Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Воа местењево гласови од искуство ли го кажувате?
Зошто сте гласале до сега на избори кога сте знаеле дека ќе бидат наместени?
Еве ќе ти кажам прва и најпроста разлика меѓу избори и референдумов. На избори имаш партиски набљудувачи, кој и да увиди нерегуларност што оди во прилог на едниот (автоматски не оди во прилог на другиот), пријавува. Референдумов ќе го набљудуваат Обсе, Одихр, Мост, итн итн. од кои на сите им е во интерес да помине. Партиски набљудувачи нема.

Второ, запознаен си со случувањата од референдумот во Шкотска? Ова се прашања од кои поголем интерес има меѓународна заедница (читај САД) него самите ние, а кога е тоа у прашање, се користи се легално и нелегално да се оствари. И со бојкотирање според мене голема е веројатноста да успеат да го средат цензусот, ама со искачање и гласање против, им местиш пенал :)

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.312
Поени од реакции
3.699
Многу чудни сте ми ко за во 21 век... сериозно мислите дека на рефередумов нема да успее?
Чим големите сакаат така ти сакал неќел ќе посакаш исто...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.684
Поени од реакции
88.641
На последните парламентарни избори во 2016 кои вооедно се сметаат и за едни од помасовните избори кои се случиле во земјава, излегле 1.191.854 гласачи или приближно 66% од населението.

Ај сега направете математика како ќе се исполни цензусот кога пола народ планира да не излага на референдум :icon_lol:

Ќе не влечат за уши? :icon_lol:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Шекеринска е дефиниција и олицетворение на злото.
Таква арогантна и лажлива гадура, страшна работа.
Штом ја видам во истиот момент ми се повраќа, кења и гади во исто време. Троен ефект предизвикува.
Прашај луѓе што ја зачекале како асистент на електро, тие што ги познавам од таа генерација викаат дека поголемо ѓубре се нема родено на планетава.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.463
Поени од реакции
23.406
Колку е глупаво тресењето за што ќе каже Мицковски... Ако чекаш воџата да ти каже како треба да мислиш ондак тури крст на државата. За жал тоа отсекогаш било начин на живот кај нас. Се надевам овој пат нема да испаднеме без'рбетници и ќе успее бојкотот на референдумот.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Научени се друг да размислува на нивно место. Дозволија таква пичка како овој гелосаниот да им се измоча, сега за инат гласајте ЗА

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.316
Поени од реакции
15.486
Прашај луѓе што ја зачекале како асистент на електро, тие што ги познавам од таа генерација викаат дека поголемо ѓубре се нема родено на планетава.
Mene mi beše koleška na elektro( godina porano ona beše...bidejki za razlika od mene ona izbegna služenje n voen rok), nekoi ispiti i zaedno gi slušavme poradi izmeni vo nastavata.
Ja pamtam deka ne se družeše so običnite lugje...nesto kao krem se zanašaše
A pošto bev člen na naučno nastavnički sovet....sum ličen svedok na glasanjeto za asistent.....Panovski nokti otkorna koga taa ispadna uste vo prviot krug.
Glasanjero se povtoruvaše se dodeka ne pominaa taa i Čundeva( taa zaslužuvaše i toa mnogu).
Izvisi eden veće magister so 9.7 prosek....a iskubanata togaš imaše diplomirano i bez magistratura

PS. najinteresno mi e što vo toa vreme Marta....ex ministerkata od Vmro togaš intenzivno se družeše so Jani Makraduli....ne se delea ni denje ni noće

Член од
29 септември 2011
Мислења
2.137
Поени од реакции
2.325
Сдс ќе истера се што може да се истера плус на денот на референдумот до 12 ќе излезе се што е нивно и сигурно а после 12 тимовите на сдс по избирачки ќе се обидат да истераат максимум што може да се истера на гласање.Дека ќе излезат и плашливи Вмровци ќе излезат ама и тоа според мене нема да е доволно искрено мислам дека макс до 800 к може да има излезеност ако не и помалку.Како и да е после референдум се ќе се реши во собрание а Мицко ќе бара предвремени не за да победи на истите туку да си креира нова прстеничка група.Инаку во моментот Вмро е страшно поделено а Мицко нема лидерски способности за да направи обединување најмногу затоа што друг го команди.Заев колку и да е отепан со Мицко како лидер на Вмро ќе нема зима за него.

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
На последните парламентарни избори во 2016 кои вооедно се сметаат и за едни од помасовните избори кои се случиле во земјава, излегле 1.191.854 гласачи или приближно 66% од населението.

Ај сега направете математика како ќе се исполни цензусот кога пола народ планира да не излага на референдум :icon_lol:

Ќе не влечат за уши? :icon_lol:
Овие шо седеле дома до сега се најопасни.Веруваат дека ќе влеземе во ЕУ уште на 31 за они веднаш на први да можат со нашиот пасош да одат на запад :tapp:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Мицкоски: Секој да гласа по сопствено убедување.
80% од бојкотирачите ќе прашаат што да заокружат.

Член од
22 февруари 2015
Мислења
193
Поени од реакции
279
ВМРО е најкукавичката партија. За вакво најбитно прашање да не искажат став, да не повикат на бојкот или гласање против, ебате пичките. Нели тие беа патриотите, што кур не го бранат името сега, им се плашат на ЕУ и НАТО, не смеат збор да им кажат. Со кое лице во иднина ќе ни зборуваат за чување на националните интереси, кога молчат како ороспии при најбитниот момент за Македонскиот народ?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.999
Поени од реакции
51.169
Мицкоски: Секој да гласа по сопствено убедување.
80% од бојкотирачите ќе прашаат што да заокружат.

Ti ne im se zamaraj, na 30 ti sabajle, zaedno so ciganite, banjat i sreden , prv nacrtaj si se da glasas kako sto ti kazal zaev sega, a ne kako sto ti kaza pred da dojde na vlast. Znaese on deka so svoja glava mislite.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
ВМРО е најкукавичката партија. За вакво најбитно прашање да не искажат став, да не повикат на бојкот или гласање против, ебате пичките. Нели тие беа патриотите, што кур не го бранат името сега, им се плашат на ЕУ и НАТО, не смеат збор да им кажат. Со кое лице во иднина ќе ни зборуваат за чување на националните интереси, кога молчат како ороспии при најбитниот момент за Македонскиот народ?
немој и ти сега, кога Грујо зборуваше за национални интереси ние викавме "му виси газот", се исмејувавме "мигрантии мигрантии, муџахедини на граница" и слично, човекот си кажа што не очекува ако дојде на власт гнојот од муртино ама ние сеир гледавме, сега викаш кај се патриотите, изгледа сега тие ќе гледаат сеир, секој народ добива тоа што заслужува.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.433
Поени од реакции
4.356
Од синоќа ДПМНЕ се самоукина како сериозна партија, натаму ќе биде само предмет на подбишега. Војводите сакаа ама немаа муда ниту чесно да повикаат на бојкот. Не се сложувам со бојкот ама ако ДПМНЕ сака да бојкотира тоа е негово законско право, но серковците немаа храброст ниту да повикаат на бојкот па нешто како пички под кошула ,,секој да постапи според сопствено убедување,,?! Па секој ке постапи според сопственото убедување и без постоење на ДПМНЕ и вакво кењање. Ако си сериозна партија мораш да имаш став за референдумот, макар тоа било и бојкот. Цвикерот требаше барем да каже какво е неговото убедување и како тој лично ке постапи. Но толку од лидерството на мицкоски. После ова, Заев има бришан простор веднаш по референдумот да закаже предвремени избори и да ги збрише ДПМНЕ како што ги збриша и на локалните. Најдобра варијанта за ДПМНЕ беше синоќа да повикаше на масовна излезност на референдумот и гласање против. Ке се знаеше дека секој глас против е глас за ДПМНЕ. Ако успееше ДПМНЕ да изнесе 400 - 500 000 народ кој ке гласа против, независно од крајниот исход на референдумот, тоа ке значеше дека дпмне во блиска иднина ке се врати на власт а со тоа ке се спасеше и фамилијата од апс. Вака ке бидат боксерска врека за СДСМ и џогери за бришење на судските ходници.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom