Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.491
Поени од реакции
24.265
Од друга страна ако излеземе барем 900.000 на 30-ти и гласаме ЗА ќе ни се фатат и УЧК и Косово и муџахедините. Само на кого да му го објасниш ова, радо би војувале отколку да го сменат името. Кој ти гарантира после дека пример нема да ти го земат цел имот, ако ја изгубиме војната? Ебате глупиот народ.
А и што не кажаа порано за војнава, што баш пред референдумов и кога почнаа да спомнуваат на секоја ТВ и да твитаат излегоа и дечкиве на форумов со таа информација? Гледам сите се паметни, учени, деца на место, со педигре и пред се солидни геополитичари. Пратат дека Тачи дошол во Скопје или Столтемберг намигнал и знаат точно да ги прочитаат пораките. Зар некој не насети дека изборот е или менување име или војна пред тоа да го кажат на твитер и на телма. :confused:
Jas nikade nemam spomnato vojna, za drugite neznam ;)

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Во право си дека има право да не каже но тој е претседател на најголемата партија и тоа како мора да има став и истиот тој да го брани. Ако е за бојкот нека повика на бојкот и нека излези на улица, нека мобилизира членство, тој нека ги намами неутралните. Кукавички е од една страна да му се лижи на ЕУ и НАТО а од друга да повикува на бојкот. Тоа што Заев не можи да ја искористи состојбата на ВМРО е друг муабет.
па човекот убаво си кажа, тој е за Нато и Еу ама е против капитулантскиот договор, сега тој не е крив што муртинецов го згрешил прашањето. Еве тебе да те прашам, да беше прашањето дали се согласуваш со договорот со Грција , а така требаше да биде, ти што ќе одговореше ? да или не ?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.173
рно незнам која ви е фрката сега пред референдум да правите делби, војни, Илириди и штотијасзнам... а пред нецела година кога го носеа законот за двојазичност штама беше на темава (од вас сеа што хистеришате) :toe:
Jas na primer, pamtam deka koga se pregovarase, na prasanje od novinarite dali Makedonija rizikuva nesto ako nema resenie ,Stevo Pendarovski so smiruvacki ton kazuvase deka nisto nema da e strasno, Zaev pak kazuvase deka ako MK ne vleze vo evropa , Evropa ke vleze vo MK

Mene zborot na Zaev i Stevo mi se dovolno za da spijam mirno bez strav od vojna.
Ne znam zasto sega na nivnite poddrzuvaci toa odednas ne im e dovolno.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Jas na primer, pamtam deka koga se pregovarase, na prasanje od novinarite dali Makedonija rizikuva nesto ako nema resenie ,Stevo Pendarovski so smiruvacki ton kazuvase deka nisto nema da e strasno, Zaev pak kazuvase deka ako MK ne vleze vo evropa , Evropa ke vleze vo MK

Mene zborot na Zaev i Stevo mi se dovolno za da spijam mirno bez strav od vojna.
Ништо не е исто откако Тачи дојде во Скопје.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
Во право си дека има право да не каже но тој е претседател на најголемата партија и тоа како мора да има став и истиот тој да го брани. Ако е за бојкот нека повика на бојкот и нека излези на улица, нека мобилизира членство, тој нека ги намами неутралните. Кукавички е од една страна да му се лижи на ЕУ и НАТО а од друга да повикува на бојкот. Тоа што Заев не можи да ја искористи состојбата на ВМРО е друг муабет.
Не може да повика на бојкот од проста причина што доколку повика, меѓународната заедница ќе го го обвини и него и ВМРО дека се анти НАТО и ЕУ. Поради тоа ќе земат, же ги изолираат, ќе им ја истопорат цела машинерија и пари контра нив, ќе ги испозатворат сите и ќе го симнат Мицко од претседателската фотеља као крушка. На негово место, ќе донесат црв како Петар Богојески или Кожувчанка кој ке ги спроведе сите нивни наредби.
Од тој аспект ќе испадне Мицко џабе терал инат со бојкот и му го праел кејфот на народот, кога коа ќе ќе згусти работата народот нема многу многу да се секира за неговиот пад. А и да се секира, ќе нема како да го спаси.

Затоа ова решение е најоптимално. Не ги љути баба рогите, а во исто време не повикува да се гласа. Сите ја разбравме скриената порака што ја испрати.
А за воља на вистината, демек сите чекавме да видиме што ќе каже Мицко или Заев па потоа да одлучуваме како ке гласаме.
Во моментов во МК, сите до еден знаеме што ке правиме на 30 Септември. На никој не му треба Изјава на Мицко или Заев за да одлучи.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Во моментов во МК, сите до еден знаеме што ке правиме на 30 Септември. На никој не му треба Изјава на Мицко или Заев за да одлучи.
Има што сеуште не знаат.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.775
Поени од реакции
9.579
Прашањето на референдумот не е дали си за влез во еу и нато и прифаќање на договорот туку дали си за влез во нато и еу преку прифаќање на договорот. Значи не е прашањето дали си за влез во еу и нато туку дали сакаш влез во тие организации со прифаќање на договорот. Ако гласаш против тоа значи дека не си за влез во еу и нато со прифаќање на договорот а не дека си против влез во еу и нато. Убаво си е прашањето само ,,рѓавом курцу и длаке сметају,,.
А зошто не беше просто Дали го прифаќате договорот со Грција??

Зошто цела кампања е насочена искличиво за придобивките од ЕУ и НАТО, а ни буква нема за договорот.

Целта со прашањето беше таква со цел да има пропаганда про ЕУ и НАТО и сега да надуваат балон од очекувања дека кога ќе се случи тоа ќе ни паѓаат пари од небо и да заборави народот дека со договорот ни се врши целосно бришење на идентитет, историја и културно наследство.

Другата цел со ваквото прашање е и од политичка гледна точка да доведе до изјаснување кон став против или бојкот од страна на ВМРО- ДПМНЕ и врз база на тоа да ги прокламираат како против ЕУ и НАТО со цел изолација и обид за уништување на самата партија со тоа што ќе се влијае на разни начини (дали во раскинување на соработка со десничарите од ЕНП, дали со влијание во форма на елиминирање на коалиционен потенцијал во албанскиот блок - тоа што му се случи на Груевски итн...).

Не е случајно така поставено прашањето. Гледате само во дел од сликата, но не и целата слика.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.494
Поени од реакции
5.595
па човекот убаво си кажа, тој е за Нато и Еу ама е против капитулантскиот договор, сега тој не е крив што муртинецов го згрешил прашањето. Еве тебе да те прашам, да беше прашањето дали се согласуваш со договорот со Грција , а така требаше да биде, ти што ќе одговореше ? да или не ?
ДА ќе одговорев. Шо сакаш да кажиш, дека ќе издејствуваше Мицко подобар договор? Како што издејствува некој во минатите 27 години? Ова е шансата, сега и никогаш повеќе. Досега толку ЕУ и цел свет не се заангажирале за нас и нема да се случи ова повторно. Досега ниту една влада не сакаше да го реши прашањето оти беше поважно да си владеат на рајат и да не го иритираат народот. Кој ни гарантира дека следната гарнитура нема да не излори повторно како минатите 3 децении и ќе се занимава со краткорочно богатење. Проблемот со името требаше да биде решен досега, јас не мислам да губам овде уште 20 години со Бранко, Љупчо и Грујо политичари и ветувања за европа а никој не сака да си ги извалка рацете.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Колку закани се упатени кон партијата?
Знаеш ли некоја да кажеш?
(макар, со свои зборови, онака детски како што можеш)
Не знам. (Колку си надмен овде, чудо едно)[DOUBLEPOST=1536833225][/DOUBLEPOST]
Која закана :O ?
Во смисол дека „ако не направиш вака и вака, ќе те снајде тоа и тоа“. Политички закани, не по живот.[DOUBLEPOST=1536833322][/DOUBLEPOST]
Епа ајде, да најдеме некој паметен што ќе ги натера да уфнат грците и да заплачат и да не признаат.
Па што да правиме? Да се самопоништиме? Гледам дека натаму оди инсталираната власт. Од прв ден работат на таа агенда, можеби натурена, за да бидат на власт. Сеедно.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ајде со изјавите за војна можи ќе уплашите некого да излези и да гласа за на референдумов.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
...Република Македонија Скопје...
Белки Република Македонија (Скопје).

Ама пак, побоље е Северна, нели. Твојата стара желба за „орга омнес“.[DOUBLEPOST=1536834037][/DOUBLEPOST]
Зборот на Заев не вреди ни 1 мин. Човекот е светски рекордер во менување на мислењето (да не речам лажење) во политиката. Ваков политичар не верувам да имало, ниту да има.[DOUBLEPOST=1536834240][/DOUBLEPOST]
Пошто се правиш многу паметен, а не си - одговори ми на следново прашање со "ДА" или "НЕ":

"Дали си за да те ебат и тебе и жена ти со користење на кондом?"

Поставено е исто како што е поставено прашањето на референдумот.
Малку подобро ќе го дефинирам:
"Дали си за НАТО и ЕУ со ебење и тебе и жена ти?"

Белки за влез во НАТО и ЕУ не е проблем едно „ебење“, нели? Е сега, можеби нема да е едно, ама пак... не се пропушта шансата за НАТО и ЕУ.

Последно уредено:
Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Белки Република Македонија (Скопје).

Ама пак, побоље е Северна, нели. Твојата стара желба за „орга омнес“.[DOUBLEPOST=1536834037][/DOUBLEPOST]
Зборот на Заев не вреди ни 1 мин. Човекот е светски рекордер во менување на мислењето (да не речам лажење) во политиката. Ваков политичар не верувам да имало, ниту да има.
Аууу светски рекордер, се си мислам дека неможи да се падни паторот од прво место за лажење.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Мицкоски ме послуша мене. Го читал форумов и прочитал како пишувам дека треба да каже дека не го прифаќа договорот, луѓето сами да одлучат како ќе гласаат.
Оти прашањето не е еднозначно поставено па да се одговори со ЗА или ПРОТИВ. На 3 прашања, можни се 8 одговори.
(Јас лично имам домашни обврски на 30-ти, па и да сакам не ќе можам да гласам)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom