Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Kur me boli ti sto mislis se dodeka te oslovuvaat severnomakedonec. Uste po milo mi ke mi bide deka dedoti ke doceka da vidi deka djabe si go rizikuval zivotot fakajki voski po nekoj vukojebini izigruvajki partizan ili taka nesto.
Jas ke odam i podaleku ako pomini referendumot. Da bidi kaznivo i po doma so septenje da se narecis makedonec a ne pak da ti se zgresi slucajno vo javnost takvo nesto da recis. Taka da batali ti pator, zajko , merkel i neznam koj, ova cisto za moj kef i za moja dusa go pravam, za takvite kako tebe da si griznat od kurot od maka posto se praevte mnogu pametni i kurnazi. E pa pak da se kurcite :pusigo:[DOUBLEPOST=1536917953][/DOUBLEPOST]
Odi cekaj bombi za smilkovsko ili istrazuvaj zosto go ubile starecot ili so Almeto prajte so ke prajte.
P.s trebase da ti stani jasno deka nemam nekoja vrska so VMRO uste koga nemam ni R od religioznost za razlika od tebe em vojvoda, em religiozen baska sade um na tebe. Kako stvoreni ste so Almeto eden za drug. Ke se nadopolnuvate.
Ти беше најпаметен и жестоко дудлаше кај фамилијата. Уште си уверен дека си бил во право и сега мислиш дека треба да појачаш со дудлање уште повеќе.

Еве да ја поздравам и јавно администрацијата што ми навредуваш фамилија и ги трпи твоиве форумски расправи со квалитет на сенилна селска баба.
Штом не им смета на модераторите - да му го земеш на дедо ми, северномакедонскиот!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Еве да ја поздравам и јавно администрацијата што ми навредуваш фамилија и ги трпи твоиве форумски расправи со квалитет на сенилна селска баба.
A не, на владе, спанџбоб и бијонс, нема љутиш на форумов. Рул оф тамб ти е тоа.[DOUBLEPOST=1536924709][/DOUBLEPOST]
А замисли да го наместат референдумот и ова движењево Бојкотирам да се претвори во тивка граѓанска непослушност? .
Кога немаше за време на Груевски такво нешто, или за време на Бранко, па сега ќе имало. Надевај си се ти.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
После 30-ти да знаете како добро ќе се осеќате кога ќе се разбудите, европски.

T

Terroir

Гостин
Во какви гомна не спопикаа Грујо и Заев како држава просто не ми се верува...

Првиов почна одлично во 2006 за да заврши како најголем криминалец и буквално се најлошо што може да се каже за човек, од мегаломанските проекти како Скопје 2014 и милиони фрлени за фејк барок до инсталирање на партиски потрчковци во секоја можна институција (вклучувајки го и судот) до прислушкување и провизии за се и сешто.

Директна последица на ова погоре е тоа што народот испатен како и секогаш, дојде време да се надева дека црпнат криминалец од Муртино ќе ги спасува..
А кадарот на неговата партија се чини и без знаење и без идеја, па затоа сите карти ги фрлија на едно и единствено а тоа е Европската унија и Нато. Огромна грешка и штета направија што ги фрлија сите карти на тоа поле, по секоја цена со Димитров направија договор а Грци како Грци приметија дека им се договара по секоја цена на првиве и ни шибнаа многу лош договор од секој аспект реално гледано. Сега штетата е веќе направена, позициите јужниве си ги зациментираа и нема бегање од тоа..
Дека некогаш ќе имаме подобар договор се сомневам, ако пропадне референдумот повторно сме наебале народски кажано а и конците ќе ги стегнат од “горе“ според мене односно нема да помине ова туку така - ќе скратат фондови, проекти и народот како и секогаш директно ќе ги сноси последиците од политиките на нашите политичари

Дебилите викани „лидери“ во моментов Заев и Мицковски мораше да се договорат околу единствено прашање за рефендумот а тоа би било ова во темава значи Нато и евентуално Европска унија за која секако уште еднаш ќе треба да се изјасниме (ако некогаш дојдеме воопшто до тоа). Вака секој тера на своја страна, народот никогаш повеќе поделен и ако пропадне референдумот за што се огромни шансите мислам за некоја година не очекуваат големи внатрешни проблеми..

Решението за држава како нас е една изборна единица и отворени листи, инаку тешко дека ќе не биде за жал

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.686
Поени од реакции
88.651
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Дајте кажите ми баш вие нешто за тоа, како ќе ги тераат присилно по автобуси на митинг у Скопје.
Цел сум се претворил во уво.
:vozbud:
Ти па како да е нешто ново на нашава политичка мизерија, речиси 30 години. На сила е кога работата ти зависи од партијата, или па може да имаш непријатност, или па да испаднеш од „потенцијалните“ за работа (или на сопруг/а, деца..) и мораш да одиш. Искрено, ретко кој би се „мрцварел“ дури и да ја поддржуваш работата за која треба да се оди.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Пази богати народот бил исправен пред уште една историска одлука!Па нели услов за влез во ЕУ и НАТО беше да ја свиткаме кичмата?:cautious:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Ти па како да е нешто ново на нашава политичка мизерија, речиси 30 години. На сила е кога работата ти зависи од партијата, или па може да имаш непријатност, или па да испаднеш од „потенцијалните“ за работа (или на сопруг/а, деца..) и мораш да одиш. Искрено, ретко кој би се „мрцварел“ дури и да ја поддржуваш работата за која треба да се оди.
Овој систем значајно го унапреди и доведе до совршенство твојот стопан. Колку да се знае.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Па да не дојдеше "патриотското ВМРО" на власт во 2006та, односно некако да останеа на власт СДС до кај 2009, големи беа шансите да не не блокира Грција и да влеземе во ЕУ.СДСМ може да ги плукаме за скоро се во тој период додека беа на власт, освен за водењето на надворешната политика, имавме огромна подршка од ЕУ за некој да го посере тоа за 2 години.До 2005/06 ги имавме спроведено скоро сите реформи кои ги бараше ЕУ, бевме рамо до рамо со Хрватска во преговорите.
За НАТО бевме понапред и од Албанија, и од Хрватска. Не беа проблем реформите за НАТО.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Све Ок со ова, ќе се тргне скурца name issue и остали срања, за и со што некои мафијаши правеа политички кариера и милиони евра успут.
Него смешното е што глеам почнаа да се вртат дебати по ТВ со анализи и прашања за ЕУ поготово од/ до постари лица/ пензионери како и што ќе добиеме у ЕУ , ко демек одма на први Октомври у ЕУ влагаме, а пустото може од овие нема ни пола да ги дочекаат -ЕУ продобивките- пошто мин 2025 ќе бидеме ЕУ членка, а со новиве "чешлања" од ЕУ што се најавуваат може и преку 2030 да се оди ...

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Изгледа дека од некоја за нас неразбирлива причина сме им битни на САД и НАТО да опстанеме како држава. Инаку неможам да си го објаснам целиот овој труд и ангажман што го вложуваат САД, Германија..... најпрво околу решавање на спорот со името (никогаш немаше да имаме никаков договор ако грците не беа притиснати), сега еве околу неговата имплемантација. Столтенберг како ништо друго освен Македонија да нема за работа, Могерини и Хан повеке се овде отколку дома, од САД нема кој не дојде па дури и Трамп му стори абер на Хорхе да биде умен, Меркел не удостои со посета....... изгледа и кучињата си ги држат врзани па во ова време коага на балканов се поизвесно е прекројување на гарниците кај нас е се така мирно и изненадувачки конструктивно и насочено кон влезот во нато. Никој не подига етнички тензии и не спомнува делби, сите вредно работат за интеграција на земјава во нато и еу.
Целава работа е за голема аналбаниа.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Два председатели ни убија, за кратко време и т.н., да не набројувам.
Прво, еден загина (Борис), а од кај знаеш дали бил убиен? На „рекла-казала“?[DOUBLEPOST=1536933172][/DOUBLEPOST]
.. можете вие на 30 Септември да станете од кревет и да заокружите ЗА!!!..
И што ако заокружиме ЗА? Референдумот е нели консултативен, па исходот нема обврзувачко дејство врз никого. Впрочем... џабе референдум. Плус, прашањето е дебилно, не може човек да одговори ни со ЗА, ни со ПРОТИВ (Како она, „Дали дома те знаат дека си педер?“)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom