- Член од
- 30 ноември 2007
- Мислења
- 7.464
- Поени од реакции
- 5.881
Си се измачил за да испаднеш "паметен"Da ne se zbuna malce. Ili deka vo podrum bese pa mozi zatoa neznaes ama tuka e cicko Vlade ta mi ti objasni nekoj raboti za da ne glumis Siptаr budala. Od koga ima povekepartiski sistem ili sto bi rekle demokratija po nasi imalo dva referendumi. Edniot za nezavisnot a drugiot za teritorijalna podelba na republikata. Ovoj vtoriot e onoj bitniot za koj ti se imas zbunato ili si bil vo podrum. Togas SDSM bese na vlast( isto kako i sega ) i togas SDSM povika na bojkot za da nema dovolna izlezenost so sto propadna referendumot ili bese neuspesen bas so ovaa taktika koja im ja pripisuvas na VMRO samo sto togas gledaa koj izlegol na referendum i tie go jadea stapot. Taka da od kade dobi takov zaklucok deka ova e Vmrovska taktika stvarno ne mi e jasno. Sigurno i ti si slusnal za ona Nekoi prasanja ne zasluzuvaat odgovor. E pa toa bese na SDSM kovanica vo vrska so referendumot so koja jasno im kazaa na clenstvoto da ne izleguva da glasa.
Dobro be vo tie podrumite nemavte struja, radio televizija nesto. Ili strogo samo na mnozenje se frlivte. Dodusa i so ke pravis po celi godini vo podrum, dosadno e. Vlegvate dvajca , izlegvate dvaeset dusi. Kako zajacinja[DOUBLEPOST=1536533087][/DOUBLEPOST]
Kako betonot ovoj pat? Go pogodivte soodnosot oti prosliot pat vi raspuka![]()
Вмро тактика се употребуваше во локални,парламентарни, претседателски избори ... и референдумот е гласање, тактиката важи за сите гласања.
Може да се употреби и она: обезбедување 10 гласачи, не мора да гласат ЗА.