,taka i za mene siris dezinformacii. Jas nekolku pati te pokaniv da dojdes i uz rakiice da prodiskutirame za greenje,izolacija na objekti,pa togas slobodno kazuvaj na sto i kako se gream.
I japonecot duvase ladno kamen koga bese vo defrost?
Ja kupi greeto ili od rabota ti ja dadoa?
Odamna tvrdese deka ne rabotis vo gree, a sega pocna i ponudi da davas tuka.
Detski raboti pravite
Ne izigravajte superheroi pod maski,ako sakate transparentnost i kvalitetna diskusija jas sum raspolozen. Vo sprotivno pecalete si,i ne imenuvajte bezpotrebno

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.962
Поени од реакции
8.163
Чаре, да си отвориме нова тема каде препродавачи на клими нема да може да постираат и да споделуваме аматерски кориснички искуства?

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.533
Поени од реакции
2.831
Decki, dajte argumenti. Dosta so tie izlitani stosovi za japonski brendovi kaj nas, od koi nema nitu eden model made in japan.
Sto pati vi kazav i ke vi povtoram, nema veke ovci za sisanje. Nema da kupam nikogas toshiba/mitsu ako ne e made in japan. Koga ke donesat takvo nesto kaj nas togas diskutirajte za japonski brendovi.
Za kineski, ke si kupam kineski brend GREE/HAIER/MIDEA, ne tosiba/mitsu made in china ili made in turkey.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Чаре, да си отвориме нова тема каде препродавачи на клими нема да може да постираат и да споделуваме аматерски кориснички искуства?
Корсник сум јас и имам аргументирано све, а од @murto ако очекувааш корисичко искуство он глуми дрвар и може да ти каже колку кубика земал за зимава.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.533
Поени од реакции
2.831
A vo kontekst na predhodnoto, da znaete, vodecki brendovi vo Kina se GREE i MIDEA. Site ostanati, Haier/Chigo/TCL/Hisense/Galantz se deset pati pomali vo odnos na dvata giganti.[DOUBLEPOST=1537045146][/DOUBLEPOST]OEM brendovi, kako Vivax/C&H/Sinclair, pomalite lokalni podobro da ne gi spomnuvam, se brendovi koi menuvaat proizvoditeli skoro sekoja godina vo zavisnost od cenata. Samite si deklariraat sto sakat, od pricina sto ne se proizvoditeli i nemaat sto da izgubat.
Toa oznacuva deka slednata godina mozete i da imate model na nekoj OEM brend sto veke go nemaat, vo prevod, nemate garancija za rezervni delovi i servis.

Последно уредено:
Член од
23 ноември 2016
Мислења
525
Поени од реакции
511
Корсник сум јас и имам аргументирано све, а од @murto ако очекувааш корисичко искуство он глуми дрвар и може да ти каже колку кубика земал за зимава.

Ne mozes seljackoto da go iskorenis,pa zadnje da ti e haha. Neka bide po tvoe
Koj go interesira kolku kubika drva kupiv,od kade,koga...slobodno vo poraka ke mu dadam kontakt,osven prodavacite na gree - so niv indirektno ke bideme vo kontakt

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.962
Поени од реакции
8.163
Исто така претходно кога бараа 3.5 клима вие почнавте да ги фалите 5.5, прашуваат за еден модел давате информации за сосема друг, се случуваат работи од типот "па за 60000 денари ќе земаш клима што нема вифи, земи си грее од 40000 со фифи со се" а за проблемот што го има воопшто да не се одговори.

Оној што не се разбира може лесно да подлегни на такви преварантски фори и затоа мислам дека голем дел од дискусиите воопшто не се фер и заминуваат во погрешна насока. Подобро од дрвар да се добие информација за некоја клима што ја користел отколку намерни заташкувања и прикривање на информации

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500

Ne mozes seljackoto da go iskorenis,pa zadnje da ti e haha. Neka bide po tvoe
Koj go interesira kolku kubika drva kupiv,od kade,koga...slobodno vo poraka ke mu dadam kontakt,osven prodavacite na gree - so niv indirektno ke bideme vo kontakt
Јапонецот дува у дефрост, мојата НЕ, па пријател имаш монтер со 100Амбери наместрени него прашај го[DOUBLEPOST=1537045755][/DOUBLEPOST]
Исто така претходно кога бараа 3.5 клима вие почнавте да ги фалите 5.5, прашуваат за еден модел давате информации за сосема друг, се случуваат работи од типот "па за 60000 денари ќе земаш клима што нема вифи, земи си грее од 40000 со фифи со се" а за проблемот што го има воопшто да не се одговори.

Оној што не се разбира може лесно да подлегни на такви преварантски фори и затоа мислам дека голем дел од дискусиите воопшто не се фер и заминуваат во погрешна насока. Подобро од дрвар да се добие информација за некоја клима што ја користел отколку намерни заташкувања и прикривање на информации
Што ти значи тоа 3,5ка или 5,5ка прво знаеш ?
На ладење се тие ознаки.....ако грее со 3,5кw тоа значи ли дека треба и на -10C да даде 3,5Кw или само на +7....ти што бараш ? такви со 3,5Kw на -10Ц коштаат 1000евра....што не ти е јасно ?
Мислиш Klime ima 3,5ka у Вивакс варијанта и за 25.000 ке ти даде 3,5Kw на -10?
Има шипак....

Последно уредено:
Член од
23 ноември 2016
Мислења
525
Поени од реакции
511
Јапонецот дува у дефрост, мојата НЕ, па пријател имаш монтер со 100Амбери наместрени него прашај го[DOUBLEPOST=1537045755][/DOUBLEPOST]
На ладење се тие ознаки.....ако грее со 3,5кw тоа значи дека треба и на -10 да даде 3,5Књ а такви коштаат 1000евра....што не ти е јасно ?
Мислиш Klime ima 3,5ka у Вивакс за 25.000 што ке даде 3,5Kw на -10?
Има шипак....
Deka se zalea nekoi vasive ladno duvale vo defrost.
Toj so maramata? Ve pozdravi site, i "ve pofali za strucnosta". Nego i nigeriska klima da mu dadat ke montira,gi zima parite i si odi.
Nego,klimava od rabota ti ja dadoa?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Se zalese samo eden.....onoj sto mu ja uvaliv Mitsu za 600evra, Vlavot....site znaat koj se zalese, gjabe protnuvas muebeti posto 3dena vrtese strim od mojata Amber koja nitu napravi defrost (ima post za ova i na bugarskiot forum koj go pratele strimot)....drugo nesto imas za deinformacija ?
Da od rabota i platena mi e, sakas fiskalna da ti pokazam? Drugarti dava fiskalni i garancii ?
Odnego ni LomoEco ne bi zemal posto nedava garancii.....a prepoznatilv e so maramata, privcina poveke da go izbegava koj ke go vidi :)
nerabotam ja za sekoj za da go napravam PRO....si biram kaj ke otidam

Последно уредено:
Член од
23 ноември 2016
Мислења
525
Поени од реакции
511
Se zalese samo eden.....onoj sto mu ja uvaliv Mitsu za 600evra, Vlavot....site znaat koj se zalese, gjabe protnuvas muebeti posto 3dena vrtese strim od mojata Amber koja nitu napravi defrost (ima post za ova i na bugarskiot forum koj go pratele strimot)....drugo nesto imas za deinformacija ?
Da od rabota i platena mi e, sakas fiskalna da ti pokazam? Drugarti dava fiskalni i garancii ?
Odnego ni LomoEco ne bi zemal posto nedava garancii.....a prepoznatilv e so maramata, privcina poveke da go izbegavam :)
nerabotam ja za sekoj za da go napravam PRO....si biram kaj ke otidam
Ne se zivciraj, poleka. Pocna da mesas brzini, ne mi e drugar, cat pat sorabotuvame.
Vo edno se slozuvame, deka maramata ne mu stoi :)
A za fiskalnive, se nadevam vie ste cisti ;)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Ne se zivciraj, poleka. Pocna da mesas brzini, ne mi e drugar, cat pat sorabotuvame
Соработувате чат пат?
Арно си кажа.... те мислеа немаш веза со клими ;)
А за батеријата Литиумска што мислиш, он со кого соработува? Смрди ко сардина дека е за едни ама ај да не го цинкам

Последно уредено:
Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
GREE SUDAN
Afrika pazaraot na gree
R22 uste pravat i posle mnogu prodavale
GREE LOMO ZA AFRIKA so R22
gree sudan1.png [DOUBLEPOST=1537052208][/DOUBLEPOST]GREE VIOLA ZA AFRIKA
gree sudan2.png

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.962
Поени од реакции
8.163
На ладење се тие ознаки.....ако грее со 3,5кw тоа значи ли дека треба и на -10C да даде 3,5Кw или само на +7....ти што бараш ? такви со 3,5Kw на -10Ц коштаат 1000евра....што не ти е јасно ?
Мислиш Klime ima 3,5ka у Вивакс варијанта и за 25.000 ке ти даде 3,5Kw на -10?
Има шипак....
Затоа да се здрави и живи сертификатите каде точно можеш да си провериш на која температура која клима колку топлина може да испорача. Нешто што Грее го нема и единствен доказ некои квази јутуб клипчиња кои имаат веродостојност 0. Плус изгледа со ова се самодемантираш дека евтини клими како грее сепак не можат на минусни температури да испорачаат предвидена топлина и дека треба да се купува скапа клима.

Se zalese samo eden.....onoj sto mu ja uvaliv Mitsu za 600evra
Како после да се верува на човек ко тебе... Со вакви постови и увалувања на клими (без разлика што си му продал на некого на старо, истото сигурно го викаш потоа како си увалил нова грее клима), а притоа фалење за истото пропадна бизнисот. До сега прочитав многу луѓе кои што поради ваквата кампања се откажаа од купување на грее клима. Доколку се потрудат да посочат на што се треба да се внимава на идни купци на клими падна продажбата на грее климите за 50%. За жал македонскиот народ сепак важи за еден од понеионформираните кога се во прашање вакви работи, се пали за евтина цена да добие три класи подобро, а тоа за жал никогаш не се случува

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
Novoto grree fairy nisto novo
Ednoreden izmenuvac, pak kapilara
POLNENJE 0.55 grama SMESKI, demek konecno ke napravime nesto da ne trosi mnogu
gree f.png
isti oznaki, ama koga -15, koga -22 si go deklariraat
27.5 kila sto zelezo samo koristat