Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.380
Mоментално се води војна помеѓу левицата и вистинската десница во ЕУ. Прв што го јаде беше Груки - следен можеби Орбан. Така да и ВМРО ако повика на бојкот ќе ја исклучат од сестринските партии и ќе стане маргинална како народната.
Тектонски движења има во ЕУ кој ќе победи ќе видиме
.https://telma.com.mk/eu-otvori-protses-protiv-orban-odlukata-veke-e-donesena-zhestoko-ke-vozrati-ungarskiot-premier/
ЕПП и онака ништо не значи за Дпмне кога немаат можност да пратат пратеници во Европското собрание. А дома голем дел од народот и не знае што е ЕПП значи нема никаква улога ако ги исклучат. Едино Груки се радуваше ко ќе му излезеше прилика да се сретне входник со некој политичар па ПРот му работеше. Нешто што и Зајко добро умее гледаќи ги гафовите со Меркел.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Исто така дека нема да има закон за двојазичност, менување на име... Си се фатил за банални работи. Само „слепец“ не гледа зошто се инсталира поразената партија (лидерот) на власт. Спротивно на македонската (не незаконска, но задолжителна) пракса.
Си изумил дека во 2008 беше донесен законот за јазици и во сите програми на Дпмне пиши за референдум, зошто сега толку страв од референдумот ? А за поразена партија, слушнавме во бомбите кој нема легитимитет кај народот изминатите 10 години.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
И ти сакаш, секогаш кога гласаш за ВМРО ДПМНЕ. Најверојатно не си им ја прочитал програмата.
Не умри магаре до зелена трева.
Дрн дрн, јариња.

Во програмата на ниту една партија не стои промена на уставното име. И Заев до „завчера“ викаше „никако промена“. Јас сепак имам повисоко ниво на достоинство. Мене не може партиски лидер или партија да ме натера на тоа. Но, ако тебе може, ако имаш желба за промена на името, бори се за тоа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Mоментално се води војна помеѓу левицата и вистинската десница во ЕУ. Прв што го јаде беше Груки - следен можеби Орбан. Така да и ВМРО ако повика на бојкот ќе ја исклучат од сестринските партии и ќе стане маргинална како народната.
Тектонски движења има во ЕУ кој ќе победи ќе видиме
.https://telma.com.mk/eu-otvori-protses-protiv-orban-odlukata-veke-e-donesena-zhestoko-ke-vozrati-ungarskiot-premier/
Само што Груевски не е никаква десница.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
... и заев така упрпан ке си замине.
Заев ќе прави како што ќе му кажат „газдите“. Секако, ништо свое не направи. Напротив, за се излажа и се избламира. Почнувајќи од „оставка ако изгуби на избори“... има многу.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Не умри магаре до зелена трева.
Дрн дрн, јариња.

Во програмата на ниту една партија не стои промена на уставното име. И Заев до „завчера“ викаше „никако промена“. Јас сепак имам повисоко ниво на достоинство. Мене не може партиски лидер или партија да ме натера на тоа. Но, ако тебе може, ако имаш желба за промена на името, бори се за тоа.
Навистина, ти можеби не си знаел или не ти соопштиле, но ВМРО ДПМНЕ не само што ги продолжи преговорите со Грција, туку и прифати полошо име од сега предложеното, тоа беше Македнија (Скопје). Има и аудио записи кои го потврдуваат ова. Провери на интернет.
Секогаш во предизборие и ВМРО и СДСМ не кријат и истакнуваат дека ќе ги продолжат преговорите за промена на името и тоа и го прават.

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Протоѓер се разболе пред бомбите за изборите во 2011, Судијата Шабани го одложи „Титаник“

Секогаш на браникот на татковината.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.434
Поени од реакции
4.356
Митко Јанчев: Не се согласувам со одлуката на ВМРО-ДПМНЕ, гласав за излегување на референдумот.

Каменот од блиску доаѓа.
Јанчев е моментално најсветлата точка во дпмне и најверојатно новиот лидер откако ке се свестат и ке го нашутираат мицкоски.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
На одмор Хургада во Египет одам, а за Нова Година во Куба, фрижидерот ми е најмал проблем мене :icon_lol:.
Снег ќе видиш некогаш? :)[DOUBLEPOST=1536744094][/DOUBLEPOST]
ЕПП и онака ништо не значи за Дпмне кога немаат можност да пратат пратеници во Европското собрание. А дома голем дел од народот и не знае што е ЕПП значи нема никаква улога ако ги исклучат. Едино Груки се радуваше ко ќе му излезеше прилика да се сретне входник со некој политичар па ПРот му работеше. Нешто што и Зајко добро умее гледаќи ги гафовите со Меркел.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Конард ги донесе на власт 2006, по мое мислам дека значи.[DOUBLEPOST=1536744288][/DOUBLEPOST]
Само што Груевски не е никаква десница.
Па добро така се декларираше...

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Ti ne im se zamaraj, na 30 ti sabajle, zaedno so ciganite, banjat i sreden , prv nacrtaj si se da glasas kako sto ti kazal zaev sega, a ne kako sto ti kaza pred da dojde na vlast. Znaese on deka so svoja glava mislite.
Ние што имаме еу пасош не гласаме, веќе сме во еу.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.358
Поени од реакции
21.777
Како што читам на темава, провладиниве куртони видно вознемирени после одлуката на Мицкоски да завземе неутрален став за референдумот.

Се однесуваат како вошки кога некој ќе им се помоча во гнездото. Изгледа патот до цензус ќе биде потежок отколку што очекуваа. :icon_lol:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.491
Поени од реакции
24.264
Мицката вели "Прајте што сакате", што го кажува потиштен човек кој ја предава борбата, кој се откажува од лидерството. Епа толку братче, имаше кратка и неславна кариера.
A tebe treba nekoj da izleze i da ti kaze sto da napravis ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom