Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
12.812
Луѓе мора да гласате "ЗА" на референдумот.
Ќе еволуираме од Македонци во Северно Македонци, како што еволуираше Грејмон во Метален Грејмон, тоа ти е појак дигимон, не го бојкотирајте напредокот на Македонија!:anco:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Primer tie shto ja lapnaa fotomontazhata so upaljach.
Dajte neshto pointeresno u kampanjava za/protiv/bojkotiram da vidime. :D
Си терам јас моја агенда и тоа на заебанција, дури слушам мотивација, инспирација и медитација. Екарт Толи, Вејн Дајер, Дипак Чопра, Лес Браун, Џим Рон, Тони Робинс итн. :icon_lol:.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Си терам јас моја агенда и тоа на заебанција, дури слушам мотивација, инспирација и медитација. Екарт Толи, Вејн Дајер, Дипак Чопра, Лес Браун, Џим Рон, Тони Робинс итн. :icon_lol:.
Сузана Турунџиева ја забораи....

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.266
Мене не, зборувам само дека ВМРО нема легитимитет после ова да зборува против договорот, кога самите не заземаа став. Џабе е отпосле зборување ние вака ние така, против бевме не знам што, еве им ја шансата да се изјаснат против договорот, не се изјаснија, ај гитла тогаш.

Народот ќе го бојкотира референдумот, не им требаат овие да им кажат што да прават, но тие самите се откажаа од борбата против договорот, иако знаеме дека цело време им беше маска оваа игра дека се не знам какви патриоти (еден куп глупости направија), но сега се покажа и на дело. Народот да бил спокоен ќе го одбранеле они името, ете гледаме како го бранат, со молчење.
Cekaj sega ne mi si bas jasen, tebe sto ti e makata? Sakas da pomini referendumot ili ne sakas?
Ako sakas da pomini togas stavot na VMRO ti odi vo priog i treba da pisuvas tuka pozitivno za mudrata odluka na Mickovski ili ako veke si tesko sarenoliko komunjarsko kurtonce barem da se raduvas deka strancite go istegnaja za usi itn itn. Vidi imas tuka primeri eden kup kako toa bi trebalo da izgleda. Ako ne sakas da pomini referendumot togas sto ti e gajle sto kazal Mickovski, Zaev ili bilo koj. Na kraj na krajovite imas izjavi vo diplomatski stil kolku da se reci i posle si imas vnatrepartiski nasoki sto i kako treba da se pravi, pa koj kako miluva. Ne za djabe smee da glasa sekoj polnoleten gragjanin na republikata a ne sekoj gragjanin na republikata cunkim na decata i na clenovite na SDSM mora da im se nacrta kako da glasaat. I koga sme kaj SDSM oti za niv nesto ne recis vo smisla slepo ke go poslusaat rakovodstvoto onaka kako sto im nalaga tuku po difolt zemas deka site tie po avtomatizam ke izlezat i ke glasaat kako za niv demek opravdano. Sto se tie spored tebe? Ovci, telinja, lugje bez mozok , kremot vo republikata, intelektualata ? Nema tamu niti eden sto razmisluva so svoja glava pa se krstis vo toa sto rekol Mickovski ili clenstvoto na VMRO? Kaj ti e clenstvoto na SDSM, DUI kurle madle?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.266
буцо, кажи им у штаб дека незадоволни задено се пишуе
поправете и вратите се, со нов фотошоп
Vojvodo kazi im u stab deka Starecot ne go otepaja radi sto ja falel Katica Janeva.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
900 илјади гласови на референдумот нема теорија да добијат. Ќе им фалат 200 илјади гласови и више.

После на диво ќе мењаат устав со притисоци и купувања на пратеници.

Катастрофално ќе биде ако го истуркаат договорот без подршка од мнозинство на етничките Македонци. А сигурен сум дека скоро во ниту една етнички Македонска општина нема да го надминат цензусот.
Има огромен процент на луѓе кои со години/децении не излегуваат на гласање, било да станува збор за референдум, локални, парламентарни или претседателски избори ... вакви индивидуи ги има со лопата да ги ринеш во секое маало, село, улица, зграда... или ги мрзи да одат да гласаат или едноставно се незадоволни генерално од системот, државата, незадоволни од сите политичари и политички партии и дигнале комплетно раце од политиката и од гласањето !
П.С. Најчудни ми се некои копуци кои излегоа и гласаа на претходните избори за нели да падне диктаторот Грујо од власт, а сега истите тие некако не им се излегува на референдумот !
Референдумот не се однесува на тоа дали е некој за/против ВМРО или за/против СДСМ, референдумот е со цел да се затвори еден 3 децениски спор и да се отворат вратите на нашата држава кон евро-атлантските асоцијации !

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.266
900 илјади гласови на референдумот нема теорија да добијат. Ќе им фалат 200 илјади гласови и више.

После на диво ќе мењаат устав со притисоци и купувања на пратеници.

Катастрофално ќе биде ако го истуркаат договорот без подршка од мнозинство на етничките Македонци. А сигурен сум дека скоро во ниту една етнички Македонска општина нема да го надминат цензусот.
Ama strancite , strancite , strancite. Niv nikako da gi vmetnes vo ravenkata.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.957
Ama strancite , strancite , strancite. Niv nikako da gi vmetnes vo ravenkata.
Тие си имаат свои интереси што ги бранат. Моментално нивниот интерес (на САД) е да не пикнат во Нато. Европска Унија е далечна фантазија. До тогаш грците најмалку уште еднаш ќе не закрпат.

Член од
22 февруари 2015
Мислења
193
Поени од реакции
279
Cekaj sega ne mi si bas jasen, tebe sto ti e makata? Sakas da pomini referendumot ili ne sakas?
Ako sakas da pomini togas stavot na VMRO ti odi vo priog i treba da pisuvas tuka pozitivno za mudrata odluka na Mickovski ili ako veke si tesko sarenoliko komunjarsko kurtonce barem da se raduvas deka strancite go istegnaja za usi itn itn. Vidi imas tuka primeri eden kup kako toa bi trebalo da izgleda. Ako ne sakas da pomini referendumot togas sto ti e gajle sto kazal Mickovski, Zaev ili bilo koj. Na kraj na krajovite imas izjavi vo diplomatski stil kolku da se reci i posle si imas vnatrepartiski nasoki sto i kako treba da se pravi, pa koj kako miluva. Ne za djabe smee da glasa sekoj polnoleten gragjanin na republikata a ne sekoj gragjanin na republikata cunkim na decata i na clenovite na SDSM mora da im se nacrta kako da glasaat. I koga sme kaj SDSM oti za niv nesto ne recis vo smisla slepo ke go poslusaat rakovodstvoto onaka kako sto im nalaga tuku po difolt zemas deka site tie po avtomatizam ke izlezat i ke glasaat kako za niv demek opravdano. Sto se tie spored tebe? Ovci, telinja, lugje bez mozok , kremot vo republikata, intelektualata ? Nema tamu niti eden sto razmisluva so svoja glava pa se krstis vo toa sto rekol Mickovski ili clenstvoto na VMRO? Kaj ti e clenstvoto na SDSM, DUI kurle madle?
Море, нејкам да помине референдумот. Што има да кажам за СДСМ се испосраа и на устав и на се. И ВМРО исто, ама нели тие се правеа патриотите, нели ги штитеа државните интереси, вака, така. Јајца немаат нашите политичари, исплашени зајци, не смеат да им пркосат на ЕУ. Единствено Апасиев вреви нешто, ама па кој фактор е тој 10 000 гласови не може да собери.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Бегале од Димко како ѓавол од темјан :icon_lol:.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom