Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Da gledale nazad koi iminja dobile... :pos:

Vmro lani celo leto nemase nikoj 3 meseci u ministerstvo, posle fati promena na vlada i deca primeni na prestizni fakulteti ne otidoa oti ispustija rokovi za visi i potpisi radi retardite.

Istava stipendija ja imase dobieno lani zenska mi, koja ne otide radi vmro, ja ima i godinava i e vo ist grad i fakultet so istive pari. Dobi od vlada na sdsm iako e od vmro familija, i sega sto pravime?

Ili da napomenam deka 5 lugje imase samo prijaveno a stipendiite nemaa limit, sekoj dobiva, treba samo da si so prosek i primen/a na fakultet od top 100 ili 500, zaboraviv.

Najmnogu se razocarav od levica. Dno.

A tie sto mislat deka parive se mnogu neka proverat kolku kosta skoluvanje na vakvi fakulteti ako ne si zemja eu. Ili so kusurot neka preziveat u holandija, usa i sl...
А шо потреба од вакви стипендии.Тој шо заминал во странство на факултет мислиш дека ќе се врати во МК?

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
врв на заебанцијата е дојде и Курц да не кандисува за НАТО, а Австрија од неутрална ќе се врзува со новата Европска војска..
зошто и ние не прогласиме неутралност и да се врземе со Европска војска, кое членство ќе биде поевтино а и таа војска нема да оди на други континенти....
И за таму ќе треба да им угодиме на грците, нема да си го кршат атерот заради нас.
А да угдиме на грците треба да непостоиме како Македонија и Македонци:toe:.
Ако кон ова додадеш Бугари, Срби и Албанци да угодиме на сиве овие тогаш и физички нетреба да постоиме.[DOUBLEPOST=1536301444][/DOUBLEPOST]
Не може да се одделат,можат да прогласат независна територија/држава и тоа многу брзо,лесно и ефикасно.
Затоа #бојкот = #urimeИлирида
Значи според твојава (куртон) логика ш.иптарите ќе го бојкотираат референдумот,за да може после неуспешниот референдум да си го остварат вековниот сон:tapp:.

Последно уредено:
Член од
16 август 2018
Мислења
427
Поени од реакции
531
Нека успее бојкотот, нека си ја отцепат Иљирида, ама нека си ја земат цела луда комуњара, граџани, шарени, разно разни либтарди што одработуваат за нив.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Сите знаат дека господинот Трумп го уценуваат масоните со децата негови, затоа така он...
Многу стана популарно ова „со децата ми се закануваа“, ех пусти Грујо што направи.
Шилегов емотивно сведочеше пред судот: Ми се закануваа дека децата ќе ми ги убијат!
https://plusinfo.mk[DOUBLEPOST=1536302562][/DOUBLEPOST]
Нека успее бојкотот, нека си ја отцепат Иљирида,
Впрочем е точно обратно! Ако успее референдумот во пакет со смена на името ќе се официјализира и двојазичноста, со што за Македонците во западна Македонија ќе биде невозможно да се функционира, потоа на следни избори услов за коалиција ќе биде федерализација...
Затоа БОЈКОТ!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Впрочем е точно обратно! Ако успее референдумот во пакет со смена на името ќе се официјализира и двојазичноста, со што за Македонците во западна Македонија ќе биде невозможно да се функционира, потоа на следни избори услов за коалиција ќе биде федерализација...
Затоа БОЈКОТ!
Секако шконците ќе бараат отцепување....затоа и Заев го ставија на власт. Тука и договорот со бугариве ќе биде во некоја комбинација. Го гласавме и сега ќе го јадеме стапот јбг.
Ако има рат(а таа е логиката, нема друга) ќе треба оние подржувачите на Заев први да ги ставиме.....се мислам дали и вили и лопати да им се дадат или стапови само.
Дали референдумот ќе успее или не ние го обравме бостанот. Можеби ако помине референдумот и грциве ќе бараат дел.....тоа ми е малку нејасно, може и затоа од нас се бара прво да се самоубиеме со референдумот.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
На црнците робови им било забрането да се описменат. Затоа што може некаде да прочитаат дека можат да бидат слободни, и почнат да размислуваат за тоа. Затоа е тука камшикарот и со помош на камшикот секој роб ќе си влези во калапчето, да не размислува со сопствена глава туку да излези да гласа како ќе му се каже.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.796
Поени од реакции
17.019
Врти сучи ние на западот во Велика Албанија ќе сме. Ебате среќата бар Грција или Бугарија да ми се паднеше. (n)
нека ми плати собрание, ко сега на паразитиве за референдум , ќе ви објаснам на вас од Западна Северна Македонија дека има многу добри работи од исламот:
- жената и децата го поштуваат мажот и таткото
- не се јаде свинско и помалку проблеми има со дебелење и холестерол
- сех само со младата жена а старата ги чува и воспитува децата, па поради тоа и сунетот немаат мажите проблеми со простата а жените со матка итн
- жените не возат кола а и не користат фејсбук, па имаат многу време за обврски во куќата и воспитување на децата
... па не случајно многу видни луѓе во УСА преминаа во Ислам...
[DOUBLEPOST=1536307988][/DOUBLEPOST]
И за таму ќе треба да им угодиме на грците, нема да си го кршат атерот заради нас.
А да угдиме на грците треба да непостоиме како Македонија и Македонци:toe:.
Ако кон ова додадеш Бугари, Срби и Албанци да угодиме на сиве овие тогаш и физички нетреба да постоиме.[DOUBLEPOST=1536301444][/DOUBLEPOST]
.
сега за сега за Европска војска грците не се заинтересирани, нато им е подобро, ги рани америка... уште од времето ако им притребаше пари од вујче ќе ги пуштеа анархистите да фрлат некоја бомба пред ус ембаси и други објекти... башка и се закануваа дека ако нема пари ќе мора на бачушка да му дадат поморска база за бродоите... во периодот ДО влез во ЕУ во Грција имаше најголем број на атентати на американски глаучи од Циа, каков блиски исток... по влезот во ЕУ гркљаните почнаа ЕУ да ја молзат а проблемот со името им е алатка за молзење :cool:...

Последно уредено:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Знаеш, пред да падне Грујо и тој зборуваше за талибанците што чекаат на граница во секој момент да ја дестабилизираат државата... тоа беа последни очајни обиди на еден човек да се задржи на власт.

Е истава очајна Copy-Paste техника ја користите и вие, ако не успее референдумот, готово Илирида не ни бега.

На Грујо му беа потребни 11 години да го допре дното, на вас ви требаа само 2. Жално....

#Бојкотирам
Не гледаш дека Косово и Србија ќе се договараат за размена на територии ?

Македонија во тие моменти сакаш да биде политички нестабилна земја која е надвор од НАТО кој успат ти ја гарантира безбедноста ?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799

Македонија во тие моменти сакаш да биде политички нестабилна земја која е надвор од НАТО кој успат ти ја гарантира безбедноста ?

Ти навистина мислиш дека Данска која е во НАТО ја заболе пемперето за Македонија, знаеш дека ако реши Русија ќе ги прегази во 24 саати Летонија, Естонија и Латвија и при закана од Нуклеарна војна никој од Европа со прст нема да мрдни. И доста го плашите народот со Баба Рога никој не верува во тие глупости.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855

Taman si e rabotata, i nie mozeme da se dogovorime.Ti siguren si deka sakas plemevo da te ucenuva beskonecno?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Ти навистина мислиш дека Данска која е во НАТО ја заболе пемперето за Македонија, знаеш дека ако реши Русија ќе ги прегази во 24 саати Летонија, Естонија и Латвија и при закана од Нуклеарна војна никој од Европа со прст нема да мрдни. И доста го плашите народот со Баба Рога никој не верува во тие глупости.
Сојуз е.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Сојуз е.

При хипотетичка ситуација, Русија ги прегазува Латвија, Летонија И Естонија и им се дава до знаење на Данците доколку една чета мрдни надвор од касарна во Данска го спрживме Копенхаген, и со прашање дали американците би ризикувале да се спржи Вашингтон или би го жртвувале Копенхаген?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom